Вітамінно-мінеральні комплекси

Супрадин вітаміни

У сучасному житті вживати вітаміни та мінерали у пігулках як додаток до здорового харчування — це не забаганка, а необхідність. Майже неможливо збалансувати харчування таким чином, щоб уникнути нестачі необхідних для здоров’я речовин. Тому все більшої популярності набувають вітамінно-мінеральні комплекси. Супрадин® вітаміни — це гарний приклад такого комплексного препарату, який забезпечує організм усім необхідним і який можна безпечно вживати регулярно.

У чому користь?

Як видно з назви, вітамінно-мінеральні комплекси містять корисні речовини - вітаміни та мінерали. Обидві категорії необхідні для здорового існування людини.

Вітамінами називають низькомолекулярні органічні сполуки, які необхідні організму людини, що надходять до нього з продуктами харчування (тобто не синтезуються самостійно). Нестача вітамінів (авітаміноз) призводить до розвитку небезпечних захворювань. Так, різні вітаміни забезпечують:

  • здоровий вигляд і стан шкіри, волосся та нігтів;
  • нормальний обмін білків, жирів і вуглеводів;
  • перебіг обмінних реакцій в організмі;
  • швидкий поділ та оновлення клітин;
  • міцність імунітету;
  • нормальну роботу внутрішніх органів і систем.

Також вітаміни запобігають появі та розвитку депресивних станів у дорослих і підлітків.

Мінерали — це хімічні речовини у вигляді макро- та мікроелементів. Дуже важливо підтримувати необхідний рівень цих речовин, адже вони:

  • беруть участь у побудові клітин;
  • забезпечують організм антиоксидантами;
  • зміцнюють імунну систему;
  • забезпечують нормальну роботу центральної нервової системи;
  • зміцнюють кістки та зуби;
  • беруть участь у регулюванні роботи внутрішніх залоз.

Нестача мінералів також може призвести до серйозних захворювань. Саме тому вітаміни Супрадин® актив містять необхідну щоденну дозу всіх необхідних речовин.

Коли потрібно вживати вітамінно-мінеральні комплекси?

Повноцінний раціон забезпечує організм усіма необхідними речовинами, але досягти цього майже неможливо, тому лікарі пропонують вживати вітамінно-мінеральні комплекси з метою профілактики нестачі вітамінів і мінералів.

Найчастіше їх призначають спортсменам, дітям, людям, що нещодавно перенесли якусь хворобу та людям похилого віку. Також краще вживати вітамінно-мінеральні комплекси навесні та восени — у періоди посилення активності вірусів.

Для дорослих і дітей

Вітамінно-мінеральні комплекси розрізняють не лише за формою випуску (таблетки, капсули, розчини для ін’єкцій тощо), але й за складом. Дорослим і дітям потрібна різна добова кількість корисних речовин.

Так, вітаміни Супрадин® для дітей сприяють росту, підвищенню рухливості та нормалізації апетиту. А вітаміни Супрадин® для дорослих захищають від виникнення депресії, покращують обмін речовин і дають заряд енергії щодня.

Перш ніж почати вживати будь-які вітамінні та мінеральні комплекси, слід порадитися з сімейним лікарем. Він проведе діагностику та дасть пораду щодо вживання вітамінів.

___________________

*Реклама дієтичної добавки. Не є лікарським засобом. 

УВАГА!!! Перед тим як застосовувати той чи інший препарат, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читати також