Як користуватися ароматичними саше для шафи

ароматичне саше для шафи

Ми сприймаємо навколишній світ за допомогою органів чуття. Нюхові відчуття, тобто запахи й аромати, відіграють дуже важливу роль у нашому самопочутті та настрої. Багато людей вже оцінили важливість ароматів у приміщенні, проте не всі ще знають про ароматизацію шаф або гардеробів. Сучасні ароматичні саше для шафи – це довготривалі парфумерні композиції, які не тільки захищають чи ароматизують ваш одяг, а й створюють приємний настрій на цілий день.

Що таке «саше»

Саше в перекладі з французької означає «мішечок». Під цим терміном мається на увазі невеликий пакунок з тканини, наповнений вмістом із приємним ароматом. Зазвичай саше для шафи мають вигляд невеликих мішечків різної форми з запашними сумішами трав та інших інгредієнтів всередині. Вони добре вбирають запах і зберігають його кілька місяців.

Різновиди ароматів

Віддушки для шаф умовно ділять на такі групи: 

  • деревні з терпкою стриманою ноткою підходять представникам сильної статі; 
  • з фруктовим ароматом (солодкуваті, свіжі) піднімають настрій, бадьорять;
  • жасминовий, чайний, трав'яні запахи заспокоюють, їх найчастіше обирають жінки;
  • морські дарують свіжість, бадьорість, заспокоюють; 
  • хвойні легкі запахи заспокоюють, освіжають. 

Потрібно стежити, щоб аромат підкреслював настрій приміщення та речей, серед яких знаходиться. Для шафи чи комода у спальні застосовуйте спокійні гами запахів. Їхнє завдання – дарувати спокій, а не збуджувати. Тому використовуйте ароматичні саше для шафи з ваніллю, корицею, лавандою. Для шафи у вбиральні підійдуть цитрусові нотки – апельсина, неролі, лимона чи грейпфрута. Вони покращують настрій, пробуджують бажання діяти.

Натуральні тканини швидко вбирають і довго утримують аромати. Часто позбутися їх непросто навіть після прання. Тому варто розкладати на полицях шаф для білизни, в комоді аромамішечки з ненав'язливим запахом - сушеними пелюстками троянди, корицею, хвойними рослинами, лавандою.

Не варто купувати дешеві синтетичні аналоги. Якісні ароматизатори готують із натуральних ефірних олій. Коштують вони дорого, але й ефект дають стійкіший. Аромамасла нетоксичні, тому підходять людям, схильним до алергічних реакцій чи астматикам.

Як користуватися саше для шафи

Ароматичні подушечки для речей ховають на полиці в шафі. Можна покласти ароматизатор для білизни між шарами одягу чи підвісити на невеликих гачках між вішалками. Аромат пошириться всередині шафи і наповнить усі речі, що там зберігаються. Саше також використовують як засіб від молі. Щоб відлякати комах серед вовняного одягу, пальт і шуб вішають пакетики з лавандою. Також шкідливий метелик боїться запаху тютюну та листя волоського горіха.

Вибір виду ароматизатора та самого аромату залежить лише від уподобань і потреб господаря гардеробу. Якщо ви віддаєте перевагу сильнішим і стійкішим запахам, вам підійдуть гелеві ароматизовані пластини. Легкі та ненав'язливі аромати можна створити за допомогою тканинних ароматних подушечок, ароматичних саше.


Читати також