Комунальний заклад «Сторожинецька публічна бібліотека» шукає дарувальників

Комунальний заклад «Сторожинецька публічна бібліотека»

Комунальний заклад «Сторожинецька публічна бібліотека» Сторожинецької міської ради Чернівецького району Чернівецької області.

КЗ «Сторожинецька публічна бібліотека» є комунальним закладом Сторожинецької міської ради. Має свій Статут, яким, окрім законодавчо-нормативних документів в галузі бібліотечної справи, керується у своїй діяльності.

Структура закладу налічує:

  • Сторожинецьку центральну бібліотеку.
  • Сторожинецьку дитячу бібліотеку.
  • 14 сільських публічних бібліотек.

Бібліотеки закладу надають доступ до друкованих джерел та інтернет-ресурсів усім верствам населення; задовольнять читацький попит за допомогою своїх фондів, фондів бібліотек своєї громади та за допомогою МБА; організовують дозвіллєві та соціокультурні заходи; надають простір для навчання та спілкування.

Однак, вже декілька років поспіль бібліотечні фонди не оновлюються зовсім, повністю відсутнє фінансування на придбання нової літератури та передплату періодичних видань. Єдиним джерелом комплектування є подаровані читачами книги й авторами під час зустрічей та презентацій.

Велику увага працівниками бібліотек приділяється промоції читання та популяризації україномовної книги. Цю практику ми поширюємо не тільки шляхом виставок, презентацій, офлайн-заходів з промоції читання, а й на офіційному вебсайті бібліотеки та сторінках у соцмережах: Публічні бібліотеки Сторожинеччини https://www.facebook.com/profile.php?id=100083013532361

Активно популяризуються книги на бібліотечній fb-сторінці Публічні бібліотеки Сторожинеччини під хештегом #Книжковахвилинка

Комунальний заклад «Сторожинецька публічна бібліотека»

Сьогодні читачі наших бібліотек потребують все більше й більше нових україномовних книжок, яких катастрофічно не вистачає. Це книги класиків української і зарубіжної літератури в перекладі українською мовою; це і сучасні твори художньої літератури українською мовою (жіночі романи, детективи, фантастика, фентезі, нон-фікш тощо); галузева література українською мовою (практично відсутня); література для дітей молодшого шкільного віку та середнього шкільного віку.

Список незадоволеного читацького попиту достатньо великий і перераховувати його тут немає сенсу. Ми будемо дуже вдячними, якщо знайдеться спонсор і подарує нам хоча б якусь частину якісної україномовної літератури.

Свою діяльність бібліотеки нашого комунального закладу висвітлюють на своїх сторінках в соцмережах, на блогах своїх бібліотек, на сайті.

Електронні адреси нашого закладу: storcbs@ukr.net; storcbsdorosla@gmail.com

Читати також


up