19-01-2022 Розваги 135

Крипто-компанія купила книгу концептів «Дюни» Ходоровські та планує зробити її публічною

​Криптогрупа купила книгу концептів «Дюни». Новини кіно 2022

Учора крипто краудфандингова компанія Spice DAO, відповідальна за криптовалюту Spice, повідомила про покупку на одному з аукціонів копії книги концепт-артів «Дюни» Алехандро Ходоровські.

Крипто-ентузіасти витратили на неї 2.66 млн. євро.

У планах зробити книгу доступною всім, випустити мультсеріал за книгою, продати його стрімінговим сервісам та підтримувати різноманітні проекти спільноти «Дюна».

Відомий режисер планував зняти екранізацію книги Френка Герберта у 70-х, але справа не пішла далі за книгу концептів, яка була випущена невеликим тиражем для виробничої команди та презентацій студіями.

У ній зібрані роботи таких відомих художників наукової фантастики як Ганс Гігер, Жан Жіро та Кріс Фосс.

Усього було 20 книг.

Насправді, до аукціону з приводу книги є великі питання, а саму криптовалюту Spice та організацію навколо неї можна назвати скоріше шахрайською, ніж благодійною.

Можливо, привернення уваги до покупки книги просто сприяє пампу криптовалюти Spice, а володіння цією монетою дозволить лише голосувати.

Цікавий той факт, що книга вже давно відсканована і доступна в інтернеті тим, хто бажає з нею ознайомитись, а серіал по ній зняти банально неможливо — компанія купила лише копію книги, а не права на «Дюну».

В результаті у Spice DAO є тільки книга і все.

Дуже «хороша» інвестиція 2.66 мільйона євро.


Читати також