Як скласти план дипломної роботи?

план дипломної роботи

Дипломна робота – найважливіший іспит для студентів. Адже саме дипломний проєкт дозволяє викладачам справедливо оцінити рівень компетенції майбутнього спеціаліста та його готовність до отримання диплома.

Правильно написаний дипломний проєкт має відповідати цілому ряду вимог, а саме:

  • Максимально повно та лаконічно розкривати тему.
  • Поєднувати теорію і практику.
  • Висвітлювати актуальність дослідження.
  • Розкривати проблематику та шляхи розв’язання питань.
  • Писатися з використанням базових і сучасних інформаційних джерел.

Така діяльність вимагає високого рівня знань. Якщо майбутній бакалавр чи магістр не впевнений у власних силах, краще довірити написання дипломної роботи професіоналам. 

Що містить план дипломної роботи

На жаль, найчастішою причиною зниження балу за дипломний проєкт є недостатнє розкриття теми. Для того щоб уникнути такого результату, потрібно заздалегідь продумати його структуру та скласти план.

План дипломної роботи – це своєрідна покрокова схема. На етапі підготовки до написання диплома план виконує функцію навігатора. У процесі вивчення матеріалу він може змінюватися. Тільки після повного опрацювання теми, остаточний варіант плану оформлюється як зміст.

План дипломної роботи. Приклад:

  1. Вступ.
  2. Зміст.
  3. Теоретична частина.
  4. Практична частина.
  5. Узагальнення та висновки.
  6. Список рекомендованої літератури.

Правильно складений план дипломної роботи значно спрощує її написання. Він допоможе студенту не заплутатися, а максимально повно, послідовно та лаконічно подати необхідну інформацію.

Поради, щоб скласти план дипломної роботи

Висвітлення теми проєкту необхідно починати з узагальнення теоретичних даних. Опрацьовуючи теорію, рекомендується брати до уваги сучасний досвід і шукати необхідну інформацію не тільки у книжках, а й у профільній періодиці та на сайтах, що мають експертний рівень. 

Залежно від специфіки обраної теми, практичну частину роботи рекомендується оформлювати схемами, таблицями, фотографіями, графіками тощо. Закінчити дослідження краще висновками, що дають відповіді на питання: 

  • В чому актуальність теми?
  • Що вдалося встановити в результаті дослідження?
  • Які інструменти були використані?

Як уникнути проблем у процесі написання дипломного проєкту

Отже, якісно написаний дипломний проєкт має відповідати ряду вимог, інакше його не приймуть або направлять на доопрацювання. Саме тому до виконання такої задачі потрібно підійти відповідально. Але як бути, якщо часу обмаль, а тема виявляється складна? По-перше, не впадати у відчай. По-друге, делегувати написання робіт професіоналам.

Чому варто замовити дипломну роботу у профільній агенції:

  • Завдання виконується одним або декількома кваліфікованими спеціалістами.
  • Гарантія високої якості та своєчасності виконання.
  • Виключення будь-яких технічних чи змістовних помилок.
  • Доступна вартість робіт.

Співпраця зі спеціалістами Компанії Studenthelp допоможе випускникам зберегти нерви та заощадити час і сили на підготовку до усного захисту дипломної роботи.


Читати також