Тварини в літаках - це нормально

Тварини в літаках

Багато людей бояться мігрувати з тваринами через страх летіти з тварино в літаку. Історія Ірини та її кішки Мосі ж доводить, що боятися нічого, і з належною підготовкою переліт з твариною може бути більш ніж комфортною мандрівкою.

Мося пережила не тільки важку дорогу Україна-Молдова-Румунія-Угорщина-Австрія на машині, але й два перельоти з Австрії до Нідерландів, і звідти до Ірландії.

Ірина користувалася авіалініями KLM, але окрім них є інші, що приймають на борт з тваринами. При замовленні квитка треба додзвонитися в центральний офіс авіалінії, з якими мандруєте, і повідомити що ви з твариною, що всі умови перевезення виконані: тварина має паспорт і щеплення, ви маєте переноску, і тоді ця тварина реєструються на на рейс. Треба мати електронний документ (EMD passenger receipt) для check in, який авіалінії відправлять на електронну адресу. Також на митниці Мосю додатково попросили пройти металошукач, але аеропорти до цього професійно підготовлені, тому все пройшло без проблем.

В салоні Мося трохи нервувала, але завдяки заспокійливому змогла поспати. А при другому перельоті, вже досвідчена Мося абсолютно спокійно поводилась і не викликала жодних проблем. По прильоту Ірина заповнила папери на тварину, що зайняло менше двох хвилин і також візовий офіцер взяв копію тварини для ветеринарної служби і тепер вони спокійно чекають в Ірландії нам перемогу України разом з Моською.

Ось декілька додаткових порад від Ірини для перельоту з тваринами:

  • паспорт для тварини зробіть завчасно на території країни у вет. аптеці (якщо його у вас не має, то вам випишуть якого б віку тварина не була), щеплення (+/-500грн) (загальне і + від сказу 2в1), а також чіп (300 грн).;
  • краще мати сумку/рюкзак-переноску, заспокійливе для тварин, вологі та сухі серветки;
  • не годуйте тварин в дорогу;
  • підготуйте сухий корм, вологий корм в окремих пакетах по 85 грамів і снеки (до цього не виникне питань в перевіряючих);
  • майте в дорогу (загалом) лоток і наповнювач;
  • будьте ретельними з авіалініями і просто уважно слухайте спеціалістів в аеропорту та літаку.

Діліться й ви з нами вашими надихаючими історіями, ми всі прослухаємо, а по можливості й поділимося ними у наших соц.мережах! Все буде Україна.

Читати також


up