Zbaraski випустив відео на пісню, яка присвячена трагедії на Каховській ГЕС

Zbaraski випустив відео на пісню, яка присвячена трагедії на Каховській ГЕС

Zbaraski випустив анімоване відео на пісню МПДУК, яка присвячена трагедії на Каховській ГЕС. 6 червня російські окупаційні війська підірвали дамбу, чим спричинили черговий воєнний злочин та масштабний екоцид. Для артиста цей трек — це спроба рефлексії та заклик не забувати про катастрофу.

МПДУК значно вирізняється від інших робіт Zbaraski. Це дуже похмура і гнітюча робота, яка відносить слухача в той самий день катастрофи, коли в голові крутилося лише одне — росіяни підірвали ГЕС. Зло таких масштабів неможливо усвідомити, якось вкласти в голові чи раціоналізувати — в зоні затоплення опинилося 19 населених пунктів і близько 16 000 людей. Тоді ж, у перші дні після підриву дамби, Zbaraski почав виливати емоції в музику.

Пісня нагадує мантру, в якій поступово наростає напруга. Так само як зростала напруга і в українцях у ті жахливі дні. Відмова сприйняти, що це справді сталося, розпач і страх за людей у зоні підтоплення змінювався люттю і прагненням зробити усе, щоб такого більше не повторилося. Пісню доповнює відеоробота, створена українською аніматоркою Анною Дудко.

Мета релізу — ще раз нагадати суспільству, що війна досі триває, а без нашої активної участі та підтримки ЗСУ такі катастрофи будуть повторюватися.

Також артист закликає долучатися до підтримки благодійного фонду HUMANITY, який допомагає жителям тимчасово окупованої Нової Каховки, а наразі підтримує постраждалих від підтоплення на лівому березі Херсонщини.

Цього року Zbaraski випустив свій другий лонгплей — Buty Sovoiu, який музичні критики охрестили доточенням дебютного релізу артиста Бо я так хочу до омріяного ідеалу — з вдосконаленими текстами, згущеною іронією та відсутністю філерів. Платівка присвячена пошукам свого місця у цьому світі та чекала свого релізу ще наприкінці 2021-го, але її реліз переносився у звʼязку з початком повномасштабної війни.

Читати також


up