Kateryna Artemenko презентує новий сингл «Маяк»

Kateryna Artemenko презентує новий сингл «Маяк»

Поп-музика та артисти за все існування комерційної музики випустили тисячі треків про кохання і розлуку. На жаль, більшість з них не затрималися в серцях слухачів, через те, що їх автори та виконавці не відчували повною мірою те, що співали.

Але з початком повномасштабної російсько-української війни в житті кожного українця змінилося все. На жаль, вир жахливих історичних подій поставив нас перед викликами, про які раніше ми знали з підручників або з витворів мистецтва.

Емоції та виклики з якими ми зіткнулися в наших життях надихнули на такі твори, які точно не назвеш фейковими. Представницею нової воєнної музики та справжньої лірики є молода артистка Kateryna Artemenko, чий новий сингл «Маяк» розповідає справжню історію та повною мірою розкриває відчуття не тільки авторки, а й сотень тисяч наших дівчат та жінок.

Сама Катерина Артеменко розповість про історію свого треку краще за всіх: «Ця пісня була написана через кілька днів після того, як мій коханий пішов добровольцем на війну. Тоді мені здавалось, що це найгірша весна в моєму житті. Але зараз, коли востаннє я чула його голос наприкінці зими, я відчуваю цю пісню так, як ніколи раніше. Вона про розлуку і біль прощання, про те, через що зараз проходять тисячі українців в очікуванні своїх рідних. І я хочу аби кожен пам‘ятав, що у нього є маяк, який освітлює їхній шлях і вірив — ми обов‘язково дочекаємось»

Пісня сподобається, як і фанатам модної музики, так і тим, хто більше цінує доросліші жанри, то особливо — живі інструменти, які так рідко звучать на радіо та плейлистах.

«Роман Борсук на одній з репетицій створив цю абсолютно неймовірну партію саксофону — здавалось би, декілька нот – але яку вони мають потужну силу. А вже на записі Юра Грузинський в режимі імпровізації знайшов інтонації та звуки, яких так не вистачало раніше. Загалом ця пісня стала такою, яка вона є, внаслідок спільної творчості прекрасних музикантів», — ділиться артистка.

Сингл був створений командою музикантів-мультиінструменталістів (Катерина Артеменко, авторка тексту і музики, вокалістка та піаністка, Арсеній Сєрий, партія ударних, Юрій Шуліка, бас-гітара, Юрій Грузинський, електро-гітара та Роман Борсук, саксофон), за допомогою яких вдалося отримати справді неповторне звучання, яке виділяє трек серед решти.

Не дивлячись на складне та оригінальне звучання, лірика є однозначною та зрозумілою кожному або кожній: «Цей трек присвячений моєму коханому — Захару. А головний посил пісні: я хочу, аби всі дочекались», — розповідає Kateryna Artemenko.


Читати також