Видавництво ArtHuss випускає книгу «Грокаємо алгоритми: Ілюстрований посібник для програмістів і допитливих» Адітьї Бхаргави

«Грокаємо алгоритми: Ілюстрований посібник для програмістів і допитливих» Адітьї Бхаргави

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У книзі автор розкриває сутність алгоритмів, надає практичні завдання та поради. Книжка наповнена гарним ілюстративним матеріалом, який доповнює та доступно пояснює важкі терміни простими словами.

Грокаємо алгоритми

«Грокаємо алгоритми» – це практичний гайд, який навчить працювати з поширеними алгоритмами та застосовувати їх для вирішення задач у реальній роботі. Із цією книжкою легко навчитися та розбиратися: який алгоритм стане ефективнішим, який доцільно використовувати.

Адітья Бхаргава, випускник Чиказького університету та штатний інженер у Etsy. З дитинства цікавився малюванням та програмуванням, писав перші коди та створював відеоігри. Уже в 14 років Адітья продав свою першу гру. Він має багато практичного досвіду, яким вирішив поділитися у своїй першій книжці.

Грокаємо алгоритми книга

Починаючи з легких прикладів та тем, поступово читачі зможуть покращити свої hard skills та переходити до більш складних задач. У книзі «Грокаємо алгоритми» автор використовує ілюстрації та приклади, щоб роз'яснити найбільш складні теми. Кожна тематика має детальні пояснення з використанням реальних сценаріїв та задач.

«Моя ціль — спростити візуалізацію концептів, а не заплутати нагромадженням незрозумілих символів», – описує Адітья.

Книжка також охоплює широкий спектр тем: сортування, бінарний пошук, хеш-таблиці, динамічне програмування, рекурсія та багато інших. Увесь теоретичний матеріал, який подає автор, підкріплюється запитаннями та завданнями, що допомагають засвоїти інформацію краще.

Грокаємо алгоритми книга

«Кажучи загалом, коли дочитаєш книжку, ти вже будеш знати деякі з найрозповсюдженіших алгоритмів. Надалі ти зможеш застосувати ці знання для глибшого вивчення конкретних алгоритмів для роботи з ШІ, базами даних і таке інше. Або ти зможеш випробувати себе у розв’язанні складніших задач на роботі», – підсумовує автор.

Для кращого розуміння, на початку, знадобиться знання шкільної алгебри та володіти хоча б однією з мов програмування, адже усі приклади в книжці написані на Python. Проте зрозуміти матеріал та грокнути алгоритми вийде й без цього. 

Книжка стане у пригоді для тих, хто цікавиться програмуванням та комп'ютерними науками. Це ідеальний посібник, щоб розпочати свої перші кроки у програмуванні з зрозумілим введеням в алгоритми та структури даних, а також для досвідчених програмістів, які бажають поглибити свої знання, оптимізувати свою роботу.

Авторка тексту: Анна Красницька


Читати також