Росія попросила Китай допомогти з військовими продуктовими наборами

росія попросила Китай

Росія запросила у Китаю продовольчу та інші види допомоги, у тому числі військову і фінансову у рамках війни проти України.

Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела, знайомі з ситуацією.

Зокрема, росія просить у Китаю військові продуктові набори довготривалого зберігання, відомі в США як "їжа, готова до вживання" або MRE.

Зазначається, що на думку військових аналітиків та офіційних осіб, такий запит підкреслює основні проблеми матеріально-технічного забезпечення, перешкоджають просуванню окупаційних військ РФ в Україні, та ставить під сумнів принципову готовність російських військових.

Одне з джерел CNN припустило, що їжа може бути запитом, який Китай буде готовий задовольнити, оскільки він не передбачає летальної допомоги, яка буде розцінена Заходом як провокація.

Зазначається, що Китай висловив певну відкритість щодо надання росії запитуваної військової і фінансової допомоги, але поки що не зрозуміло, чи збирається він це робити.

Двоє чиновників заявили, що прагнення Китаю уникнути економічних наслідків може обмежити його бажання допомагати росії. Чиновники окремо повідомили CNN, що лідер Китаю Сі Цзіньпін був стурбований тим, як війна в Україні активізувала альянс НАТО.


Читати також