Вистава Леся Українка. Вершники мрії у Pochayna Event Hall

Вистава "Леся Українка. Вершники мрії" у Pochayna Event Hall

Прем’єра вистави від Майстерні Лєни Лазовіч: Леся Українка. Вершники мрії

У рамках великого театрального проєкту “Людина і час” до дня народження великої української поетеси відбудеться прем’єра нової вистави Майстерні Лєни Лазовіч “Леся Українка. Вершники мрії”. Подія пройде 28 лютого о 19.00 в залі Gig Space у Pochayna Event Hall.

Авторкою і режисеркою вистави стала акторка Аліка Федотова. Для Аліки постать Лесі Українки є знаковою, вона кілька років грала і поринала у її долю у виставі “Твій хтось” у Київському академічному театрі на Печерську. Прочитаних матеріалів, думок, ідей і відкриттів про життя поетеси було так багато, що народилася власна вистава Аліки Федотової “Вершники мрії”, названа так на честь вірша Лесі “Давня казка”. Це перший режисерський досвід і артистки, і багатьох акторів вистави, що є студентами акторського курсу Лєни Лазовіч КНУТіД.

Аліка Федотова розповіла про роботу над виставою: “Кожній з акторок була дано завдання зробити моновиставу по Лесі Українці. Кожна досліджувала і розвивала тему, яка їй подобалась. Наприкінці ми вели роботу по вплетінню драматургії в монороботи дівчат і над спільною думкою вистави.”.

Вистава “Леся Українка. Вершники мрії” - це спроба звернутись до живої та маловідомої Лесі Українки, знявши її з монумента величі та образу хворої поетеси. Аби краще зрозуміти що давало їй сили ми дивимось на життя крізь призму її дитинства. Щасливого, світлого, безмежного дитинства, яке у важкі роки хвороби напитує та підтримує.

Леся Українка - це не монументальна хвора жінка, що уособлює собою жертовність та страждання. Вона інша, ніж на сторінках шкільних підручників. Ця вистава розвінчає багато міфів та змусить нас по новому поглянути на власні авторитети.  

Режисер - Аліка Федотова

Художній керівник - заслужена артистка України Лєна Лазовіч

Грають студенти акторського курсу Лєни Лазовіч КНУТіД

Ємельяненко Олексій

Коваль Анастасія

Кочуг Поліна

Капінус Анастасія

Щербак Максим

Сотнікова Олександра

Сальнікова Анастасія

Швед Ярослава

Пасічник Людмила

Волошин Андрій

Рибачук Артемій

Де: Київ, ТЦ Gorodok Gallery, Pochayna Event Hall, 3 поверх, Gig Space, просп, Степана Бандери, 23

Коли: 28 лютого, 19.00


Читати також