«In My Room»: третя міжнародна колаборація дуету Krapka;KOMA

In My Room. Колаборація дуету Krapka;KOMA з німецьким гуртом ELDA. Новини культури 2021

Після спільних пісень із британками Pixi Ink та JAGARA, львівський дует Krapka;KOMA випустив уже третю міжнародну колаборацію.

Так, 17-го листопада відбувся реліз нового синглу "In My Room" у співпраці з німецьким гуртом ELDA. Познайомилися дівчата на нетворкінговій сесії, яку організовувала німецька агенція O'STAR, і в результаті цього спілкування з'явилась ідея створити разом трек. Ірі та Альоні щиро відгукнувся текст, який написали Алесса і Лейла (учасниці франкфуртського гурту) на один з бітів - (n)Ice Beat №7, тож вони засіли за зведення вокалів і завершення саундпродакшена.

Krapka;KOMA: “Коли ми вперше слухали, щó записали дівчата на наш біт, то одразу ж зацінили крутий вокал, а також не могли не пройнятися текстом. I go dancing and it's not for you, it's just for me. Класний меседж про те, що іноді важливо сфокусуватися на тому, що відчуваєш ТИ, а не паритись про те, що думають інші."

ELDA: “«In My Room» - це про звільнення себе від тягаря публічної думки і просто кайфування від того, що робиш”.

Слова пісні:

I just wrote a song and I
Don’t care if you don’t sing along
Cause it’s just for me, cause it’s just for me
I just wrote a song and I
Don’t care, Just for me
Now I go dancing (х3) in my room
Now I go dancing (х3) I need to move
(х2)

I’ll be my own DJ tonight
I got a beat and that’s all I need
My mind and my body just for me
I need to move and it’s not for you
I need to move and it’s not for you (х2)

I just wrote a song and I
Don’t know where it came from
But it’s just for me, but it’s just for me
I just wrote a song and I
Don’t know where it came from
But it’s just for me, but it’s just for me
Now I go dancing (х3) in my room
Now I go dancing (х3) I need to move

Згадки про Krapka;KOMA в українських медіа:

“Сильна сторона цього гурту – атмосферність. У цих, на перший погляд, простих бітах ховається настрій, який не так просто створити.” Олексій Бондаренко, LiRoom

“Львівський дует дівчат нарешті випустив свій дебютний ЕР. Чудовий, атмосферний і чуттєвий тріп-хоп, вартий культового лейблу Ninja Tune.” - Данило Панімаш, СЛУХ

“Мультиінструментальний дует — музичне втілення сучасного мультитаскінгу та хаосу, з якого народжується краса внутрішніх переживань, сплетена із живих джазових мотивів, жіночого медитативного вокалу на тлі синтезаторів, гітари й повільних ритмів. Соціальні та особистісні тривоги невизначеності набувають мистецького осмислення, присипаного сценічним глітером, і перетворюються на хвилю піднесення, натхненного музикою.” - DniproPopOnAir

Згадки про Krapka;KOMA в закордонних медіа:

“Sweet Distraction by krapka;KOMA is electronic bliss. The Ukrainian duo sweep you away into another world with euphoric vibes from their mesmerising track. Both krapka and KOMA are innovative and soulful on their own but together they are something close to perfect.” - Unknown sounds (UK)

Something about their gentle and honest, and raw vocals just match up in a very real way. Off The Record blog (UK)

“The band with the unusual punctuation policy also surprises musically. Scrolling through their social media, you might expect High-Energy-Synth-Pop. In fact, the duo is very laid-back, calm and smooth – in the best sense of the word. It is precisely this supposed contradiction that provides an interesting approach to music.” – The Gap (Austria)

“Fusion of r&b and soulful psyche induced dreams. Grace and cosmic reassurance” - comeherefloyd (US)

“Krapka;KOMA: When music has no boundaries. Both have a jazz background but they definitely prefer to be “limitless in using and playing instruments.” - MusicalMind (Italy)

Довідка:

Krapka;KOMA - це дівочий електронний гурт, що базується у Львові, Україна. Іра Лобанок та Альона Коваленко разом пишуть, випускають та виконують власну музику. Головними особливостями дуету є мульти-інструментальність та мультизадачність. Музичний жанр проекту поєднує риси trip-hop, downtempo, indie electronica та experimental, іноді присутні елементи джазу, адже обидві музикантки мають джазову освіту. Серед музичних натхнень, які найбільше вплинули на проект, можна виділити британські колективи Submotion Orchestra та Radiohead.

За 2 роки існування Krapka;KOMA випустили 5 кліпів; три міжнародні колаборації (одна з яких перемогла в конкурсі від British Council - Selector Radio) і 2 українські колаборації з артистами з Харкова та Криму; дали близько 40 концертів в Україні та за кордоном (Нідерланди, Іспанія, Польща); публікувались у британських медіа - IndieGems, YourMusicExperience, Wilde, Analogue Trash; написали саундтрек до відео-гри Titan Chaser; представляли Україну на фестивалі Waves Vienna разом з Dakh Daughters і Tik Tu; презентували дебютний EP “Time’s Not Real”; випустились на лос-анджелеському вінілі Vinyl Moon Vol.65; видали в друці 2 книжечки з коміксами про свою історію; успішно провели три онлайн-шоукейси з виключно жіночим лайн-апом "Play Like A Girl"; за фестивальне літо 2021 виступали на Zaxid Fest (Родатичі), Koktebel Jazz Festival (Арабатка), Gogol Fest (Херсон), DniproPopOnAir Fest (Дніпро), White Nights Festival (Київ), BrassWood Festival (Сопот, Польща).

ELDA - інді-поп гурт з Франкфурту, Німеччина. Вони випустили три EP, останній з них „Golden Bowl“ є відзеркаленням як особистих, так і соціальних проблем. Гурт виступав на багатьох сценах Німеччини, на розігрівах у зарубіжних артистів, таких як the Mighty Oaks, The Bland, Intergalactic Lovers, Rayland Baxter і Jim Kroft. У 2020-му році дівчата залишили свої денні роботи, щоб повністю сфокусуватись на музичній кар'єрі.


Читати також