Протисонцеві окуляри. Як вибрати правильно?

Протисонцеві окуляри

Коли справа доходить до вибору протисонцевих окулярів, перше, на що звертають увагу покупці – форма оправи, яка найкраще пасуватиме до обличчя. Однак Полароїд офіційний магазин в Україні рекомендує звертати увагу на матеріал та колір скла, ступінь його затемнення та наявність поляризованого покриття.

Вибір пари протисонцевих окулярів

Щоб покупка протисонцевих окулярів була вдалою, а сам процес не затягнувся на години, варто до нього підготуватися. Для початку треба вирішити, для яких цілей обираються нові окуляри:

  • для водіння автомобілем;
  • для відпочинку на морі;
  • для прогулянок містом.

Універсальним варіантом для всіх трьох випадків стануть сонцезахисні окуляри Полароїд, які мають спеціальне покриття з підвищеним ступенем захисту від ультрафіолету та захист від бліків, що особливо важливо для автомобілістів. Для прогулянок містом, де сонце не таке яскраве та агресивне, як на морському пляжі, достатньо іміджевих протисонцевих окулярів. Зазвичай їх скло світліше, ніж у тих, що передбачені для носіння під час відпустки на морі. В жодному разі не варто надягати іміджеві окуляри з низьким ступенем захисту від ультрафіолету на пляжі, оскільки навіть незначно затемнена лінза розслабляє око й воно більшою мірою пропускає через сітківку небезпечний ультрафіолет. У такому разі краще надати перевагу прогулянці без окулярів, тоді зіниці природним чином захистять себе від сонячних опіків.

Колір лінз протисонцевих окулярів

Різні відтінки сонячних лінз фільтрують світло по різному. Для загального використання обирають сіро-зелені або коричневі лінзи, вони передбачені для реалістичного сприйняття кольорів, а також добре зменшують відблиски та покращують візуальний контраст. Це ідеальний варіант для водіїв. Сині або жовті відтінки краще підходять для роботи в умовах слабкого освітлення в похмурі дні, під час серпанку чи туману. Лінзи цих відтінків спотворюють кольори, але забезпечують чіткіше бачення при поганому освітленні. Зазвичай такі кольори лінз застосовують у спортивних моделях окулярів.

Протисонцеві лінзи з червоним відтінком часто використовуються в спорті для збільшення глибини різкості, щоб легше було бачити різні текстури дороги та відхилення. Це робить їх особливо популярними для їзди на велосипеді.

Існують також протисонцеві лінзи з дзеркальним відтінком переважно сірого, коричневого або зеленого забарвлення з додатковим металевим покриттям, яке відбиває сонячне світло від лінзи, зменшуючи видиме світло від 10 до 60%. Такі лінзи допомагають зменшити відблиски, але зазвичай вони не поляризовані.


Читати також