Німеччина готує надзвичайні заходи через загрозу відключення російського газу

Німеччина готує надзвичайні заходи. Газ

Уряд Німеччини запровадив режим попередження надзвичайної ситуації через загрозу припинення постачання газу з росії. Це означає, що кризова група у профільному міністерстві має щоденно стежити за змінами ситуації на ринку та проводити консультації з постачальниками енергоносіїв.

У федеральному уряді говорять про важливість максимальної економії енергії та обіцяють зробити все можливе, щоб швидше заповнити сховища газом.

На даному етапі ми уважно відстежуємо, які потоки можуть опинитися під загрозою або перерватися. Поки що цього не сталося. Є гарантії продовження постачання, всі контракти зараз дотримуються.
Оголошуючи про запровадження раннього етапу попередження НС, я хотів би звернутися до компаній, а також до приватних споживачів, щоб вони допомогли Німеччині, щоб вони допомогли Україні економити газ та енергію.
Роберт Габек
віце-канцлер Німеччини

Раніше Німеччина, як і інші країни «Великої сімки», відкинула вимогу росії платити за газ у рублях, вважаючи це за порушення контрактів. У Берліні говорять про катастрофічні наслідки, якщо москва припинить постачання палива.


Читати також