Байден оголосив про рекордне постачання нафти на ринок зі стратегічних запасів США - по мільйону барелів на день протягом півроку

Джо ​Байден постачання нафти

Президент США Джо Байден заявив, що направить на ринок із стратегічного нафтового резерву США по одному мільйону барелів нафти на день протягом півроку, починаючи з травня.

Виступаючи у Білому домі, Байден сказав, що не знає, наскільки знизиться ціни на нафту. За його словами, багато в чому це залежатиме від того, скільки стратегічних запасів виділять союзники США. Він припустив, що вони могли б виділити 30-50 мільйонів барелів.

Раніше в адміністрації Байдена повідомили, що президент США обговорюватиме вивільнення великих запасів нафти з союзниками та партнерами по всьому світу.

Стратегічний нафтовий резерв США створили 1975 року, і раніше таку велику партію нафти з нього ще вилучали. Це втретє за останні шість місяців, коли влада США використовує резерви, щоб загальмувати зростання цін на пальне. 180 мільйонів барелів нафти, про виділення яких повідомив Байден, відповідає приблизно двом дням світового попиту.

Після заяв Байдена світові ціни на нафту знизилися на 4-5%. Нафта техаської марки WTI торгується близько 100 доларів, Brent - трохи вище за 105 доларів.


Читати також