Бібліотека-філія с. Уличне Трускавецької МЦБС шукає дарувальників

Бібліотека-філія с. Уличне Трускавецької МЦБС

Бібліотека с. Уличне (населення - 3800 жителів) стала місцем, де можна почитати книжку та відпочити. При бібліотеці діє музейна кімната “Уличненський краєзнавчий куферок”, де працівники залучають підростаюче покоління до історичних цінностей, традицій та звичаїв.

Основне призначення бібліотеки - читання та навчання. Саме через бібліотеку кожен у будь-якому віці має можливість читати, навчатися і розвиватися. Великою популярністю у бібліотеці користуються голосні читання. Такі читання найчастіше проводяться з вихованцями ЗДО “Диво”, і бібліотекарі намагаються кожен раз проводити по-новому. Так привчаємо дітей до читання з раннього дитинства.

Працівники бібліотеки переконались, якщо дітей привели в бібліотеку вихователі садочка, дітям цікаво та доступно розповіли про важливість книги та читання, їх зацікавила яскрава дитяча книжечка, і вони взяли її додому, щоб прочитати разом у сімейному колі, то неодмінно діти будуть повертати її до бібліотеки разом зі своїми батьками. Таким чином, дорослі, котрі з якихось причин не відвідували бібліотеки, завітавши сюди, поцікавляться, що б ми їм порадили прочитати. Отримавши задоволення від читання, батьки із дітьми починають приходити в бібліотеку частіше, тим самим виховуючи грамотних дітей - наше майбутнє.

Сучасний оновлений простір бібліотеки став своєрідною молодіжною територією. Тут відбуваються зустрічі, тренінги шкільного парламенту й активної молоді села із Львівським обласним молодіжним центром. Цікавими і вже традиційними стали турніри по віртуальному футболу, який проходить в холодну пору року. Справжні футбольні баталії розгортаються в стінах бібліотеки, і все як у справжньому футболі: гравці та вболівальники, переможці і переможені, кубки та медалі.

Краєзнавча та історична діяльність. Простір бібліотеки організований так, щоб відвідувачі, користувачі отримали новий досвід, тобто вивчали історію, культуру та побут рідного села. Один із аспектів місії нашої бібліотеки - дати користувачам відчути, доторкнутись до історії.

Музейні експонати, які постійно оновлюються, зберігаються поряд із книжковим фондом. Тож наша бібліотека сьогодні є не тільки носієм інформації, але й своєрідним містком з минулим, оскільки зберігає багато пам'яток історії нашої культури та пам'яток предметів побуту наших предків.

Бібліотека - джерело творчого й естетичного пізнання. Зараз бібліотека діє і як творча студія. На першому поверсі бібліотеки розміщена велика дзеркальна зала, де займаються народними танцями аматорський хореографічний колектив “Барви”.

Беручи участь у програмі USAID “Мріємо та діємо”, талановитими користувачами нашої бібліотеки створено панно до Дня Незалежності України. Три дні вісім юних обдарувань різного віку створювали цей (без перебільшення) шедевр, який зараз є окрасою великої зали.

Бібліотека - філія с.Уличне Трускавецької МЦБС

Книжки, які потрібні бібліотеці

  1. Богдан Лепкий. Казка мого життя
  2. Євгенія Кузнецова. Спитайте Мієчку
  3. Юрій Винничук. Цензор снів.
  4. Юліана Нестерович. Казка про Червоного змія
  5. Євгенія Подобна. Її війна
  6. Олекса Стороженко. Скарб
  7. Олесь Ільченко. Козак, король, крук

Бібліотека потребує постійного оновлення дитячої літератури, оскільки вона користується великим попитом і швидко зношується.

Посилання на сторінку бібліотеки у фейсбуці:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071184343488&sk=about

Адреса електронної пошти: Drogobychrcbs.nychyk@gmail.com

Читати також


up