Штабелер чи рокла? Практичний підхід до вибору обладнання

Штабелер чи рокла?

Плануєте придбати штабелер або роклу для вашого складу, магазину чи виробничого цеху? У цій статті ми розповімо про кілька важливих особливостей такої техніки, які зроблять її ідеальним робочим інструментом для ваших співробітників.

Штабелер чи рокла?

Зробити вибір між штабелером і роклою легше, ніж може здатися. Насамперед треба звернути увагу на ваші поточні потреби й ті, які можуть виникнути в майбутньому. Гідравлічний візок (роклу) варто придбати, якщо необхідно транспортувати вантажі з пункту А в пункт Б складу чи виробничого приміщення, а також у випадку розміщення палет на підлозі. Він також стане в пригоді при перевантаженні товарів для транспортування. Це найпопулярніший та найдешевший вид візків для палет.

Штабелери задовольняють дещо інші потреби. Крім ефективного завантаження та розвантаження піддонів, вони також дозволяють штабелювати товари та розміщувати їх на полицях або в транспортних засобах. Цей тип візка ідеально підходить для складів і фабрик, які використовують систему високого завантаження. У каталозі доступних щоглових візків ви можете помітити відмінності щодо можливої вантажності та висоти підйому вантажу. До цієї категорії щоглових візків відносяться штабелери ручні й електричні.

Електричний чи ручний штабелер?

Штабелер ручний не має жодного механізму допомоги – ні для керування, ні для підйому, – тому його використання вимагає застосування сили м’язів. Однак керувати ручним візком досить просто і це не вимагає спеціальної підготовки.

Під час транспортування важчих вантажів або їхнього перевезення на великі відстані хорошим рішенням буде вибір візка з електроприводом. Такі візки можуть значно покращити роботу та зменшити навантаження на оператора. Вони також прості у використанні й ідеально підходять для об’єктів, де їх можуть використовувати жінки.

Максимальна вантажність

Ще одна важлива характеристика, на яку слід звернути увагу перед покупкою штабелера чи рокли, це вантажність.

  • Максимальна вантажність рокли може досягати 3,5 тонни, що робить її придатною для найскладніших робіт.
  • Штабелер гідравлічний, як і електричний, дозволяє транспортувати та підіймати вантажі вагою не більше 1,5 тонн.

Вантажність слід перевіряти окремо для кожної моделі. Дотримання рекомендованих обмежень максимальної ваги завантажених товарів для транспортування є надзвичайно важливою умовою для належної роботи техніки. У разі перевантаження візка, тобто завантаження товарів вагою понад дозволену, спрацьовує спеціальний запобіжний клапан. Запобіжний клапан – це захист від пошкодження обладнання і, як наслідок, ремонту, тобто простою.


Читати також