Чому варто отримати водійські права?

водійські права

Навчитися керувати автомобілем і отримати водійські права – це одна з небагатьох навичок, яку в житті варто опанувати якнайшвидше. Це відкриває багато можливостей і робить людину більш мобільною. Якщо виберете хорошу школу водіння та вивчите ПДР України, то ні навчання, ні складання іспитів не буде для вас особливою проблемою.

Переваги в житті та на роботі

Водійські права – це не тільки зручність у повсякденному житті, але й велика перевага для вашого резюме. Цим ви показуєте потенційному роботодавцю, що готові вчитися, що ви повністю незалежна та мобільна людина. У приватному житті це також часто стає у пригоді, наприклад, їздити на відпочинок, або на великий шопінг. А ще водіння автомобіля для багатьох людей – це просто приємна розвага, яка також підвищує якість їхнього життя.

Водійське посвідчення – корисний документ, який варто мати у своєму гаманці

Ваше водійське посвідчення буде з вами більшу частину чи навіть усе життя, якщо ви не будете порушувати правил дорожнього руху. Ви можете використовувати його, щоб ідентифікувати себе та підтвердити свою особу. Мати та носити водійські права з собою набагато зручніше, ніж користуватися паспортом чи іншими документами, які вам не завжди потрібні.

Як пройти курс водіння автомобілем?

По-перше, потрібно вибрати хорошу автошколу. Після виконання всіх формальностей можна приступати до відвідування занять з теорії. На самому початку потрібно вивчити правила дорожнього руху. У цій частині курсу ви підготуєтеся до теоретичного іспиту.

Наступний етап курсу – практичні заняття. Вони полягають у керуванні автомобілем разом з досвідченим інструктором, який навчить вас водити транспортний засіб з механічною коробкою передач на маневровому майданчику та в умовах дорожнього руху. Крім того, ви вивчите конструкцію та елементи автомобіля, які необхідно знати та показати на державному іспиті. Після проходження курсу в автошколі буде проведено внутрішній екзамен. Успішно склавши цей іспит, ви зможете подати заяву на складання державного екзамену на отримання водійських прав. Державний іспит складається з двох частин:

  • теоретична частина включає тест з ПДР;
  • практична частина полягає у перевірці навичок водіння на маневровому майданчику та в місті серед інших учасників дорожнього руху.

Після успішної здачі обох частин державного іспиту ви отримаєте водійське посвідчення на право керування автомобілем.

Читати також


up