Все, що вам потрібно знати про СПА в готелях

Все, що вам потрібно знати про СПА в готелях

Українці все більше цінують якість відпочинку, тому з кожним роком інтерес до готелів зі СПА-центрами зростає. Багато років тому СПА асоціювалися з високоякісними, дорогими, 5-зірковими готелями. Сьогодні ж СПА є навіть у 3-зіркових готелях та базах відпочинку, послугами яких охоче користуються як жінки, так і чоловіки. Сучасна пропозиція SPA-готелів в Україні настільки широка, що слід врахувати певні критерії, які допоможуть вибрати правильне місце для відпочинку.

Що таке СПА?

Походження слова СПА до кінця не відоме. Одна з теорій говорить, що назва походить від бельгійського міста Спа, яке ще в 14 столітті відвідували туристи, які бажали скористатися цілющими водами. Інша теорія полягає в тому, що SPA є абревіатурою від слів Sanus Per Aquam, що з латини можна перекласти як «здоровий через воду».

Саме вода, а точніше гідромасажні ванни, чекала гостей перших СПА. Зараз спектр послуг значно розширився – типовий СПА-центр на додаток до купання в гідромасажних ваннах пропонує:

  • різні види масажу,
  • процедури біологічного відновлення,
  • пілінги й маски для обличчя та тіла,
  • користування саунами,
  • аромотерапевтичні процедури тощо.

Всі ці послуги пов'язані з розслабленням та відпочинком на фізичному і духовному рівні. Таким чином, СПА – це не що інше, як місце для проведення косметичних та релаксаційних процедур для тіла, які покращують загальне самопочуття людини.

Як користуватися СПА в готелі?

У СПА-зону готелю потрібно приходити без макіяжу, з вимитим тілом, без масел і лосьйонів на шкірі. В кожному СПА-центрі зазвичай є свої набори рушників, халатів та косметики. Однак це може залежати від конкретного закладу, тому варто уточнювати це на рецепції готелю.

Перед початком запланованих процедур необхідно ознайомитися з переліком протипоказань. Це може бути алергія на косметику, шкірні захворювання або перенесені серйозні захворювання. Такий підхід дозволить правильно підібрати процедуру й уникнути побічних ефектів.

Що взяти в СПА-готель Rixos-Prykarpattya?

Основа вдалого відпочинку – зручний одяг. Це також стосується відвідування готелю зі СПА-центром. Перебування в готелі «Rixos-Prykarpattya» – це не лише плескання у гідромасажній ванні, але й зовнішня аквазона, тренажерний зал, спортивний майданчик, тренінги зі скандинавської ходьби та аквааеробіки. Тому, прямуючи в «Rixos-Prykarpattya», необхідно взяти з собою:

  • шльопанці для басейну,
  • купальний костюм,
  • спортивне взуття для занять спортом,
  • зручний спортивний одяг,
  • легке взуття, в якому ви будете пересуватися територією готелю,
  • одяг для вечірніх заходів, таких як лекції, концерти або вечері.

Ми не радимо брати з собою в СПА-центр комп’ютери чи інші робочі інструменти – нехай перебування у СПА стане можливістю повністю перезавантажитися та відірватися від повсякденних турбот. Хороша книга однозначно стане кращим доповненням вашого відпочинку.


Читати також