Pink Floyd записали пісню з Андрієм Хливнюком із «Бумбоксу»

Pink Floyd підтримали Україну

Зараз для нашої країни дуже потрібна підтримка друзів. Як моральна, так і матеріала. Вчора нас підтримав легендарний гурт.

Британська група Pink Floyd випустила пісню Hey Hey Rise Up, всі кошти від продажу якої підуть на гуманітарну допомогу для України.

У композиції використано вокальний фрагмент виступу українського музиканта Андрія Хливнюка з «Бумбоксу» на Софійській площі у Києві з піснею «Ой у лузі червона калина». Назва композиції Pink Floyd відсилає до рядків цієї пісні: «А ми тую червону калину піднімемо / А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!»

"Ми, як і багато інших, відчуваємо лють і розчарування від цього підлого акту вторгнення в незалежну, мирну демократичну країну та вбивства її мешканців однієї з найбільших світових держав", - заявив гітарист і вокаліст Pink Floyd Девід Гілмор, у якого, як зазначається в прес-релізі, є родичі з українським корінням.

Hey Hey Rise Up можна назвати першим оригінальним треком Pink Floyd з 1994 року, коли вийшов альбом The Division Bell. За ним пішов у 2014 році альбом The Endless River, проте на ньому був використаний в основному матеріал, записаний групою раніше.

Для завантаження пісня «Hey Hey Rise Up» буде доступна з 00:00 за Гринвічем. Кліп на неї, знятий британським режисером Матом Вайткроссом, можна переглянути вже зараз.

  • Раніше на офіційному сайті Девіда Гілмора з'явилося повідомлення. У ньому музикант засудив те, що відбувається в Україні, і оголосив про те, що всі його сольні записи будуть видалені зі стрімінгових сервісів у росії та білорусі.
  • Portishead виступить вперше за сім років – на благодійному концерті на підтримку України.

.


Читати також