Савранська публічна бібліотека шукає дарувальників

Савранська публічна бібліотека

Доброго мирного ранку. Я завідуюча Савранською публічною бібліотекою. Наша бібліотека знаходиться на півночі Одеської області. Вона об'єднує бібліотеку для дорослого читача, дитячу бібліотеку та 4 сільські бібліотеки-філії. 

Публічна бібліотека обслуговує 1400 читачів на рік. Протягом року до всіх знаменних та памятних дат проводиться велика кількість масових заходів: це книжкові виставки, години патріотизму, правові лекції, обговорення, години спілкування, літературні вечори, зустрічі з письменниками та поетами та багато інших.

На превеликий жаль, війна в Україні внесла свої корективи в поповнення книжкового фонду бібліотеки. З початку повномасштабного вторгнення з фонду публічної бібліотеки списано близько 10 тис. екземплярів (це книги, які підлягали списанню, згідно рекомендацій Міністерства культури). При цьому надходження склало близько 700 екземплярів (це книги, придбані особисто мною за власні кошти, книги, подаровані читачами та близько 250 книг виграні грантом та від обласного бібколектора).

Дуже не вистачає нашій бібліотеці книг по шкільній програмі (С. Павленко, М. Твен, Сент-Екзюпері та ін), а також користуються попитом книги сучасних українських письменників (Люко Дашвар, Світлана Талан) та сучасних зарубіжних авторів (Стівен Кінг, Ден Браун, Деніел Кіз та ін.).

Савранська публічна бібліотека

Наша електронна адреса savra_biblio@ukr.net

Сторінка у Фейсбуці https://www.facebook.com/groups/1869818776526743


Читати також