У Пензі школярі записали думку вчительки про війну в Україні. Тепер їй загрожує до 10 років ув'язнення

У Пензі ​школярі записали думку вчительки про ві​йну в Україні. Тепер їй загрожує до 10 років ув'язнення. Новини у світі 2022

У Пензі вчителька англійської мови Ірина Ген висловила на уроці свою думку щодо війни в Україні. Школярі повідомили про це правоохоронні органи. Про це повідомляє baza.

За даними видання, дві восьмикласниці запитали вчительку, чому вони не поїдуть на змагання до Європи. Дівчата займалися спортом (одна – карате, інша – плаванням) і планували виступити на чемпіонаті, але поїздку скасували.

Педагог спробувала відповісти на запитання дівчаткам та висловила свою позицію щодо війни в Україні. Хтось із учнів записав промову викладачки на диктофон, а потім запис потрапив до правоохоронних органів.

На жінку порушили справу за статтею дискредитації Збройних сил РФ (ст. 207.3 КК РФ). Вчителька дала зізнання, її звинувачують за другою частиною статті. Стаття передбачає різне покарання: від штрафу у вигляді 3-5 мільйонів рублів до позбавлення волі терміном на 5-10 років. Вчительці, щодо якої порушено справу, 55 років, з яких понад 20 вона віддала праці у школі.


Читати також