Про порятунок тварин: книжка «непухнастих» історій з війни виходить у Vivat

Про порятунок тварин: книжка «непухнастих» історій з війни

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

Видавництво Vivat готує до друку книжку для дітей «Клуб врятованих: непухнасті історії» з оповідками Сашка Дерманського та ілюстраціями Тетяни Копитової. У текстах ідеться про порятунок тварин під час війни та виклики, які приходиться долати для вусатих, чотирилапих, домашніх і диких звірят. Книжка виходить у партнерстві із зоозахисною організацією UAnimals, 5 гривень із кожного примірника буде спрямовано на чотирилапих, що потребують нашої підтримки. 

Кіт Потап не дуже вірив у людей, а ще менше в дива. Собачка Жужа мало не стерла лапки, долаючи кілометри в пошуках безпечного місця. Кінь Оскар боявся заснути, а оленятка дуже лякали гучні звуки... Герої цієї книжки здолали чимало перешкод, але не втратили надії. Це оповідки про дружбу між тваринами й людьми, про віру в перемогу, а також про вірність, що долає всі перешкоди на шляху до тих, кого ми любимо, і про відповідальність перед тими, хто став невіддільною частиною нашого життя.

Сашко Дерманський розповідає: «Понад рік ми з Тетяною Копитовою та видавництвом Vivat працювали над цією книжкою. В ній — 10 щемких і важливих оповідань про людяність і любов. Про те, що робить нас непереможними в цій страшній війні. Книжка написана на основі реальних подій».

Сашко Дерманський

 «Я збирала розповіді реальних людей і тварин та малювала, а написав оповідки неймовірний Сашко Дерманський, який настільки глибоко відчув тему, настільки майстерно і щемко виклався у кожній історії, талановито провівши крізь кожну з них червоною лінією глибинні важливі сенси про добро і любов, що ця книга не залишить байдужим нікого: ані дітей, ані дорослих», ділиться художниця Тетяна Копитова.

художниця Тетяна Копитова

Заступниця головного редактора видавництва Олена Рибка додає: «Це книжка великої любові. Її важливо берегти — особливо зараз, коли триває війна. Останньою у збірці з'явилась історія про оленятко, врятоване нашими захисниками з-під щільних артилерійських обстрілів під Лиманом. Крихітне, налякане, воно навряд чи вижило би, але його винесли на руках, а тоді дружина військового-рятівника задзвонила до Центру порятунку диких тварин — і команда змінила маршрут, щоби евакуювати малюка.  Його назвали Персеєм, він ріс і міцнів, і мав усі шанси на довге життя.  На жаль, 17 липня  косуленя померло від інфаркту. Смерть найімовірніше спровокували чергові нічні атаки російськими дронами та гучні звуки, адже ці тварини неймовірно лякливі. На сторінках книжки — воно врятоване. 

І це ще одна причина ділитися любов'ю й пам'ятати, що ми відповідальні не тільки за тих, кого приручили, а й за тих, хто потребує допомоги. Ця книжка - маленький крок до того, щоби серця були сповнені любові. Крок до того, щоби нагадати про колосальну працю тих, хто рятує звірят з-під обстрілів, хто надає їм притулок і не дає вмерти з голоду, хто вірить у те, що сила любові здолає темряву».


Читати також