Гадяцька бібліотека для дітей шукає дарувальників

Гадяцька бібліотека для дітей

Гадяцька бібліотека для дітей – це сучасний, комфортний, привітний центр культурного життя та вільного простору для громади, який має безліч ресурсів для робочих та повсякденних справ, для дозвілля всієї родини. Бібліотека живе завдяки громаді, яка натомість її потребує.

Оскільки дитячу увагу сьогодні часто захоплюють саме ґаджети з іграми, а не книги, ми створюємо у нашій бібліотеці необхідні умови, щоб сам процес читання викликав задоволення, насолоду. Працівники книгозбірні розуміють потреби і тісну комунікацію бібліотеки з громадою. Бібліотекарі тримають культурний рубіж – цікавий, корисний та безмежний світ надбання людства – світ інформації.

За ініціативи працівників у бібліотеці створено народознавчу кімнату «Бабусина хатина», природничий куточок «Веселка природнича», яка налічує до 10 мешканців. У залах бібліотеки організовано ряд постійно діючих виставок. Тимчасові тематичні виставки постійно оновлюються. Для користувачів функціонує Бібліоінтернет з безкоштовним доступом до мережі Інтернет.

Для цікавого та змістовного дозвілля дітей внутрішньо переміщених осіб у бібліотеці облаштований сучасний ігровий простір, де вони можуть знизити напруження та психологічно розвантажитися – це заняття з арт-терапії, перегляд незвичайних книг, настільних ігор та спілкування з тваринами природничого куточка.

У рамках бібліотечного проєкту волонтерської допомоги при бібліотеці створено клуб «Weekend  з бібліотекою. Бібліотерапія» для дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей учасників бойових дій та військовослужбовців.

Гадяцька бібліотека для дітей

Успіх роботи з книгою залежить від цілеспрямованої, систематичної, клопіткої діяльності бібліотекаря. Працівники Гадяцької бібліотеки для дітей постійно саморозвиваються та самовдосконалюються для отримання найкращого результату у діяльності бібліотечного закладу.

Користувачі бібліотеки долучаються до онлайн-поєктів, патріотичних акцій та різноманітних конкурсів.

Війна зачепила усі без винятку сфери суспільного життя. Торкнулась вона і діяльності Гадяцької бібліотеки для дітей. Та, незважаючи на складну ситуацію, книгозбірня ні на день не зачинила своїх дверей, стала центром допомоги для ЗСУ та ВПО, не припиняючи своєї основної діяльності. Бібліотека розширила свої функції, шукаючи партнерства у громадських та благодійних організаціях і фондах, залучаючи волонтерів.

Наша книгозбірня постійно ініціює благодійні акції та заклики подарувати книги бібліотеці.

До того ж, маємо свої сторінк у фейсбуці та інстаграмі. Щоб електронний ресурс був ефективним та відповідав усім вимогам читачів, використовуємо різні інноваційні методи сьогодення: створюємо сторінки з віртуальними виставками та новинками про бібліотечну діяльність, публікуємо інформацію про нові надходження, використовуємо мобільні технології (додатки та QR-коди), інформуємо потенційних користувачів за допомогою рекламно-інформаційної продукції.

В умовах збройної агресії російської федерації проти України Гадяцькою бібліотекою для дітей здійснено невідкладні заходи щодо актуалізації фонду бібліотеки. Працівники наполегливо працювали над вилученням книг, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, посягання на права і свободи людини; видавництв, а також авторів, до яких були застосовані обмежувальні заходи відповідно до Закону України «Про санкції».

У зв’язку з ситуацією, що склалася в державі та зі змінами у шкільній програмі у фонді бібліотеки не вистачає програмової літератури.

Ми вважаємо, що маємо сили, енергію, задуми для того, щоб покращити діяльність нашої бібліотеки. Звичайно, нам хотілося б, щоб полички нашої бібліотеки були заповнені сучасними новими книгами. Адже працівники бібліотеки повинні прищеплювати підростаючому поколінню любов до слова, мови, книги, країни.

Наша електронна адреса: hadiachdeti@gmail.com  

Сторінка у фесбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009360475531


Читати також