Вертебра – хондропротектор при остеохондрозі

Вертебра – хондропротектор при остеохондрозі

Остеохондроз – захворювання, пов'язане з дегенеративними змінами в хребті, зокрема у хребцях (вертебрах) і міжхребцевих дисках – еластичних з'єднаннях між хребцями, що складаються з особливих волокон і хрящів. Основною функцією хрящової тканини є забезпечення амортизації та згладжування рухів у суглобах. Однак з віком хрящ може втрачати свою пружність і структуру через зменшення кількості хондроцитів (клітин, що його утворюють) і руйнування.

Для профілактики й уповільнення розвитку остеохондрозу застосовують хондропротектори. Ці засоби підтримують здоровий стан хрящів, зберігають їхні функції, уповільнюють дегенеративні процеси, що розвиваються під впливом різних факторів, як-от старіння, травми, перевантаження тощо.

Хондропротектори корисно застосовувати при болю в спині, відчутті скутості, при протрузії та грижі міжхребцевого диска. Один із популярних комплексів-хондропротекторів для підтримки та захисту міжхребцевих дисків і суглобів хребта – це Вертебра (Vertebra).

Кому потрібно приймати Вертебра?

Вертебра рекомендована для людей, які мають певні проблеми з суглобами чи ризик їхнього розвитку. Це люди з артрозом (остеоартрозом) – захворюванням, пов'язаним зі зношуванням хрящової тканини в суглобах; люди з остеохондрозом; спортсмени та фізично активні особи, котрі піддають свої суглоби великим фізичним навантаженням; люди похилого віку; ті, хто відновлюється після травм та операцій; люди, котрі ведуть малорухливий спосіб життя (а сьогодні вони становлять більшість, бо сучасне суспільство можна назвати гаджетним); водії, котрі дуже багато часу проводять в одному положенні за кермом.

Основні властивості Вертебра

Корисні властивості Вертебра зумовлюють вісім активних компонентів цього хондропротектора:

  • Глюкозаміну сульфат є ключовим компонентом для синтезу глікозаміногліканів – основної складової хрящів.
  • Хондроїтину сульфат також входить до складу хрящового матриксу, сприяє збереженню пружності та структури хрящів, зменшенню запалення, допомагає стимулювати регенерацію, запобігає руйнуванню хрящів.
  • Метилсульфонілметан (МСМ) є органічним джерелом сірки, яка забезпечує гнучкість та еластичність сполучної і хрящової тканини.
  • Гідролізат колагену сприяє відновленню його вмісту в суглобах кінцівок і хребта та сповільненню руйнівних змін.
  • Гіалуронова кислота, яка є головним компонентом синовіальної рідини, забезпечує вологонасичення суглобів хребта і зменшує тертя між суглобовими поверхнями.
  • Марганець є ключовим мікроелементом синтезу сполучної тканини та хряща.
  • Вітамін С активує синтез колагену та допомагає підтримувати структуру і функцію хрящової та сполучної тканини.
  • Екстракт кореня гарпагофітуму містить активні компоненти, які сприяють зменшенню болю та запалення в міжхребцевих дисках і суглобах.

Чому сприяє використання Вертебра?

Завдяки вдалому поєднанню своїх складових Вертебра насамперед стимулює регенерацію хрящової тканини суглобів та міжхребцевих дисків і сповільнює її руйнування. При регулярному прийомі Вертебра усувається або значно зменшується запалення у суглобах хребта, а це сприяє усуненню болю та дискомфорту при остеохондрозі. Крім того, відновлюється вміст колагену, завдяки чому менше турбує скутість суглобів, поліпшується гнучкість та еластичність сполучної і хрящової тканини, підвищується мобільність, тобто стає легше рухатися.

Переваги хондропротектора Вертебра для суглобів хребта

Для відновлення здоров'я суглобів хребта, з одного боку, дуже важливо забезпечити клітини-хондроцити, що входять до структури хряща, необхідними поживними речовинами. З іншого боку, важливо подбати про те, щоб синовіальна рідина в суглобах якнайповніше виконувала свою функцію «мастильної рідини» і містила необхідну кількість гіалуронової кислоти. Тому у складі Вертебра містяться два компоненти, що вирішують ці завдання, – глюкозаміну сульфат та хондроїтину сульфат. Це і «пожива» для хондроцитів, і «будівельний матеріал» для гіалуронової кислоти. Так, глюкозамін бере участь в утворенні гіалуронової кислоти, без якої внутрішньосуглобова рідина втрачає свої захисні амортизувальні властивості. Тому для забезпечення тривалої ефективної роботи суглобів без глюкозаміну не обійтися! На додаток глюкозамін має протизапальну дію та опосередковано зменшує больовий синдром. Хондроїтин сульфат теж бере участь в утворенні хрящової тканини і пригнічує активність ферментів, що руйнують хрящ.

І хондроїтин, і глюкозамін – речовини природного походження. Їхні харчові джерела – м’ясні та рибні хрящі, холодець, морепродукти. Але навіть якщо розпочати вживати ці продукти щодня, неможливо надолужити, виправити вже наявне руйнування хрящової тканини через вік або тривалі шкідливі навантаження на неї. Тут у пригоді стає хондропротектор Вертебра – чудовий помічник, який стимулює регенерацію хрящів у суглобах хребта та міжхребцевих дисках, сприяє їхньому живленню, зменшенню запалення і захищає від руйнування при остеохондрозі.

Детальніше на сайті - https://vertebrologi.com/uk/

УВАГА!!! Перед застосуванням того чи іншого препарату, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читати також