31-12-2021 Розваги 837

Новини кіно за тиждень. 31.12.2021

Новини кіно за тиждень. 31.12.2021

Вашій увазі пропонуємо найцікавіші новини зі світу кіно за цей тиждень. Приємного читання.

Дослідження: Джеймс Бонд легковажно ставиться до гігієни, а його хоробрість може бути викликана токсоплазмозом

Дослідження про Джеймса Бонда

Що може загрожувати супершпигуну під час чергової операції з порятунку світу? Явно не лиходії з гарматами — на думку вчених, Джеймса Бонда вже давно мали згубити його легковажне ставлення до гігієни, алкоголю та статевих зв'язків.

Департамент медичної мікробіології у Нідерландах та Департамент інфекційної біології у Лондоні опублікували напівжартівливе дослідження.

Вчені переглянули всі фільми про Бонда і зробили висновок, що агент 007 погано готується до завдань і не дотримується елементарних правил гігієни - наприклад, за весь час він лише двічі вимив руки, причому жодного разу не зробив цього до їжі.

Крім того, безладні незахищені статеві зв'язки, поїдання немитих фруктів та сирих устриць, а також безконтрольне вживання алкоголю вже давно мали обдарувати шпигуна цілим букетом захворювань.

«Ми виявили сексуальну активність вище за середню, часто без достатнього часу для обміну сексуальним анамнезом, і з надзвичайно високою смертністю серед сексуальних партнерів Бонда. Враховуючи, наскільки непридатним був би напад діареї у розпал дій із порятунку світу, вражає, що Бонд мив руки лише двічі за всі фільми, незважаючи на численні контакти з патогенами харчового походження» - говориться у дослідженні.

Джоан Роулінг не запросили до спецвипуску «Гаррі Поттера», але вона в ньому все одно з'явиться

Джоан Роулінг не запросили

Незважаючи на попередні заяви про те, що творчиня «Гаррі Поттера» не буде включена в спеціальний святковий випуск до 20-річчя першого фільму, стало відомо, що Джоан Роулінг все ж таки можна буде в ньому побачити.

У мережі вже з'явилися перші відгуки зарубіжних видань, з яких стало відомо, що письменницю можна побачити у програмі.

За сценарієм актори згадують, як чекали на вихід нових книг про юного чарівника, незважаючи на те, що багато хто говорив про загальну втрату інтересу до читання.

А Роббі Колтрейн, який зіграв Гагріда, зазначає, що завдяки книгам Роулінг мільйони людей по всьому світу стали читати.

Після цього герої розмірковують про пошук актора на головну роль і про те, як непросто його знайти.

Тут і з'являється Роулінг, а точніше запис її розповіді про те, як вони знайшли Денієла Редкліффа.

Повідомляється, що це відео було знято у 2019 році.

Нагадаємо, що після суперечливих слів про транс-персон влітку 2020 року Роулінг звинуватили у трансфобії. З того часу письменниця «залягла на дно».

Коли у всесвіті «Зоряних Війн» розвиваються події серіалу «Книга Боби Фетта»

Книга Боби Фетта. Час

Сьогодні відбулася прем'єра серіалу «Книга Боби Фетта», у зв’язку з чим багатьох глядачів може цікавити питання - а коли розвиваються події серіалу у перспективі всієї часової лінії Зоряних Війн?

До нового серіалу востаннє ми бачили Бобу у «Мандалорці», події якого розвиваються у проміжку між «Поверненням джедая» та «Пробудженням Сили».

Як не складно здогадатися, «Книга Боби Фетта» займає той самий проміжок.

В результаті цього в серіалі можна побачити безліч відсилок, а якщо пощастить, то можуть з'явитися і деякі персонажі.

Для визначення точної дати розвитку подій спочатку варто розібратися в календарі. Зазвичай прийнято використовувати Битву при Явині - також відому як перший напад на Зірку Смерті в «Новій надії» - як точку відліку. Це 0 рік ДБЯ (до битви при Явині).

Як і «Мандалорець» події розвиваються в 9 році ПБЯ (після битви при Явіні) - через дев'ять років після «Нової надії» та п'ять років після поразки Імператора у «Поверненні джедая».

Джеймс Кемерон про те, як переконав продюсерів зняти «Чужих»

Чужі

Історії про те, як постановник «Термінатора» пропонував студії 20th Century Fox свою ідею для сіквела «Чужого», вже більше двадцяти років.

Вперше про те, як Кемерону вдалося переконати босів, написавши одне слово, розповів виконавчий продюсер Гордон Керролл для книги «Hello, He Lied», опублікованої в 1997 році.

Однак у розмові з журналістами Cinemablend Джеймс Кемерон нарешті особисто підтвердив, що це не вигадка.

За його словами, справа була вже після основної частини зустрічі з керівництвом Fox, коли в нього виникла думка, як варто назвати фільм.

«Так, я правда написав це на задній частині чи сценарію, чи якогось документа для презентації. Можливо, це був перший малюнок сюжету. Не пам'ятаю. Ми сиділи разом із трьома продюсерами в офісі тодішнього розділу 20th Century Fox. Я сказав: “Я маю ідею для назви. Ось така”. І написав "Alien" великими друкованими літерами, потім приписав наприкінці "S" і показав їм. Я почав пояснювати: “Я хочу назвати фільм „Чужі“, бо йдеться вже не про одного з них, а про армію, у цьому найбільшу відмінність. Буде дуже просто та наочно”. А потім додав: "І ось що це принесе". І провів через "S" дві лінії, зробивши із літери символ долара. Отакий був пітч. І, зважаючи на все, спрацювало! Тому що назву вони залишили. До нього у них навіть запитань не виникло». Джеймс Кемерон режисер.

Тепер, через багато років, режисер розуміє, що з його боку це було необачним і, можливо, нахабним вчинком. Адже, по суті, він гарантував студії фінансовий успіх. Але Кемерон вважає, що для кінематографіста-початківця в Голлівуді подібне варто пробачити.

Warner розраховує зняти ще одну «Матрицю»

Матриця 5

З моменту виходу «Матриці: Воскресіння» у прокаті та на HBO Max фільм отримав змішані реакції від критиків та фанатів, проте студії, здається, до цього немає особливої справи.

Warner Bros. має намір продовжити франшизу п'ятим фільмом і розраховує повернути до режисури Лану Вачовскі.

Про це розповіла керуюча Енн Сарнофф.

Щоправда, чи повернеться постановниця до роботи над п'ятою частиною, залишається великим питанням, адже сама Лана не дуже прагне продовження.

Однак те саме сестри Вачовські говорили і про четвертий фільм, тому тут лише час покаже, як розвиватиметься ситуація.

Також аналітичне агентство Samba TV розкрило статистику переглядів «Матриці 4» на домашніх екранах.

Так, за 5 днів її включили на 2,8 млн пристроїв, що робить фільм одним із найпопулярніших на HBO Max.

Знімальна команда «Місія нездійсненна 4» розбила 35 вікон у дубайському хмарочосі

Місія нездійсненна 4

Цього року фільму «Місія нездійсненна: Протокол Фантом» виповнилося 10 років.

На честь такої події режисер Бред Берд поділився подробицями зйомок у дубайському хмарочосі «Бурдж-Халіфа».

До цього постановник в основному займався анімаційними фільмами, так що масштабні та небезпечні трюки були для нього в новинку. А трюк на найвищій будівлі світу здавався настільки шаленим, що страхова компанія спочатку навіть відмовилася страхувати виробництво, якщо виконуватиме його сам Том Круз.

«Я чудово пам'ятаю, як прокидався о другій ночі з думками про те, що якщо хоч щось піде не так — фільму кінець. Це фільм Тома Круза, якщо щось із ним трапиться, ми приречені. Я прокидався, і в голові крутилася думка: “Що ж ми робимо?”».

Як виявилося, заради цього трюку знімальній команді довелося розбити купу вікон у хмарочосі:

«Доводилося розбивати вікна просто для того, щоб зняти їх, а потім вставити нові — тому ми зробили це десь у п'яти місцях. А вже після початку зйомок ми подумали, а чому б ще не розбити парочку? У результаті ми розбили десь 35 вікон. Ми відзняли практично всі кадри, крім того супер близького плану — він був зроблений на репродукції будівлі, тому що не було причин влаштовувати собі зайві проблеми через настільки великий план».

Фільм «Місія нездійсненна: Протокол Фантом» вийшов у 2011 році та зібрав у світі майже 700 мільйонів доларів.

Сьома частина франшизи знаходиться у виробництві і має дістатися кінотеатрів у 2022 році.

Metacritic назвав 15 найгірших фільмів 2021 року

15 найгірших фільмів 2021 року

Агрегатор включив до списку фільми із найнижчими оцінками від критиків.

До рейтингу потрапили картини, які вийшли в США в період з 1 січня по 29 грудня 2021 року та отримали щонайменше чотири рецензії.

В антитоп потрапили два фільми із Брюсом Віллісом.

Трилер «Північ на злаковому полі», в якому також знялася Меган Фокс, розташувався на дев'ятій строчці з оцінкою 24 бали зі 100.

Фантастичний боєвик «Зоряний рубіж», середня оцінка якого склала лише 9 балів зі 100, зайнявши іншу строчку.

Серед інших, до антирейтингу увійшли боєвик «Пристрасть, любов та стволи» з Олександрою Даддаріо у головній ролі, трилер «Віртуоз» з Ентоні Гопкінсом та фільм «Пограбування по-джентльменськи» з Пірсом Броснаном.

На першому місці античарту розташувалася картина «Я, ти, безумство» – режисерський дебют актриси Луїз Лінтон. Середня оцінка критиків на основі чотирьох рецензій склала 7 балів зі 100.

Для порівняння, найгірший фільм 2020 року за версією Metacritic, "Королева реальності", отримав аналогічну оцінку.

Повний список (від гіршого до кращого)

у дужках вказані бали на Metacritic

  • "Я, ти, безумство" (7);
  • "Зоряний рубіж" (9);
  • «Біжи, ховайся, бий» (13);
  • "Спаситель" (22);
  • «Янгол помсти» (22);
  • "Музика" (23);
  • "Пристрасть, любов і стовбури" (23);
  • "Віртуоз" (24);
  • "Північ на злаковому полі" (24);
  • "Дати дуба в окрузі Юба" (24);
  • "Американська зрадниця" (25);
  • "Пограбування по-джентльменськи" (25);
  • «Коли була з того світу» (26);
  • "Небезпечний" (27);
  • "Коли я - моль" (28).

10 найгірших серіалів 2021 року за версією Metacrititc

10 найгірших серіалів 2021 року

До топу не стали включати продовження вже існуючих шоу.

Metacrititc склав добірку з десяти найнижче оцінених серіалів, які встигли вийти з січня по грудень 2021 року та отримали як мінімум чотири огляди від професійних видань.

У топ-10 увійшли як художні серіали, так і документальні цикли — наприклад, Wahl Street — про те, як Марк Волберг поєднує роботу актора та підприємницьку діяльність.

До списку також потрапив трисерійний спін-офф «Короля тигрів» про професора Бхагавана Ентла.

Перше місце розділили два найгірші серіали за версією Metacrititc — «Готуємо з Періс» та «Альтер Его». Обидва шоу отримали 34 бали зі 100.

Найгірші нові серіали 2021 року на Metacritic

  1. «Альтер Его» - 34 бали з 100
  2. «Готуємо з Періс» - 34 бали з 100
  3. «Що сталося, Бріттані Мерфі?» - 37 балів зі 100
  4. «Винна сторона» - 38 балів із 100
  5. «Камінг-аут Колтона» - 40 балів зі 100
  6. «Кличте мене Кет» - 41 бал зі 100
  7. «Wahl Street» - 42 бали з 100
  8. «Король тигрів: Історія доктора Ентла» - 42 бали з 100
  9. «Сексуальні звірі» - 42 бали зі 100
  10. «Зателефонуй своїй мамі» — 44 бали зі 100

Став доступний трейлер кримінальної драми «Clean» з Едрієном Броуді

Вийшов трейлер фільму Clean

Студія IFC представила перші матеріали до фільму «Clean».

Головну роль у ньому відіграв володар премії «Оскар» Едрієн Броуді.

Герой Клін працює смітником у провінційному місті. Йому пропонують доглянути дівчинку підліткового віку. Одного разу він звільняє її з небезпечної ситуації та вбиває її кривдників, що призводить до ще більш кривавих наслідків.

Те, що сталося, змушує Клина згадати минуле, про яке йому відчайдушно хотілося забути.

Броуді також виступив продюсером та композитором стрічки.

Режисером став Пол Солет («Ланцюговий пес»), а одну з ролей другого плану виконав репер RZA.

«Clean» стане доступним у цифровому релізі 28 січня.

Едрієн Броуді (англ. Adrien Brody; нар. 14 квітня 1973, Нью-Йорк) — американський кіноактор єврейського походження. Володар кінопремій «Оскар» та «Сезар» 2003 року за роль у фільмі «Піаніст».

З'явилися перші кадри різдвяної комедії з Віллом Ферреллом та Райаном Рейнольдсом

Spirited

Фільм Netflix «Різдвяна історія» (Spirited) отримав перші кадри зі знімального майданчика. Відеоколаж із фотографій у своїх соцмережах опублікував Райан Рейнольдс.

Стрічка є новою версією однойменного роману Чарльза Діккенса. В черговій, цього разу музичній екранізації дія сюжету відбуватиметься у сучасності.

Сварливий мізантроп у виконанні Вілла Феррелла вирушить у магічну подорож у ніч на Різдво. У фільмі також знімалася Октавія Спенсер.

«Історія» імовірно вийде на стрім-сервіс Netflix наприкінці 2022 року.

Раніше Рейнольдс заявляв, що після участі у проекті візьме творчу відпустку.

«Різдвяна пісня в прозі, або різдвяне оповідання з привидами» (англ. A Christmas Carol) — різдвяна повість Чарльза Дікенса. Входить до збірки «Різдвяні повісті». Перше видання вийшло 19 грудня 1843 року. У творі розповідається про старого скнару Ебенезера Скруджа, до якого навідується привид його колишнього компаньйона Джейкоба Марла.

Вийшов 8-хвилинний трейлер святкового спецвипуску «Доктора Хто»

Доктора Хто. спецвипуск

На офіційному YouTube-каналі британського серіалу «Доктор Хто» вийшов трейлер святкового епізоду серіалу із шокуючим хронометражем у 8 хвилин.

Однак не варто думати, що в ролику показана добра частина серії - насправді творці обіграють концепцію петлі часу і просто зациклили один і той же короткий уривок.

З відео випливає, що герої опиняться у петлі часу і знову зустрінуться з Далеками.

Щоразу героїв знищують вороги, а один із супутників Доктора вигукує, чи з'явилося в когось відчуття дежавю.

Як саме вони виберуться із смертельної пастки, стане відомо вже 1 січня.

Це буде перший із трьох прощальних епізодів Джоді Віттакер.

Прем'єри нових серій заплановані також на весну та осінь, після чого проект залишить і шоураннер Кріс Чібнелл, а до своїх обов'язків повернеться Рассел Т. Девіс.

«Чорна пантера: Ваканда назавжди» названий найочікуванішим блокбастером 2022 року

Чорна пантера: Ваканда назавжди

Сервіс із продажу квитків Fandango опитав понад 6000 своїх покупців минулого місяця, щоб з'ясувати, які фільми вони чекають найбільше наступного року.

Так, лідером серед блокбастерів став сіквел «Чорної Пантери», який має вийти у листопаді.

Нагадаємо, що зйомки проекту було припинено через травму головної актриси Летіші Райт.

У топ-10 потрапили «Людина-павук: Навколо всесвіту 2», «Бетмен», «Тор: Кохання і грім», «Світ Юрського періоду», «Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля», «Аватар 2», «Аквамен 2», а завершальні позиції зайняли проекти Тома Круза «Топ Ган: Меверік» та «Місія нездійсненна 7».

Крім того, сервіс склав рейтинги найочікуваніших проектів для всієї родини, куди увійшли «Базз Лайтер», «Міньйони: Грювітація» та ін.

А список горорів очолили «Гелловін закінчується» та «Крик 5».

Що стосується улюблених фільмів року, то глядачі відзначили «Головного героя», «Шан-Чі» та «Тихе місце 2».

Не дивіться вгору на Netflix за два дні подивилися 111 мільйонів годин

Не дивіться вгору на Netflix за два дні подивилися 111 мільйонів годин

Netflix представив статистику переглядів у стрімінговому сервісі у період з 20 по 26 грудня. Серед фільмів на першому місці йде картина Адама Маккея "Не дивіться вгору", яку переглянули понад 111 мільйонів годин.

На другому місці "Непрощена" з Сандрою Буллок, у якого лише трохи більше 26 мільйонів годин. При цьому картина в топ-10 вже третій тиждень, робота Маккея — лише один. Якщо бути зовсім точним, то "Не дивіться вгору" у топі лише два дні, оскільки фільм вийшов 24 грудня.

Не дивіться вгору

Щодо серіалів продовжує лідирувати другий сезон "Відьмака", у якого понад 168 мільйонів годин. Продовження пригод Геральта випередило другий сезон "Емілі в Парижі", який має 107 мільйонів годин за один тиждень перебування в чарті.

Не дивіться вгору на Netflix за два дні подивилися 111 мільйонів годин

На третьому місці також "Відьмак", але перший сезон - 60 мільйонів годин за три тижні.

Повнометражний мультфільм «Гільда і гірський король» вийшов на Netflix

Гільда і гірський король

На Netflix вийшов новий повнометражний мультфільм про пригоди дівчинки на ім'я Гільда - "Гільда і гірський король". Глядачам в Україні доступний з українськими субтитрами.

«Прокинувшись у тілі троля, Гільда має проявити кмітливість і відвагу, щоб повернутися додому, стати людиною, а ще – врятувати місто Трольберг», – опис мультфільму на Netflix.

У ролях: Белла Рамзі,Аміра Фалсон-Оджо,Олівер Нельсон

Крім повнометражного мультфільму, на Netflix представлено два сезони серіалу «Гільда».

Серіал та повнометражний мультфільм – екранізація однойменних коміксів про пригоди дівчинки Гільди за авторством британського ілюстратора Люка Пірсона.

Частина зйомок фільму про Наполеона з Феніксом пройде в Англії

Фільм про Наполеона

Індустріальне видання Production Weekly повідомило, що частина зйомок байопіка Рідлі Скотта про Наполеона під назвою «Речовий мішок» (Kitbag) пройде в Лінкольні, Англія та Мальті.

Зйомки у Великій Британії розпочнуться у березні 2022 року. Головну роль у фільмі виконає Хоакін Фенікс, а Джоді Комер зіграє його дружину Жозефіну. Назва, як пише видання, йде від висловлювання: «У кожній солдатській сумці захований генеральський штаб».

Сам Рідлі Скотт описав свій майбутній фільм як "монстра". Розробкою картини займається Apple Studios.

Виробництво картини розпочнеться 15 січня 2022 року. Дати прем'єри картина поки що не має.

Елайджа Вуд досі не прочитав «Володаря перснів»

Елайджа Вуд досі не прочитав «Володаря перснів»

Елайджа Вуд, який зіграв Фродо у трилогії "Володар перснів", так і не подужав літературне першоджерело. У цьому актор зізнався журналістам під час інтерв'ю, присвяченого 20-річчю першого фільму.

Ця книга складна, багатослівна, напрочуд літературна та красива, але дуже важка. Для мене було дуже втомлюючим читати її на зйомках, поєднуючи читання з роботою. Так що я як би змістив фокус і намагався перейнятися персонажем. Вирішив довіритися творцям та грати так, як написано у сценаріях.
І так, я все ще не прочитав її, навіть через 20 років. Так безглуздо, що я цього й досі не зробив. Дуже нерозумно. Адже решта книжки вже прочитали.

Якщо ви теж досі не подужали твори Професора, то тепер можете виправдати себе тим, що навіть Фродо не прочитав книги про себе.

«Лакричну піцу» бойкотують через прояв расизму

«Лакричну піцу» бойкотують через прояв расизму

Організація Media Action Network for Asian Americans опублікувала заяву, в якій звинувачує новий фільм Пола Томаса Андерсона у прояві расизму. Азіатські активісти вважають, що «Лакрична піца» не повинна брати участь у нагородному сезоні через сцени за участю білого ресторатора у виконанні Джона Майкла Хіггінса.

У фільмі є момент, коли герой пародує з акцентом свою японську дружину, а потім робить те саме в сцені з іншою дівчиною. На думку активістів, це несе посил, що расизм — це нормально.

Сам Андерсон вже відповів на звинувачення раніше, заявивши, що дія розгортається у 1970-ті, тому не можна судити про нього за нинішніх часів. Крім того, режисер зазначив, що його свекруха є японкою, тому бачив подібні ситуації на власні очі.

Проте організація з ним не згодна і зазначає, що навряд чи Андерсон вставив би подібну сцену, якби був на місці японської героїні афроамериканка. До того ж активісти зазначають, що сцена ніяк не впливає на сюжет.

Ребека Фергюсон поділилася вирізаною сценою з «Дюни»

Ребека Фергюсон

Акторка Ребекка Фергюсон, яка втілила образ леді Джесікі Атрейдес у фільмі «Дюна» (Dune: Part One), у своєму Instagram привітала з днем народження свого колегу зі зйомок Тімоті Шаламе та показала кадр із картини, який не увійшов до фінальної версії. На ньому леді Джесіка навчає свого сина Пола Атрейдеса поводженню з ножем.

Ребека Фергюсон

Завжди виникає дивне почуття, коли улюблена сцена не входить до підсумкового монтажу. Сподіваюся, якось ви зможете побачити її, хлопці. Навчаю мого сина/іменинника мистецтву поводження з ножем Бене Гесеріт. Із днем народження», — написала Фергюсон.

"Дюна 2" (Dune: Part Two) очікується в кінотеатрах у жовтні 2023 року. Перший фільм уже номінований на «Золотий глобус» у категорії «найкраща драма», а також він потрапив у шорт-лист деяких номінацій на «Оскар».

«Гра в кальмара» може отримати не лише другий, а й третій сезон

Режисер «Гри в кальмара» підтвердив розробку третього сезону

Хван Дон Хьок, він же автор гучного південнокорейського хіта «Гра в кальмара», поділився в інтерв'ю, що веде з Netflix переговори не тільки щодо другого сезону, але і відразу третього.

За словами режисера, сторони досі не досягли певної угоди, але результат має з'явитися рано чи пізно.

«Можу сказати вам лише одну річ, на яку, як я знаю, всі чекають. Усі радісно трудяться, щоб підготуватися до наступного сезону», - коментує Хван Дон Хьок.

Раніше з'являлася інформація лише про створення другого сезону.

Нагадаємо, що «Гра в кальмара» вийшла на стрімінговому сервісі у вересні 2021 року і блискавично набула популярності по всьому світу, ставши найсерйознішим серіалом Netflix в історії.

Шоу розповідає про дорослих, що погрузли в боргах, які можуть виграти величезну суму грошей, граючи в дитячі, але смертельно небезпечні ігри.

Коли конкретно може вийти новий сезон, поки що невідомо.


Читати також