Усе, що потрібно знати про вакцинацію від грипу

вакцинація від грипу

Вакцинуватися чи ні? Чи треба  вакцинація від грипу 2022 - 2023? Питання, яке стає актуальним щороку в міжсезоння. З кожним роком кількість охочих вакцинуватися перманентно збільшується. І це не дивно, адже краще запобігти хворобі, ніж боротися з її наслідками.

Грип — дуже небезпечне вірусне захворювання. Основна небезпека полягає саме в наслідках, які спричиняє вірус. Він постійно мутує та пристосовується до методів боротьби проти нього. Щороку близько мільярда людей у всьому світі хворіють грипом, кілька мільйонів з яких надзвичайно важко переносять перебіг хвороби. В екстрених випадках може бути навіть летальний кінець. Тому не нехтуйте вакцинами.

Чи треба вакцина

Дуже часто симптоми грипу плутають з сезонною ГРВІ, що ще більше ускладнює наслідки хвороби, адже обирається помилковий алгоритм лікування. ГРВІ зазвичай має легший характер перебігу та починається з нежитю. Симптоми грипу проявляються різко та гостро, з високою температурою. 

Детальніше про симптоми грипу та ГРВІ, а також чим ці дві недуги відрізняються і як їх у себе правильно діагностувати, можна дізнатися на порталі клініки Medialt. Не нехтуйте корисною інформацією та вакцинуйтеся. Нехай вакцинація від грипу 2022-2023 стане хорошим внеском у ваше здоров‘я. Адже завжди легше запобігти хворобі.

Вакцинуватися рекомендується всьому населенню. Однак є люди з груп ризику, котрим у першу чергу необхідно звернутися до медичних працівників у кабінетах профілактичних щеплень. Це діти від 6 місяців, вагітні, годуючі та плануючі вагітність жінки, особи, котрі працюють у місцях скупчення людей, а також ті, хто має хронічні, імунологічні, неврологічні, спадкові метаболічні та інші складні захворювання.

Щоб уникнути важких наслідків грипу, необхідно щороку проводити профілактичну вакцинацію. Її проводять якраз напередодні активного поширення хвороби — на початку осені. Щеплення допомагають якщо не запобігти захворюванню, то зменшити негативні наслідки та полегшити сам перебіг хвороби. 

Жодного смертельного випадку, спричиненого грипом не виявлено у людей, які вакцинувалися. Усі зареєстровані померлі були не вакцинованими. Щороку вірус мутує і стає сильнішим. Він здатен боротися з організмом і, на жаль, досить часто виграє у цій боротьбі. Тому не нехтуйте щепленнями. Захистіть себе та своїх близьких. Зробіть цей крок для здорового життя.


Читати також