29.07.2024
Культурна країна
eye 113

Центральна бібліотека для дорослих та дітей Золотоніської міської ради шукає дарувальників

Центральна бібліотека для дорослих та дітей Золотоніської міської ради

Хоча зараз надзвичайно напружена та важка ситуація, люди приходять до бібліотеки. Останнім часом до нашої бібліотеки приходить все більше і більше читачів, одні читають у нас уже давно, інші тільки стають читачами. Багато гостей нашого міста, які втратили свої домівки, приходять знайти трішки розради у зустрічі з героями цікавих книг.

Приходять цілими сім’ями, з подругами та друзями. Нашими читачами є цілі родини, які з покоління в покоління прищеплюють одна одній не тільки повагу до сімейних цінностей, а й любов до книги, читання. Радує те, що в наших складних реаліях у них знаходиться хвилинка для книжкових мандрів. Приємно, що батьки, які торували стежину до нашої бібліотеки, приводять сюди своїх дітей, продовжуючи спілкування з прекрасним через сторінки цікавих та таких різних книг.

Бібліотекарів тішить і те, що їхньою роботою цікавляться не тільки безпосередньо  наші читачі, а й не залишають байдужими наші дописи на бібліотечній сторінці у фейсбуці зовсім незнайомих нам людей. У нас уже біля 900 підписників.

Зразу переважає читання програмової літератури, запити на яку бібліотека може задовільнити майже стовідсотково. Але цього року у програму включені нові твори, яких, на жаль, немає у фондах бібліотеки.

Звичайно ж не забувають почитати і для душі. У бібліотеці створена дуже тепла та затишна атмосфера, де можна поспілкуватися, малечі погратися іграшками, взяти участь у майстерках та різних цікавих заходах. Багато у нашому місті нових жителів, які приїхали з інших населених пунктів і стали нашими читачами. Приємно слухати, як вони відгукуються про гостинність жителів району, які допомагають, чим можуть, особливо радіємо, коли дякують бібліотекаркам за їхню працю.

Наша бібліотека реалізує проєкт «Бібліотека у затінку». У парку відпочинку та на дитячому інтерактивному майданчику бібліотекарки спілкуються з дітками різного віку. Разом вони проводять колективні читання казок, відгадують загадки, кросворди та ребуси, мандрують сторінками дитячих журналів та книжок.

При бібліотеці функціонує ляльковий книжковий театр «Чорнобривчик».

Центральна бібліотека для дорослих та дітей Золотоніської міської ради

З самого початку повномасштабного вторгнення бібліотека стала активно займатися волонтерством. Ми займаємося плетінням маскувальних сіток для наших воїнів. За цей час ми зв’язали вже багато кілометрів маскувальних сіток, не ведемо ліку зв'язаним шкарпеткам та зшитим килимкам для сидіння.

Попри великі замовлення на сітки, ми встигаємо і проводити заходи, організовувати цікаві книжкові виставки та брати участь в різноманітних конкурсах.

Потрібні книги:

  • О. Лущевської
  • Й. Колфера
  • З. Казанжи
  • Т. Горіха Зерня
  • Н. Ліон
  • Ф. Бакмана
  • М. Матіос «Мами»
  • Л. Амарі
  • А. Левкова «За Перекопом є земля»
  • Гогулан М. «Метро 2033»

Електронна адреса: biblioteka_@i.ua

Сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100080528357731 

Читати також


up