26-05-2024 Розваги 1280

Новини кіно за тиждень. 25 травня 2024

Новини кіно за тиждень. 25 травня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Пол Мескаль може зіграти одного з «бітлів» у байопіку про The Beatles

Пол Мескаль збирається знятися в біографічному фільмі про британський гурт The Beatles. Зірку серіалу "Нормальні люди" (2020) та фільму "Гладіатор 2" розглядають на роль одного з "бітлів".
Байопік анонсували у лютому. Тоді ж стало відомо, що поставить його Сем Мендес – режисер картин «1917» (2019), «007: Координати Скайфолл» (2012) та «Краса по-американськи» (1999). Мендес зніме цілий цикл фільмів із чотирьох частин про кожного музиканта колективу.

Фанати гадали, хто ж зіграє учасників культової «Ліверпульської четвірки». Тепер нарешті з'явилися перші подробиці про акторський склад. Пол Мескаль претендує на роль когось із The Beatles. Про можливу участь Мескаля у зйомках згадали в новому матеріалі The Hollywood Reporter, присвяченому молодим кінозіркам, які подають великі надії. У блоці про Мескаля актора назвали «принцом артхауса» і додали, що Sony Pictures дуже хоче бачити його в байопіку:

"Мескаль знаходиться на вершині списку кандидатів на головні ролі проектів великих студій, включаючи одного з "Чудової четвірки" у майбутніх фільмах Сема Мендеса про The Beatles".

«Ножі наголо 3» з Денієлом Крейґомом вийде 2025 року – є тизер

Netflix оголосив, що детектив «Ножі наголо 3» вийде 2025 року. У Мережу виклали перший тизер із повною назвою фільму. До ролі детектива Бенуа Бланка повернеться Денієл Крейґ.
Нова частина серії вийде з підзаголовком "Прокинься, мрець" ("Wake Up Dead Man"). Прем'єра відбудеться 2025 року. Точну дату оголосять згодом. У тизері Бенуа Бланк обіграв назви двох попередніх фільмів «Ножі наголо» (2019) та «Ножі наголо: Скляна цибуля» (2022) і заявив, що його нова справа буде найнебезпечнішою.

«На початку я дістав ножі. Потім було розбите скло. Моя найнебезпечніша справа ось-ось буде розкрита».

Режисером та сценаристом виступить творець двох попередніх частин Раян Джонсон. До зйомок він ще тільки збирається приступити. У себе в соцмережах Джонсон написав, що він щасливий далі досліджувати детективний жанр. Головним чином автор надихається книгами Агати Крісті та Джона Діксона Карра:

«У детективному форматі "Хто це зробив?" мені подобається все. Найбільше я люблю цей жанр за те, наскільки він податливий. Існує цілий спектр видів історій – від Карра до Крісті. Можливість дослідити цей діапазон – одна з найбільш хвилюючих переваг у створенні фільмів про Бенуа Бланау».

Подробиці сюжету фільму «Ножі наголо: Прокинься, мрець» тримають у секреті. За назвою та зображенням труни у тизері можна припустити, що хтось у фільмі інсценує свою смерть.

Вийшов тизер 2 сезону серіалу «Ходячі мерці: Мертве місто» з Меггі, Ніганом та новим лиходієм

AMC опублікував перший тизер 2 сезону серіалу «Ходячі мерці: Мертве місто». У ролику Меггі Грін та Ніган Сміт зіткнулися з натовпом зомбі та новим лиходієм.
За сюжетом 1 сезону (2023) люди угрупування Буразі викрали Гершела (Логан Кім) – сина Меггі (Лорен Коен). Бандити забрали хлопчика до свого поселення на Мангеттені. Вони це зробили, щоб Меггі привела їм Нігана. У результаті Меггі змушена була попросити Нігана допомогти їй повернути сина. Ніган одного разу вбив чоловіка Меггі Гленна Рі (Стівен Ен). Однак Ніган сильно змінився і став допомагати Олександрії, тому Меггі не хотіла підставляти його. Їй довелося це зробити заради сина.

Меггі і Гершел повернулися до Гіллтопу, а Ніган залишився у Буразі. Лідер спільноти Дама (Ліза Емері) хотіла, щоб Ніган допоміг їй захопити всі території Мангеттена та придушити можливі повстання. Як зазначили у синопсисі 2 сезони, у нових серіях буде масштабна війна за контроль над островом. Лиходійка знає, що в минулому Ніган керував Спасителями. Жінка має намір використати його у своїх планах як сильного лідера. Ніган в 1 сезоні і не збирався втікати, оскільки він знав, що в разі чого Дама та компанія нападуть на Гіллтоп.

Меггі в 2 сезоні напевно вирішить все ж таки допомогти Нігану покинути поселення Буразі. У тизері видно, що в Гіллтопі вона надовго не затримається і вирушить у нову пригоду - мабуть, рятувати Нігана. До того ж Меггі розуміє, що Гіллтоп все одно може опинитися в небезпеці через Буразі. Люди Дами вже довели, що їм довіряти не можна. Ніган тим часом зіткнеться з новим лиходієм Брейгелем (Кім Коутс, «Сини анархії») – ватажком однієї небезпечної банди Нью-Йорка. У тизері Брейгель засвітився на позначці 0:13.

Новий фільм Стівена Спілберга вийде 2026 року

Universal Pictures оголосила дату прем'єри нового фільму Стівена Спілберга. Він вийде у світовий прокат у 2026 році.
Як повідомляє Variety, наступний фільм Стівена Спілберга почнуть показувати у кінотеатрах 15 травня 2026 року. Назву проекту тримають у секреті – як і подробиці сюжету. Однак у Universal заявили, що це буде ціла подія світу кіно. Тобто від режисера «Впіймай мене, якщо зможеш» (2002) та «Щелепи» (1975) варто очікувати масштабний і дуже дорогий блокбастер.
Сценарій для таємничого проекту Спілберга напише Девід Кепп (Місія нездійсненна, Людина-павук Сема Реймі). Автор працював зі Спілбергом над фільмами «Індіана Джонс та Королівство кришталевого черепа» (2008), «Війна світів» (2005) та «Парк Юрського періоду» (1993).
У квітні з'явилася інформація, що Спілберг має намір зняти фільм про НЛО. Тоді ж уточнювалося, що сценаристом виступить саме Кепп. Однак поки що не уточнюється, чи буде намічений на весну 2026 року фільм присвячений прибульцям. До травня Спілберг міг вибрати іншу ідею. Фанати творчості Спілберга сподіваються, що нова картина про зелених чоловічків виявиться сиквелом культової сімейної фантастики «Іншопланетянин» (1982) режисера. Однак відомо, що наступний проект постановника буде оригінальним фільмом. Тобто це не сіквел чи, наприклад, перезапуск якоїсь картини.

У трейлері фільму «Бітлджюс 2» Тіма Бертона показали Моніку Беллуччі

Warner Bros. опублікувала перший повноцінний трейлер комедійного хорору "Бітлджюс 2" Тіма Бертона. У ролику вперше показали героїню Моніки Беллуччі.
Вже давно стало відомо, що Беллуччі зіграє Делорес – дружину біоекзорциста Бітлджюса у виконанні Майкла Кітона. У свіжому промо ми можемо побачити Делорес. Виглядає вона досить моторошно. При цьому Делорес нагадує Саллі із мультфільму «Жах перед Різдвом» (1993) Бертона. На тілі Саллі також є шви.

У першому «Бітлджюсі» (1988) Лідія Дітц (Вайнона Райдер), її батько Чарльз (Джеффрі Джонс) та мачуха Делія (Кетрін О'Гара) переїхали до нового будинку. Там мешкали примари колишніх господарів будинку Адама та Барбари Мейтлендів (Алек Болдвін та Джина Девіс). Привиди хотіли вигнати сімейку, і через їхні дії почали відбуватися жахливі події.

Лідія закликала Бітлджюса, щоб попросити його про допомогу. Однак Бітлджюс вирішив хитрістю змусити її вийти за нього заміж. У шлюбі з живою дівчиною привид отримав би можливість вільно сіяти хаос у світі людей. Мейтленди зрештою допомогли Дитцам розібратися з Бітлджюсом.

За сюжетом сиквела за певних обставин помре Чарльз. Можливо, помер від старості. Після похорону Лідія та її дочка Астрід, яку зіграла Дженна Ортега, випадково покличуть Бітлджюса. Той затягне Лідію та Астрід у світ мертвих, де вони мають розкрити якусь таємницю. Важливу роль у сюжеті ще зіграють знайомий родини Дітцов Рорі (Джастін Теру) та детектив-примара Вулф Джексон (Віллем Дефо).

Світова прем'єра фільму «Бітлджус 2» запланована на 6 вересня. 2025 року Netflix випустить 2 сезон серіалу «Венздей» Бертона. Там Ортега повернеться до ролі Венздей Аддамс.

За «Декстером» знімуть серіал про минуле маніяка

Showtime та Paramount+ анонсували серіал «Декстер: Первородний гріх» («Dexter: Original Sin») по всесвіту «Декстера». Це буде приквел про минуле маніяка Декстера Моргана, котрого в оригіналі зіграв Майкл С. Голл.
Як повідомляє Variety, дія серіалу розгорнеться 1991 року, за 15 років до подій «Декстера» (2006-2013). Декстер стане студентом, який тільки починає свій шлях серійного вбивці-месника. В оригіналі Декстер працював судмедекспертом у поліції Маямі і тим часом вбивав злочинців, які могли уникнути покарання.

За сюжетом Декстер більше не зможе ігнорувати свою спрагу вбивати. Тому прийомний батько хлопця Гаррі почне вчити сина спрямовувати свою внутрішню пітьму у потрібне русло. Гаррі придумає для Декстера особливий Кодекс, за допомогою якого той шукатиме і вбиватиме людей, які, на його думку, мають зникнути. Жертвами ставатимуть лише ті, хто вчиняє злочини та шкодить суспільству. Також Декстер пройде стажування у відділі криміналістики поліцейського управління Маямі.

Роль молодого Декстера виконає Патрік Гібсон (Тінь та кістка), а Гаррі - Крістіан Слейтер (Містер Робот). Також у серіалі з'явиться сестра вбивці-лінчувальника Дебра, яку зіграє Моллі Браун («Дивовижна місіс Мейзел»). У «Декстері» у ролях Гаррі та Дебри постали Джеймс Рімар та Дженніфер Карпентер. У 1 сезоні буде 10 епізодів. Шоураннером виступить автор оригіналу Клайд Філліпс. Майкл С. Голл продюсуватиме проект.

У трейлері фільму «Поліцейський із Беверлі-Гіллз 4» Едді Мерфі викрадає гелікоптер

Вийшов перший повноцінний трейлер комедійного бойовика «Поліцейський із Беверлі-Гіллз 4» Netflix. Едді Мерфі повернувся до ролі детектива Акселя Фоулі. У захоплюючому ролику Аксель викрадає гелікоптер – і все заради порятунку друга від бандитів.
За сюжетом Аксель повертається до Беверлі-Гіллз, щоб знайти старого друга – Біллі Роузвуда (Джадж Райнхолд). Приятель Акселя зіткнувся з небезпечними бандитами, які його викрали. Прибуває до свого улюбленого міста Аксель найефектнішим чином – на викраденому гелікоптері. Сищик зазнає аварії, після чого його заарештовують. Незабаром Акселя відпускають, і він вирушає на пошуки друга.

У розслідуванні зникнення Біллі Аксель об'єднується зі співробітником поліції Боббі Ебботтом (Джозеф Гордон-Левітт, "Початок"). Це колишній хлопець дочки Акселя – адвокат у кримінальних справах Джейн (Тейлор Пейдж, «Анатомія Грей»). Аксель і Джейн мають досить напружені стосунки, що видно по трейлеру. Водночас Аксель та Боббі рятують Біллі, від якого дізнаються про масштабну змову. Аксель і фірма повинні перешкодити злочинцям продати задумане і заразом захистити Джейн, яка після деяких подій теж опиняється в небезпеці. Важливу роль у їхній божевільній пригоді ще грає суворий капітан Грант (Кевін Бейкон, «Таємнича річка»).

Прем'єра фільму «Поліцейський із Беверлі-Гіллз 4» намічена на 3 липня.

Серіал про Віжена вийде 2026 року

Marvel Studios оголосила, що серіал Disney+ про Віжена вийде 2026 року. До ролі андроїда повернеться Пол Беттані.
Як повідомляє Variety, шоураннером сольника Віжена виступить Террі Маталас. Він працював над серіалами «Зоряний шлях: Ентерпрайз» (2001-2005), «12 мавп» (2015-2018) та «Зоряний шлях: Пікар» (2020-2023). Назву та сюжет тримають у секреті. Точну дату прем'єри оголосять згодом.

Пол Беттані дебютував у кіноселені Marvel ще у фільмі «Залізна людина» (2008), який запустив франшизу. Він там озвучив штучний інтелект ШІ) на ім'я Д.Ж.А.Р.В.І.С. У фільмі «Месники: Ера Альтрона» (2015) ШІ був частково знищений Альтроном (в оригіналі озвучив Джеймс Спейдер), після чого він знайшов фізичну оболонку. У результаті персонаж став Віженом, і Беттані вперше з'явився на екрані у кіновсесвіті.

Віжен завів відносини з Алою Відьмою / Вандою Максимофф (Елізабет Олсен). У фільмі «Месники: Війна нескінченності» (2018) Віжена вбив Танос (Джош Бролін). Лиходій за допомогою клацання Рукавичкою Нескінченності стер половину всього життя у всесвіті. Месники у фільмі «Месники: Завершення» (2019) повернули зниклих, врятували світ та вбили Таноса. Ванда у серіалі «Ванда/Віжен» (2021) відновила Віжена за своїми спогадами. Вона зачарувала містечко Вестві, де новий Віжен міг жити як повноцінна людина. У пари навіть з'явилися сини.

У новому серіалі мають розкрити долю білого Віжена. Можливо, це буде адаптація коміксів циклу «Пошук Віжена», де позбавлений емоцій білий Віжен намагається розібратися в собі. Фанати сподіваються, що він зустрінеться із Вандою. Чаклунка начебто загинула у фільмі «Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля» (2022). Проте є теорія, що вона насправді вижила та телепортувалася у безпечне місце.

У трейлері серіалу «Презумпція невинуватості» Джейка Джилленгола підозрюють у вбивстві

Вийшов перший трейлер детективного міні-серіалу «Презумпція невинуватості» Apple TV+ із Джейком Джилленголом. Актор зіграв прокурора, якого підозрюють у вбивстві коханки.
Расті Сабіч (Джилленгол) живе щасливим сімейним життям та успішно будує кар'єру прокурора. Однак у якийсь момент він вирішує завести інтрижку з колегою Керолайн Полгемус (Ренате Реінсве, «Найгірша людина на світі»). Правда про їхній інтимний зв'язок розкривається жахливим чином. Хтось вбиває Керолайн, і головним підозрюваним стає Расті.

Подробиці про роман Расті та Керолайн розлітаються по всьому Чикаго. Крім того, слідчі з'ясовують, що Расті переслідував Керолайн і, можливо, конфліктував із нею. Шлюб Расті опиняється під загрозою. Репутація руйнується на очах. Все місто вважає Расті брехуном, тому йому буде складно довести свою невинність.

Глядачів дуже зацікавив новий проект Apple. У коментарях вже обговорюють, чи справді Расті вбив коханку. Також багато хто високо оцінив гру Джейка Джилленгола. Вважають, що актор заслужив на премію «Еммі». Серіал заснований на однойменному романі Скотта Туроу (1987), де можна знайти всі спойлери. У 1990 році вийшла екранізація книги з Гаррісоном Фордом. Деякі глядачі відзначили, що та версія виглядала цікавіше – хоча все одно хочуть оцінити нову адаптацію.

Серіал "Презумпція невинуватості" створив Девід Е. Келлі ("Велика маленька брехня"). Джилленгол не лише знявся у детективі, а й виступив продюсером. Йому компанію ще склали Пітер Сарсґаард («Ключ від усіх дверей»), Лілі Рейб («Американська історія жаху») та Рут Негга («Всесвітня війна Z»).

Прем'єра "Презумпції невинуватості" відбудеться 12 червня. У сезоні обіцяють 8 серій.

Зірка «Краю Дикий Захід» Джеффрі Райт зіграє у продовженні «Останні з нас»

Номінант на "Оскар" Джеффрі Райт ("Американське чтиво", "Світ Дикого Заходу") з'явиться у другому сезоні серіалу "Останні з нас". Актору дістанеться образ Айзека - раніше Райт зображував персонажа в однойменній відеогрі.

За сюжетом, Айзек є лідером великого угруповання бойовиків. У сезоні також повернуться Педро Паскаль (Джоел) та Белла Ремсі (Еллі). Серед нових осіб — Кейтлін Дівер та Кетрін О'Гара. Реліз серій на HBO очікується не раніше 2025 року.

Райт нещодавно приєднався до рімейка «Рай та пекло» Спайка Лі. Очікується, що він повернеться до ролі Джима Гордона у сиквелі "Бетмена" Warner Bros.


Читати також