Що таке УЗД апарат і де його придбати?

Що таке УЗД апарат і де його придбати?

УЗД апарат – це найвідоміший та найчастіше використовуваний медичний прилад для діагностики внутрішніх органів: серця, щитоподібної залози, печінки, черевної порожнини, а також плода людини під час вагітності. Системи ультразвукової діагностики, які можна придбати на сайті https://harwind.com.ua/catalog/uzi-apparaty, гарантують швидкий та якісний доступ до усього спектра органів та порожнин людського тіла для оцінки їхнього стану чи моніторингу прогресу лікування.

Що таке УЗД апарат?

УЗД апарат – це медичний прилад з екраном і підключеною до нього головкою з камерою, яка, при прикладанні до тіла, здатна показувати зображення, яке ми не бачимо неозброєним оком.

Ультразвукове дослідження використовує високочастотні акустичні хвилі для зображення внутрішніх частин тіла. Великою перевагою такої діагностики є те, що звукові хвилі не чутні для людини, їхнє проникнення абсолютно безболісне, вони жодним чином не пошкоджують клітини організму. УЗД діагностика дозволяє приймати рішення щодо профілактики, лікування чи зміни терапії.

Види датчиків для ультразвукових апаратів

Залежно від органу тіла, що досліджується, лікар використовує відповідні датчики, які дозволяють отримати найкраще зображення. Розрізняють такі види датчиків для УЗД апаратів:

  • Лінійні датчики. Складаються з незалежних кристалів, які розташовані по прямій лінії. За допомогою таких датчиків можна обстежити опорно-руховий апарат і рідше внутрішні органи.
  • Конвексні датчики. Вони виготовлені з кристалів, розташованих характерною дугою, можуть мати великий або малий радіус кривини та віялоподібне поле зору. Вони використовуються в хірургії, гінекології, а також в акушерстві, радіології та пульмонології.
  • Спеціалізовані датчики. Створені з урахуванням тих місць, де вони будуть розміщуватися. Тому їх можна використовувати для лапароскопічних, інтраопераційних або об’ємних досліджень. Крім того, найсучасніші моделі також мають біопсійний канал, що дозволяє проводити онкологічну діагностику.

На ринку представлені різні моделі УЗД апаратів. Компанія "Harwind" – постачальник медичного обладнання для клінік України – пропонує надзвичайно широкий асортимент товарів, які неодмінно виправдають очікування лікарень, клінік та медичних кабінетів. Серед наявних брендів варто звернути увагу на системи ультразвукової діагностики Mindray, які вирізняються найвищою якістю та надійністю.


Читати також