19-01-2024 Розваги 935

Indiana Jones and the Great Circle: Легендарний археолог повертається

Indiana Jones and the Great Circle: Легендарний археолог повертається

Microsoft показала нову гру про Індіану Джонса (зрозуміло, його змалювали з Гаррісона Форда). У пошуках вкраденого артефакту герой вирушить до Єгипту і побореться з нацистами у Ватикані.

Компанія Microsoft 18 січня провела презентацію Developer_Direct, на якій вперше показала анонсовану два роки тому гру про Індіану Джонса. Реліз Indiana Jones and the Great Circle заплановано цього року. Експеримент розповідає, що стало відомо про цю та інші ігри, які збирається випустити компанія.

Індіана Джонс боротиметься з нацистами по всьому світу. За створення нової гри відповідають розробники Wolfenstein

Дія Indiana Jones and the Great Circle (можна перекласти як Індіана Джонс і Велике коло) розгорнеться в 1937 році - в проміжку між подіями фільмів Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега і Індіана Джонс і останній хрестовий похід. За словами розробників, разом із знаменитим археологом гравець побуває у Ватикані, Єгипті та Таїланді — саме там Індіана Джонс шукатиме викрадений із музею і на перший погляд незначний артефакт. Судячи з трейлера, гра збереже характерний для серії гумор.

Основними ворогами Джонса, як і в фільмах, стануть нацисти. Головний лиходій, який протистоятиме археологу - Еммеріх Фосс, одержимий маніпуляціями людським розумом. Розробники відзначають, що Фосс так само розумний, як і Джонс, і стане гідним ворогом героя. У новій грі у Джонса з'явиться помічниця — журналістка на ім'я Джина, за сюжетом вона супроводжуватиме археолога, переслідуючи власні інтереси.

Анімаційний Джонс виглядає точно як молодий Гаррісон Форд. Під час презентації розробники не уточнили, чи бере участь знаменитий актор у створенні проекту. Озвучить Індіану Джонса Трой Бейкер, з'ясувало видання Entertainment Weekly. Його голосом кажуть Джоел із The Last of Us, Букер із BioShock Infinite та ще безліч інших персонажів із більш ніж сотні ігор.

Нова гра про Індіану Джонса - екшен з видом від першої особи. При цьому під час сюжетних сцен, а також у ряді інших епізодів (наприклад, коли герой забирається сходами), камера переміщатиметься. Це зроблено, щоб дати гравцям можливість вкотре порозглядати легендарного археолога в капелюсі. Знаменитий батіг Індіани Джонса відіграватиме важливу роль у проходженні. З його допомогою герой зможе не лише боротися з ворогами — обеззброювати та відволікати їх, а й вирішувати головоломки та долати перешкоди. У грі також можна буде битися врукопашну та використовувати зброю, але розробники передбачили можливість уникнення прямого зіткнення з противниками.

Indiana Jones and the Great Circle стане першою повноцінною грою про знаменитого археолога за останні 15 років. Остання - Indiana Jones and the Staff of Kings - вийшла 2009 року. Спочатку її хотіли випустити на PlayStation 3 і Xbox 360, але через проблеми з розробкою залишилися тільки версії для слабкіших платформ (PlayStation 2 і Wii), а також портативних консолей. Преса поставила грі 2009 середні оцінки. З того часу Індіана Джонс з'являвся лише в іграх серії Lego, невеликих мобільних проектах або як гостьовий персонаж.

Розробкою нової гри займається шведська студія MachineGames разом із Lucasfilm Games. Виконавчим продюсером проекту став гейм-дизайнер Тодд Говард, який до цього працював над іншими відомими ігровими серіями (The Elder Scrolls та Fallout) і відповідав за створення нещодавньої космічної рольової гри Starfield. Розробники відомі перш за все завдяки іграм Wolfenstein: за останні десять років студія випустила п'ять частин цієї серії. Як і в Indiana Jones and the Great Circle, головними лиходіями там виступають нацисти, проте дія розгортається в альтернативній реальності.

Indiana Jones and the Great Circle вийде на консолях Xbox Series X|S і PC і відразу доступна в сервісі підписок Xbox Game Pass. 

Що ще показали на Developer_Direct

гра Visions of Mana

Усього на презентації показали п'ять ігор, включаючи Indiana Jones and the Great Circle. Одна з них, Visions of Mana від японської компанії Square Enix, стала сюрпризом — спочатку Microsoft обіцяла лише чотири проекти. Це ще одне відродження знаменитої серії з більш ніж 30-річною історією: перша гра в основній лінійці майже за 18 років і перша на консолях Xbox. Visions of Mana вийде на PlayStation 5, PlayStation 4 та PC, реліз запланований на літо 2024 року.

Visions of Mana - барвиста рольова гра з динамічними битвами у реальному часі. Однією з особливостей проекту стане пікул — мила істота, на якій головний герой зможе пересуватися світом гри. Творець серії Коїті Ісії розповів, що під час роботи над його виглядом надихався йоркширськими тер'єрами, панголінами та давньоєгипетським богом Анубісом. Гравці вже оцінили нового персонажа.

Іншою важливою новиною презентації стала дата релізу гри Senua's Saga: Hellblade II від британської студії Ninja Theory, яку анонсували ще 2019 року. Продовження історії кельтської войовниці Сенуї вийде 21 травня на Xbox Series X|S і PC і буде одразу доступним у Xbox Game Pass. Головна героїня, яка втихомирила своїх внутрішніх демонів і навчилася жити з голосами в голові, вирушить до Ісландії (заявлений час дії — X століття), де зіткнеться з вікінгами та міфічними велетнями.

Восени 2024 року студія Obsidian Entertainment планує випустити рольову гру Avowed з видом від першої особи. На презентації розробники показали, як виглядатиме бойова система, та пообіцяли розкрити більше подробиць найближчим часом. Тоді вийде стратегія Ara: History Untold від американської студії Oxide Games. Її заснували колишні співробітники Firaxis Games, які брали участь у роботі над іграми із знаменитої серії Civilization. Цей проект розробляється тільки для PC, передплатники Game Pass зможуть отримати його безкоштовно у день релізу.


Читати також