Переваги мобільних додатків для банкінгу

мобільний додаток банкінг

За даними соціологів, понад 76% дорослих, що користуються смартфоном, отримують доступ до послуг банку через мобільний додаток. Є всі підстави вважати, що незабаром ці цифри зростуть, оскільки серед користувачів банківських послуг збільшиться частка людей, що належать до покоління Z та Alpha. Адже переваг мобільних додатків для банкінгу чимало.

Віддалений доступ: зручно та легко

Головна перевага мобільних додатків для банкінгу – швидкий доступ до грошей та банківських послуг. Щоб увійти в систему, не потрібно шукати ПК чи ноутбук. Де б ви не були, смартфон завжди поруч, й у додаток можна зайти будь-якої миті, аби був інтернет.

Швидкий доступ

Користувачу не потрібно заходити у браузер, набирати адресу банку, шукати вхід у систему, вводити свій логін, пароль. Мобільний додаток вже є на головному екрані. Щоб увійти в систему, достатньо набрати пін-код, налаштувати відбиток пальця. Процес швидкий, займає 1-2 секунди, що залежить від інтернету та вашого гаджета.

Зручний інтерфейс

Мобільний додаток спеціально адаптований до вашої версії смартфона, тому працювати з ним просто та зручно. На головній сторінці додатка користувач бачить не лише дані карти, а й блоки «Транзакції», «Платежі», «Поповнення мобільного» й інші сервіси.

Зручний інтерфейс мобільного додатка – значна перевага перед інтернет-банкінгом, якщо останній використовувати на смартфоні. Так, ви можете увійти у систему через браузер мобільного телефона, але користуватися незручно. Він не враховує особливості гаджета, що може призвести до дій, витрачених намарно. Наприклад, якщо випадково натиснути не туди, можна стерти усі введені дані або взагалі вийти з системи, й усе починати спочатку.

Швидкі операції

Мобільний додаток дозволяє миттєво проводити транзакції, сплачувати комуналку, користуватися іншими банківськими послугами. Достатньо перейти у потрібний розділ, виконати потрібну дію. Всі дані є в шаблонах: одні підтягуються автоматично (наприклад комунальні рахунки), інші достатньо ввести один раз.

Push-повідомлення

Push-повідомлення

Push-повідомлення – надзвичайно корисна послуга для клієнта. Він одразу дізнається, що прийшли кошти, був проведений платіж, а також про заплановане списання коштів, перевищений ліміт тощо.

Безпека

Через push-повідомлення система повідомляє про підозрілі операції. Якщо це так, клієнт банку може швидко відмовити у платежі, заблокувати рахунок. Також користувач може одразу заблокувати карту, щойно зауважив її втрату. Особливо це важливо для карт з безконтактним чіпом, які дозволяють через термінал здійснювати дрібні покупки без пін-коду.

Власник смартфона може не хвилюватися й у випадку, якщо телефон потрапить до злочинців і вони зможуть увійти в систему. Вони не проникнуть у мобільний додаток, якщо вхід за відбитком пальців, пін-кодом, а пароль не внесений у пам'ять смартфона. Після кількох невдалих спроб банк автоматично заблокує вхід і поверне доступ після звернення власника до сервіс-центру.

Це лише найочевидніші переваги мобільного банкінгу. Якщо ви хочете дізнатися про можливості fintech більше та дізнатися, як ведеться розробка мобільних додатків, переходьте до нас на сайт. Там можна знайти чимало цікавої інформації.


Читати також