Чому варто віддати одяг у хімчистку?

Чому варто віддати одяг у хімчистку?

У більшості будинків та квартир є пральні машини, але кількість клієнтів хімчисток зростає з кожним роком. Чому так відбувається? По-перше, тому що сучасне життя, на жаль, характеризується високим темпом. Люди у великих містах не мають часу на прання, тому воліють доручити це завдання комусь іншому. Друга причина полягає в тому, що не кожен предмет одягу можна прати у звичайній пральній машині.

Під час прання вдома мало хто дивиться на етикетку та розуміє різницю між матеріалами, тому результат прання іноді буває жахливим. Пошкоджений або зморщений одяг, відклеєні декоративні елементи, тканина, яка раптово збіглася чи втратила колір... Цього можна уникнути, якщо користуватися послугами хімчистки. На сайті https://www.kims.com.ua/vinnicya мешканці Вінниці можуть замовити професійний догляд за своїм гардеробом.

Які речі варто віддати у хімчистку?

Хоча багато речей можна прати вдома, є кілька видів одягу та матеріалів, які краще здавати у хімчистку:

  • делікатні тканини,
  • великі речі,
  • одяг з прикрасами,
  • одяг зі складними конструкціями чи вигнутими елементами,
  • одяг з особливими плямами чи запахами.

Насамперед слід орієнтуватися на вартість одягу і те, чи належить він до елегантної категорії. Усі види костюмів, дорогий та оригінальний верхній одяг слід здавати у хімчистку. Такі речі підлягають сухому пранню, щоб матеріал, з якого вони виготовлені, у жодному разі не постраждав. Після хімчистки вони ніколи не втратять свій оригінальний розмір, будуть повністю оновлені та професійно випрасувані, а отже, прослужать вам ще багато років.

Крім елегантного та дорогого одягу, варто здавати в хімчистку речі, які важко прати. Наприклад весільні сукні або речі з мереживом, великою кількістю ґудзиків і вишивки. Якщо про такий одяг не подбають професіонали, ефект його прання в домашній пральній машині може бути катастрофічним.

В домашніх умовах складно випрати зимову куртку з капюшоном чи важке пальто, адже для їхнього виробництва використовується багато різних матеріалів. Кожен елемент може мати різні вимоги щодо способу прання. Якщо ви покладете таке пальто в пральну машину, нехай вас не дивує, що підкладка пошкодиться і виріб більше не буде придатним для використання.

Такі речі, як штори, ковдри, подушки та скатертини, також бажано здавати в хімчистку. Ці предмети домашнього вжитку можуть поєднувати в собі різні матеріали. Деякі з них лляні, інші бавовняні, іноді з синтетичних волокон. З такими речами буде важко впоратися побутовій пральній машині, тоді як професійна хімчистка зробить їх чистими й ароматними.


Читати також