Бібліотека для дітей міста Кам’янського шукає дарувальників

Бібліотека для дітей міста Кам’янського

Бібліотека для дітей міста Кам’янського Дніпропетровської області створена в 1946 році. До квітня 2024 року носила статус Центральної бібліотеки для дітей. Намагаємося бути сучасними, беремо участь в реалізації різних грантів. Останній реалізували в 2023 році від Культурної ліги Сходу по створенню хабів, безпечних просторів для дітей - ВПО, яких у нас в місті близько 10 тисяч. Грант вартістю 500 тисяч гривень. Створено хаб «М’ята».

Неодноразово ставали переможцями «Бюджету участі» міста Кам’янського (у складі свого Комунального закладу), за допомогою якого покращували свій матеріальний стан. У 2024 році після перемоги в «Бюджеті часті» отримаємо 300 тисяч гривень на придбання книг (у складі КЗ).

Маємо сучасний бібліотечний простір, в якому комфортно дітям будь-якого віку. Маємо хорошу матеріальну базу – комп’ютери, ноутбук, планшет, смарт-телевізор, еко-генератор, три кондиціонери, мультимедійну техніку, ігрову зону, холодильник, мікрохвильову піч і електрочайник для комфортного перебування дітей в хабі протягом дня.

Бібліотека для дітей міста Кам’янського

Працюємо за програмою «Українська книга: перенавантаження»,тому віддаємо перевагу книгам сучасних українських авторів. Слідкуємо за новинками, збираємо книги дитячих письменників України,оновлюємо українську класику. Купуємо новинки відомих видавництв. Не цураємось і книг сучасних зарубіжних письменників, збираємо книжкові серії, які у нас користуються великим попитом.

Маємо сторінку бібліотеки на фейсбуку з 2016 року - https://www.facebook.com/kamyanskacdb

В інстаграмі, телеграмі.

У 2020 році створили на ютубі канал «Бібліочат кам’янчат» https://www.youtube.com/channel/UClGJcc4s0DvLRHe8cdjdoGw

краєзнавчого характеру, за який у 2021 році отримали міську премію в галузі культури «Кам’янське мистецьке перевесло» (10 тис.  грн).

Зараз активно списуємо радянську літературу та російськомовну, тому потребуємо оновлення фонду. Будемо вдячні за нові книги українською мовою, яких так потребують наші користувачі. Вони, до речі, читають тільки українською мовою, що нас дуже тішить.

Наша адреса: місто Кам'янське, Кам'янська ОТГ, Дніпропетровська область, 31531, майдан П.Калнишевського,1а. Телефон: 0684696089.

Ел. пошта: children.lib.dndz@ukr.net

Завідувачка бібліотекою Дорофеєва Тетяна Володимирівна

Читати також


up