21.07.2024
Культурна країна
eye 116

Борбинська публічно-шкільна бібліотека Острожецької сільської ради Рівненської області шукає дарувальників

Борбинська публічно-шкільна бібліотека Острожецької сільської ради Рівненської області
Добрий день! Звертається до Вас з проханням бібліотекар Борбинської публічно-шкільної бібліотеки Острожецької сільської ради Рівненської області. Звільнивши бібліотеку від книг російською мовою і тих, що пропагують російську культуру, ми лишились з фондом 1500 книг, дитячих і новіших 2000 років майже не має. 
 
В селі проживає 980 осіб, з них 430 до 18 років. У Борбинському ліцеї зараз навчається 252 дітей з 102 сімей, 86 з них багатодітні. Коштів на книги люди знаходять мало, а читаючих - багато. Особливо багато читачів серед молодших школярів. У 2002 році шкільну і публічну бібліотеки об'єднали, тому на території тільки одна книгозбірня, а закладів для проведення дозвілля взагалі не має.
 
Шукаю різні можливості та небайдужих до життя бібліотек людей, які допоможуть дати друге, нове життя нашій книгозбірні. За останні шість місяців з допомогою видавництв, участі в конкурсах, лотереях, просто благодійників ми отримали 312 книг і результат не забарився: активних читачів зразу ж побільшало, більше стало звертатись дорослих.
 
Діти хочуть більше часу проводити в бібліотеці і не тільки читати. Отримали канцелярські товари в подарунок від ZiBi, хочу зробити куточок для гри і творчості в бібліотеці (нам би ще настільні ігри!).
 
Дуже важливо наповнити бібліотеку сучасними книгами, щоб більше діток і дорослих могли б проводити своє дозвілля, читати рідною українською мовою.
 
Потребуємо сучасних книг українською мовою для дітей і дорослих (можна і читаних в задовільному стані). Хотілося би настільні ігри, товари для творчості (папір, клей та інше).
 
Електронна пошта: o.nazarchuk.1105@gmail.com
Група у фейсбуці: https://www.facebook.com/groups/2478979922377497

Читати також


up