путіна постійно супроводжують лікарі​

путіна постійно супроводжує лікар, який спеціалізується на раку щитовидної залози. Новини 2022

Видання "Проект" випустило розслідування про здоров'я президента росії Володимира путіна, в якому з'ясовується, що той регулярно приймає ванни з оленячих рогів та має власну команду медиків, яка супроводжує його у всіх поїздках.

Деякі з його проблем зі здоров'ям пов'язані із захопленням кінним спортом. Як розповідають знайомий путіна та співробітник його адміністрації, через одне невдале падіння із сідла президент «навіть не міг встати на ноги», після чого проходив довгий курс лікування. 4 листопада 2012 року, у День народної єдності, державні телеканали показували кадри церемонії покладання квітів до пам'ятника Мініну та Пожарському на Червоній площі, в якій взяли участь путін та патріарх Кирило. У телетрансляції президента майже не показували, бо він дуже шкутильгав. Після цього Кремль став один за одним скасовувати офіційні перельоти путіна та скорочувати час заходів, у яких він мав взяти участь.

Також у середині нульових путін із подачі Сергія Шойгу почав захоплюватися пантовими ваннами. Панти – роги алтайських маралів, яким у народній медицині приписуються цілющі властивості. Шойгу, тоді ще голова МНС, привіз президента на Алтай і переконав його у користі процедур, після чого президент приїжджав на Алтай ще кілька разів. Слідом за путіним це захоплення підхопили мер Москви Сергій Собянін, голова «Газпрому» Олексій Міллер та його наближені. Як стверджує співрозмовник «Проекту», щонайменше щорічно з Алтаю до Москви на бізнес-джеті возять ємності з пантовим екстрактом.

путіна постійно супроводжує лікар, який спеціалізується на раку щитовидної залози


Третя частина розслідування присвячена лікарям, які супроводжують путіна у всіх його поїздках. Стверджується, що президент — постійний клієнт Центральної клінічної лікарні (ЦКЛ) у московському Кунцеві: після прибуття його зустрічає лікарняне начальство, а потім передає до рук закріплених за президентом лікарів. Одним із них довго був Дмитро Вербовий — судячи з усього, реаніматолог (в інтернеті він згаданий як автор посібника швидкої допомоги при гострих захворюваннях, травмах та отруєннях).

Згодом лікарі ЦКЛ стали приїжджати до президента самостійно: літати у його резиденції та супроводжувати у поїздках. Наприклад, у 2017 році, коли путін отримав травму після хокейного матчу в Сочі, в санаторій «Русь», що входить до Управління справами президента і розташований неподалік сочинської резиденції путіна, заселився якийсь Костянтин Аркадійович Сім, травматолог-ортопед, постійний лікар президента. Про це стало відомо завдяки відкритим даним.

Справа в тому, що всіх, хто супроводжує путіна в Сочі, зокрема лікарів, селять у чотирьох місцях, а договори між ними і ЦКЛ публікуються на сайті держзакупівель разом з актами приймання та надання послуг. З цих документів ясно, що медики, такі як Сім, літали саме до путіна, оскільки дати співпадають або з часом офіційних візитів президента до Сочі, або з періодами його зникнень. З цих же документів ясно, що ще у 2016–17 роках. президента у Сочі регулярно супроводжували в середньому п'ятеро лікарів. Іноді їхня кількість збільшувалася: 25 листопада 2016 року президент зустрівся у Кремлі з актором Стівеном Сігалом, а потім зник до 1 грудня. У цей час сайт Кремля публікував заздалегідь записані повідомлення про телефонні дзвінки, а до сочинського санаторію «Русь» послідовно заселилися одразу 12 медиків. Серед них — нейрохірурги, що оперують, і реабілітологи, з чого можна зробити висновок, що путіну робили операцію.

Найчастіші супутники путіна – отоларингологи Олексій Щеглов та Ігор Єсаков, а також хірург Євген Селіванов. Щеглов за чотири роки прилітав до путіна в Сочі 59 разів і пробув поряд з ним 282 дні. Селіванов - 35 разів та 166 днів. Селіванов — хірург, який спеціалізується на онкології та захистив дисертацію на тему «Особливості діагностики та хірургічного лікування хворих на рак щитовидної залози похилого та старечого віку».

путін публічно демонстрував інтерес до проблеми раку щитовидної залози. У липні 2020 року він зустрівся з головою Національного медичного дослідницького центру ендокринології Іваном Дідовим, який розповів йому про велику поширеність раку щитовидної залози.

Також відомо про ставлення путіна до власного здоров'я під час коронавірусу. Під час піків пандемі більшість зустрічей президент вів по відеозв'язку, а нечисленних відвідувачів допускав до себе лише після двотижневого карантину та здавання калу.


Читати також