17-01-2024 Розваги 914

S.T.A.L.K.E.R. 2 вийде 5 вересня 2024 року. Дату релізу гри переносили вже кілька разів

S.T.A.L.K.E.R. 2. Реліз довгоочікуваної гри

Гра S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийде 5 вересня 2024 року. Про це свідчить нова дата релізу на сайті української студії GSC Game World, яка займається розробкою гри.

Також нова дата релізу вказана в офіційному трейлері, опублікованому на ютьюбі. 

S.T.A.L.K.E.R. 2 вийде одночасно на ПК, а також Xbox Series X і Series S. Вона буде доступна в Steam, Epic Games Store, Microsoft Store, Xbox Store і Game Pass в перший день релізу, уточнюється на сайті.

Спочатку реліз гри був призначений на 28 квітня 2022 року, але за чотири місяці до цього, у січні, розробники повідомили, що дата зрушиться на 8 грудня, оскільки їм потрібен додатковий час, щоб повністю реалізувати своє бачення гри та довести її «до потрібного стану». Після цього реліз знову перенесли спочатку на невизначену дату 2023 року, а потім на перший квартал 2024 року.

Після початку війни розробники S.T.A.L.K.E.R. 2 з української студії оголосили, що гра не продаватиметься на території росії. Також компанія змінила написання слова Chernobyl у назві гри на Chornobyl (відповідно до транслітерації з української мови).

Влітку 2022 року студія повідомила, що гра не матиме російської озвучки — лише англійську та українську — але гравці зможуть обрати субтитри російською мовою.

Навесні 2023 року хакери пригрозили опублікувати десятки гігабайт матеріалів гри, що ще не вийшла, вимагаючи від студії вибачень за «негідне ставлення до гравців з білорусі та росії». У GSC Game World відповіли, що «бачили набагато страшніші речі» і назвали спроби залякати розробників «марними».


Читати також