Переваги приватних шкіл

Приватна школа Київ

Зростання інтересу до приватної освіти спостерігається вже давно, і ця тенденція не тільки зберігається, але й посилюється. Все більше українців вважають, що навчання дітей у приватних школах є кращим варіантом, ніж у державних.

Висока якість викладання

Приватні школи в Україні пропонують дуже хороші умови навчання, використовуючи перевірені й ефективні програми на кожному рівні – від початкової до середньої школи. Приватна школа Київ, окрім навчання дітей базовим предметам, таким як математика, фізика, біологія, географія, мистецтво, етика та інші, також впроваджує дуже передові методи викладання біотехнологій, робототехніки та програмування. Детальніше можна ознайомитися на сайті www.fsot.com.ua. Саме такі школи розвивають природні інтереси до науки, мистецтва та спорту.

Прискорене навчання

Приватні школи дають реальні можливості для розвитку особливо обдарованих дітей. Індивідуальні програми навчання дозволяють задовольнити їхні високі освітні потреби. З цією метою у приватних школах часто створюють класи чи групи для дітей, які навчаються у пришвидшеному темпі за адаптованими навчальними програмами.

Освітні потреби дітей задовольняються додатковими заняттями, під час яких особливо обдаровані учні можуть розвивати свої інтереси, проводити спеціальні дослідницькі проєкти, наприклад біологічні, фізичні, кібернетичні, або розвивати навички ведення бізнесу чи роботи на фондовому ринку. Нормою також є заняття, які дозволяють дітям розвивати свої артистичні здібності, включаючи акторську майстерність, декламацію, музику й образотворче мистецтво. На сайті https://www.fsot.com.ua/ru/ можна ознайомитися з напрямками приватної школи Future School of Technology.

Поглиблене вивчення іноземних мов

Приватні школи часто пропонують спеціалізовані програми вивчення іноземних мов, і в деяких із них іноземна мова є основною мовою навчання. У двомовних школах або в школах з двомовними класами навчання ведеться двома мовами – українською та зазвичай англійською, хоча це може бути й інша мова:

  • французька,
  • німецька,
  • польська,
  • італійська,
  • іспанська,
  • японська або китайська.

Маленькі класи

У приватних школах менше класів, а у класах менше дітей, а отже, менше учнів на вчителя. Це суттєво впливає на ефективність навчання. Дитина, котрій учитель може приділяти більше часу, не губиться у натовпі, швидше засвоює новий зміст і легше його запам’ятовує. Також учитель знаходить більше часу для індивідуальної роботи з учнем, розвитку його здібностей на уроці та в позаурочний час. Приватна школа Дніпровський район набирає класи, які складаються всього з 12 учнів.

Менша кількість дітей у класі також сприяє комфортнішим умовам навчання та позитивно впливає на відносини як між учнями та вчителями, так і між самими учнями. Переваги навчання у невеликих класах були доведені численними дослідженнями.


Читати також