Маневицька публічна бібліотека Маневицької селищної ради Волинської області шукає дарувальників

Маневицька публічна бібліотека Маневицької селищної ради Волинської області

Маневицька публічна бібліотека має свою цікаву, багату подіями історію, яка бере початок 1939 року. На книгах бібліотеки зросло не одне покоління читачів. Сьогодні –  це потужний сучасний культурно-інформаційний центр селища Маневичі, Хаб цифрової освіти, де кожен громадянин може безкоштовно отримати доступ до вебсайту Дія. Освіта і пройти навчання з цифрової грамотності. У наявності для користувачів є 9 комп’ютерів з доступом до інтернету. Бібліотечним обслуговуванням охоплено 2340 користувачів.

Формування фондів бібліотеки – це один з найважливіших напрямів її діяльності. Бібліотека намагається власними силами оновлювати свій книжковий фонд завдяки участі в різноманітних проєктах, програмах, акціях. Наприклад, участь у пілотному польсько-українському проєкті «Польська полиця в Україні» дала можливість отримати добірку нових книг польських авторів. А ще фонди поповнюються завдяки акції «Подаруй бібліотеці книгу». 

У книгозбірні діє мистецьке «Арт-кафе», яке реалізовано завдяки проєкту «Ми хочемо жити як всі». Тут для людей з інвалідністю організовуються різні заходи, виставки, майстер-класи, шахові турніри тощо. Для цієї категорії читачів формується спеціальний фонд книг шрифтом Брайля.

Особливого значення працівники бібліотек надають волонтерству. Неодноразово у зону бойових дій для наших воїнів передавали окопні свічки, маскувальні сітки, ліки, продукти та книги. Вже доброю традицією стало проведення благодійного ярмарку «Щедра Масниця». Цьогоріч нам вдалося зібрати 56 тис. грн та закупити три дрони для наших бійців. 

У бібліотеці постійно проводяться заходи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, творчі зустрічі з українськими письменниками, талановитими людьми рідного краю. Діє правознавчий клуб за інтересами «Час і ми».

На превеликий жаль, цьогоріч не заплановано закупівлю книг з місцевого бюджету, тому, щоб оновити фонд сучасною літературою та задовільнити усі запити користувачів, Маневицька публічна бібліотека бере участь у програмі «Інформаційна підтримка бібліотек». 

Маневицька публічна бібліотека Маневицької селищної ради Волинської області

Бібліотека потребує книги художнього характеру сучасних українських та зарубіжних письменників. Будемо щиро вдячні за допомогу.

З роботою бібліотеки можна ознайомитися на сторінці фейсбуку: facebook.com/manevychi.publichnabiblioteka?locale=uk_UA

Електронна адреса: bibliotekaman@gmail.com

Читати також


up