Від прозорості до захисту: як вибрати бронеплівку на вікна

Від прозорості до захисту: як вибрати бронеплівку на вікна

Нині бронювання вікон плівкою є дуже популярною послугою, оскільки шар спеціального матеріалу запобігає розлітанню уламків у разі розбивання скла, наприклад під дією вибухової хвилі. Поклейка бронеплівки на вікна є можливою в житлових і комерційних приміщеннях. Детальніше про її види та переваги, а також як вибрати плівку і де замовити послугу обклеювання в Одесі – далі в матеріалі.

Які є види плівок для вікон

Існує кілька видів плівок, зокрема:

  • теплоізоляційні;
  • протисонцеві;
  • приватні (дзеркальні);
  • броньовані;
  • антивандальні.

Водночас один тип плівки може мати декілька корисних функцій.

Які проблеми може вирішити обклеювання скла плівкою

Встановлення захисної плівки на вікна може мати різні переваги. Серед них:

  1. Поліпшення теплоізоляції. Віконні плівки зменшують тепловтрати через вікна. Це знижує витрати на опалення та покращує комфорт всередині приміщення в холодну пору року.
  2. Захист від УФ. Віконні плівки можуть блокувати ультрафіолетові промені, що запобігає вицвітанню меблів.
  3. Зменшення відблисків та освітлення приміщення. Віконні плівки можуть пом'якшувати яскраве світло, зменшуючи відблиски та створюючи комфортніші умови для роботи чи відпочинку у приміщенні.
  4. Покращення рівня приватності. Певні види віконних плівок забезпечують додатковий ступінь конфіденційності, ускладнюючи видимість ззовні. Водночас вони зберігають гарну видимість зсередини.
  5. Захист від пошкоджень. Бронювання віконного скла служить захистом від пошкоджень. зокрема сколів і подряпин. Також плівка запобігає розльоту уламків у разі розбивання скла.

Які фактори слід враховувати під час вибору бронеплівки на вікна

вибір бронеплівки на вікна

Під час вибору матеріалу для обклеювання скла звертайте увагу на такі нюанси:

  • Товщина. Ця характеристика безпосередньо впливає на рівень захисту. Чим товщою є плівка, тим вища її міцність і краща здатність пом'якшувати удари. Зазвичай захисні плівки мають товщину від 100 до 300 мікронів. До речі, броньоване покриття може складатися з кількох шарів.
  • Ступінь прозорості. Виберіть плівку, яка відповідає вашим вподобанням щодо прозорості.
  • Функціонал. Під час вибору певного виду плівки ознайомтеся з додатковими характеристиками. Наприклад, ви можете купити бронеплівку з функцією теплоізоляції, якщо для вас це важливо.
  • Бренд і якість. Вибирайте компанії з гарною репутацією, які виробляють якісні матеріали, щоб плівка дійсно виконувала заявлені функції та прослужила довго.

Врахувавши зазначені вище характеристики, ви зможете вибрати бронеплівку, яка найкраще відповідатиме вашим вимогам і забезпечить надійний захист вікон.

Де можна замовити якісне наклеювання плівки на вікна в Одесі

Якщо вам потрібне якісне встановлення плівки на вікна, звертайтеся до Stek Odesa. Компанія вже більш ніж 10 років займається захисними й тонувальними плівками. На роботу майстрів дається гарантія. До того ж ви можете придбати в Stek Odesa якісні оригінальні матеріали для вікон різної товщини.


Читати також