09-12-2021 Розваги 418

Надія Теленчук. Літературний конкурс

Надія Теленчук. Літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Воно народжується. Нестримне бажання, відчуття всеосяжності, прагнення легкості і забуття. Ти впізнаєш його легкий аромат, який наповнює собою кімнату, - аромат, насичений нотками радості. Він стає дедалі могутнішим, потроху заповнює тебе, оволодіває тобою – і ти вже не можеш сперечатися із ним. Без опору і побоювань, без страху. Лише з превеликою насолодою.

Немов наркотик.

Може розтанути прямо на очах.

Солодка крапля торкається краю філіжанки і повільно сповзає вниз. Настільки повільно, що мить видається вічністю і хочеться примусити час летіти, бігти, мчати повз рецептори, аби лиш відчути її…

Ним можна жити. Однією лише любов’ю до нього. Це краще, ніж тисячі мережаних веселок на горизонті, ніж босоногі росяні ранки чи навіть запах емалі. Це як Всесвіт, який завмирає на мить, побоюючись перервати твою насолоду. У такі хвилини є тільки ти і він.

…тож чи варто уявляти життя без шоколаду?


Читати також