Мультфільми Хаяо Міядзакі стануть недоступними у російських онлайн-кінотеатрах з 1 червня

Мультфільми Хаяо Міядзакі стануть недоступними у російських онлайн-кінотеатрах з 1 червня

Анімаційні фільми студії Ghibli японського режисера-мультиплікатора Хаяо Міядзакі стануть недоступними для користувачів москальських онлайн-кінотеатрів з 1 червня.

А все через те, що дистриб'ютор фільмів Ghibli у московії не зміг продовжити права на показ.

25 травня на сторінках мультфільмів Ghibli в онлайн-кінотеатрі «Кинопоиск» з'явилися повідомлення, що картини будуть доступні користувачам до 31 травня. Йдеться, зокрема, про фільми «Віднесені привидами», «Ходячий замок», «Мій сусід Тоторо», «Принцеса Мононоке» та «Відьмина служба доставки».

Після російського вторгнення в Україну найбільші кінокомпанії Walt Disney, Warner Bros., Sony Pictures та Universal Pictures закрили свої офіси в московії та перестали продавати ліцензії на нові фільми.

У москальських онлайн-сервісах заявляли, що рішення іноземних компаній не торкнуться архівних фільмів, але вже з серпня 2022 року старі фільми та серіали почали пропадати з бібліотек москальських онлайн-кінотеатрів.

На початку 2023 року всі фільми франшизи про Гаррі Поттера видалили з бібліотек москальських онлайн-кінотеатрів, після того, як у дистриб'ютора закінчився термін прав на показ картин.


Читати також