30-12-2021 Розваги 199

Джеймс Кемерон про те, як переконав продюсерів зняти «Чужих»

Чужі

Історії про те, як постановник «Термінатора» пропонував студії 20th Century Fox свою ідею для сіквела «Чужого», вже більше двадцяти років.

Вперше про те, як Кемерону вдалося переконати босів, написавши одне слово, розповів виконавчий продюсер Гордон Керролл для книги «Hello, He Lied», опублікованої в 1997 році.

Однак у розмові з журналістами Cinemablend Джеймс Кемерон нарешті особисто підтвердив, що це не вигадка.

За його словами, справа була вже після основної частини зустрічі з керівництвом Fox, коли в нього виникла думка, як варто назвати фільм.

«Так, я правда написав це на задній частині чи сценарію, чи якогось документа для презентації. Можливо, це був перший малюнок сюжету. Не пам'ятаю. Ми сиділи разом із трьома продюсерами в офісі тодішнього розділу 20th Century Fox. Я сказав: “Я маю ідею для назви. Ось така”. І написав "Alien" великими друкованими літерами, потім приписав наприкінці "S" і показав їм. Я почав пояснювати: “Я хочу назвати фільм „Чужі“, бо йдеться вже не про одного з них, а про армію, у цьому найбільшу відмінність. Буде дуже просто та наочно”. А потім додав: "І ось що це принесе". І провів через "S" дві лінії, зробивши із літери символ долара. Отакий був пітч. І, зважаючи на все, спрацювало! Тому що назву вони залишили. До нього у них навіть запитань не виникло». Джеймс Кемерон режисер.

Тепер, через багато років, режисер розуміє, що з його боку це було необачним і, можливо, нахабним вчинком. Адже, по суті, він гарантував студії фінансовий успіх. Але Кемерон вважає, що для кінематографіста-початківця в Голлівуді подібне варто пробачити.


Читати також