Гурт ORIONIX випустив другий студійний альбом «Lover»

Гурт ORIONIX 2022

"Lover" - історія кохання, розказана музикою

Від EDM до DJent та Synthwave у новому повноформатному альбомі ORIONIX

Гурт ORIONIX — один з найяскравіших та незвичайних гуртів України. На сьогоднішній день вони можуть похвалитися понад сотнею концертів, альбомом, виграшом у відборах фестивалів та концертних сетах на головних сценах Atlas Weekend та Faine Misto 2021, участю у кастингу Eurovision 2017, публікаціями у VOGUE, Ukrainian Fashion, Gothica та ін.

Учасники гурту зізнаються, що їх надихає рок-музика 90х та 00х, елементи synth-pop, а також японська культурна течія J-Rock. Крім того, ORIONIX заграють із футуристичною тематикою як у візуальних образах, так і в музичних елементах.

"Lover" - другий повноформатний студійний альбом ORIONIX. Робота над ним тривала майже три роки. До альбому увійшли вже видані сингли «Be My Lover», «Summer», «Forever» та «I Miss You», а також вісім нових пісень. До речі, «Sweethearts», яка стала фінальним треком альбому, була написана зовсім недавно, наприкінці 2021 року. Таким чином, гурт зібрав найкращий матеріал, який зміг правильно передати концепцію та ідею платівки.

Концепція альбому – цілісна історія кохання. Її основою стала реальна життєва історія фронтвумен та лідерки гурту Анастасії Ren. Історія розказана за допомогою музики та лірики, а трек лист описаний у вигляді вірша, що розповідає про сюжет альбому.

«Кохання – це найчарівніше і найпрекрасніше почуття у всьому всесвіті. Але відносини, хоч би якими міцними вони не були, вимагають роботи над ними: мудрості, терпіння, пошуку компромісів, тощо. У нашому альбомі головні герої проходять крізь прийняття почуттів, ідилію, а також проблеми на тлі власних комплексів, розставання, переосмислення своєї особистості, дорослішання та розуміння, що вони не можуть один без одного.» – розповідає Анастасія.

«Це історія мого життя, моїх переживань, мого перетворення та становлення особистості. Але я впевнена, що слухачі зможуть впізнати у піснях і себе, нехай і в якийсь певний період цієї розповіді».

Автором музики та текстів є сама Анастасія:

«Головний акцент у музиці ORIONIX – багатогранність, а девіз – більше простору та деталей. В піснях ви можете почути велику кількість деталей та мелодій, які максимально занурюють в атмосферу та повертають нас у епоху, коли музика була справжнім мистецтвом.»

"Lover" не став винятком. І хоча звучання гурту змінилося, набуло більш важкого і прямолінійного стилю, в порівнянні з першим альбомом, ORIONIX все ж таки зберегли мелодійність і атмосферу. А після другого чи третього прослуховування пісень можна вловити нові деталі та музичні фішки. Тут є і елементи industrial, і фольклорна флейта у поєднанні з елементами djent, і стадіонний EDM, і елементи synthwave, тощо.

Альбом повністю англомовний, але музиканти зізнаються, що наразі займаються українською версією платівки.

Запис альбому проходив у студії Louder Hub, а зведенням та мастерингом займався гітарист та саундпродюсер гурту Сергій Neiro.

«Всі аранжування Настя робить самостійно, і постійно вдосконалюється, намагаючись демонструвати, як вона хоче, щоб звучала та чи інша пісня. Моє завдання надалі – розчистити звукове полотно від зайвих елементів чи дисонансів, та додати трохи своїх фарб за допомогою зведення. Великий плюс студійної роботи з ORIONIX – ми точно знаємо, яким хочемо почути результат і не боїмося йти проти правил.» каже Сергій.

Почути атмосферну історію «Lover» і оцінити експерименти можна вже на всіх доступних цифрових платформах.

Також музиканти готують спеціальне концертне шоу на честь презентації альбому, з яким вони відвідають міста України протягом року.

Для довідки:

«На початку альбому моя головна героїня зустрічає хлопця, між ними спалахує пристрасть, вони багато часу проводять разом, об'єднані спільним інтересом – музикою. Потім вона розуміє, що закохується і будує у мріях райдужний світ, де вони будуть вічно разом. Спочатку між ними ідилія і хлопець відчуває взаємні почуття. Але любов - це те, над чим потрібно працювати, постійно прислухаючись один до одного, дбаючи, приймаючи мудрі рішення, а головна героїня замикається у власних комплексах, невпевненості, чим викликає відторгнення до себе і, як наслідок, втрату друзів та коханого. Переосмисливши свої пріоритети, цілі в житті, ставлення до себе, обидва головні герої змінюються і розуміють, що їхнє покликання в житті – допомогти один одному здійснити свої мрії. Їхня любов прийняла нову форму, що дозволило їй стати вічною.» – розповідає Анастасія.


Читати також