Огляд ланцюгових пилок бренду Макіта

Огляд ланцюгових пилок бренду Макіта

На території біля заміського будинку пилка бренду Makita – один із головних інструментів. Вона потрібна для ремонту та будівництва, обрізки дерев, заготівлі дров. Інструмент повинен бути достатньо потужним, щоб швидко виконувати роботу. Не менш важливі фактори – зручність і безпека для уникнення травм. Обираючи модель, потрібно врахувати її технічні характеристики, ергономіку, можливість під'єднання до електромережі чи автономність роботи за рахунок палива.

Загальний огляд пилок бренду Makita

Одна з переваг техніки японського бренду – великий вибір моделей бензинових та електричних ланцюгових пилок на сайті https://makita.market/ru/sadovaya-tehnika/cepnye-pily. Пристрої на паливі більш потужні та незалежні від електромережі. З таким інструментом можна працювати далеко від дому. Вибираючи пристрій, варто враховувати обсяг імовірної роботи:

  1. Для дрібного ремонту й обрізки гілок достатньо обрати пилку потужністю до 2 кВ.
  2. Для будівництва та розпилювання колод товщиною 30-40 см потрібен агрегат на 2-3 кВт. 
  3. Для професійного використання в лінійці «Макіта» є агрегати на 3-6 кВт, які здатні працювати кілька годин без перерви та без перегрівання.

Бензинові пристрої дозволяють швидко працювати, але вони мають досить велику вагу (до 5 кг), під час функціонування створюють викиди, тому їх потрібно використовувати лише на свіжому повітрі.

Якщо ланцюгову пилку брати до рук не щодня, вона потрібна для невеликого ремонту, то достатньо електричної моделі. Такі апарати розвивають меншу потужність (до 2 кВт), але вони легші та мають компактні розміри. Їх можна використовувати в закритому приміщенні (ангар, майстерня, адже викидів не утворюється. Серед електричних агрегатів у виробника є два різновиди:

  • мережева техніка достатньої для більшості задач продуктивності, яку використовують у майстернях та біля будинку, якщо поряд є розетка;
  • акумуляторні пили, що мають меншу вагу та потужність, але відрізняються мобільністю.

«Макіта» використовує для інструменту нове покоління літій-іонних АКБ, що дозволяє апаратам працювати довго без підзарядки. У батареях передбачений захист від перегріву та самовільного розряду.

Переваги використання ланцюгових пил

Makita пропонує пили для різних умов роботи та завдань. Серед бензинових та електричних пристроїв кожен може знайти оптимальний варіант по потужності та вартості. Незалежно від моделі всі інструменти виробника виготовлені з міцних та довговічних матеріалів. У них продумана ергономіка та системи безпеки. Усі вузли точно підігнані та щільно з'єднані без люфтів. Переваги ланцюгових пил «Макіта»:

  • рівний чіткий зріз без розщеплювання деревини;
  • відсутність застрягання в матеріалі;
  • відмінна робота у складних умовах, при значній інтенсивності;
  • герметичність корпусу, захист від потрапляння пилу, бруду, тирси всередину;
  • легкість заміни ланцюга;
  • захист двигуна від перегріву при активній роботі;
  • повільний старт без ривків;
  • блокування від випадкового вмикання чи повторного включення;
  • помірний рівень шуму та вібрації;
  • рівномірний розподіл ваги;
  • продумані неслизькі ручки для надійного утримання техніки.

Ланцюгові пили дозволяють легко обрізати гілки дерев при кронуванні, розпилювати брус чи колоди. Користувачі можуть обрати легкі та компактні моделі від 1800 Вт до потужних агрегатів до 4 кВт, які впораються з будь-яким завданням. Інструмент «Макіта» не потребує частого обслуговування. Якщо через активну експлуатацію якийсь вузол вийде з ладу - це не проблема, бо запчастини до ланцюгових пил легко знайти та замінити.

Читати також


up