24.09.2024
Розваги
eye 292

Новини кіно за тиждень. 23 вересня 2024

Новини кіно за тиждень. 23 вересня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Став доступним трейлер «Платформи 2»

Netflix презентував офіційний трейлер антиутопічного трилера "Платформа 2". Реліз на стримінгу відбудеться 4 жовтня.

Дія сюжету відбувається в майбутньому, де ув'язнені поміщені у вертикальні камери, розташовані одна на одній. Всі поверхи пов'язує спільний колодязь, яким щодня опускається платформа з їжею — чим нижче перебувають люди, тим менше у них шансів поїсти. Щомісяця відбувається рокірування. Сіквел зосередиться на новій ув'язненій та її спробах вижити.

Головні ролі у фільмі виконали Мілена Сміт («Паралельні матері») та Овік Кеучкерян («Паперовий будинок»). Режисером знову виступив Гальдер Гастелу-Уррутіа.

Перша «Платформа» вийшла у 2019 році та стала однією з найпопулярніших неангломовних стрічок за всю історію Netflix.

Зак Снайдер зніме серіал-приквел за фільмом «300 спартанців»

Зак Снайдер заявив, що він зніме серіал-приквел за своїм фільмом "300 спартанців". Робота над проектом уже триває. У центрі сюжету може бути цар спартанців Леонід, якого в оригіналі зіграв Джерард Батлер.
У травні з'явилася інформація про Warner Bros. Television запустила у розробку серіал з дилогії «300 спартанців» (2007, 2013). Зак Снайдер підтвердив, що серіал буде. Їм займеться сам режисер. Подробицями про серіал Снайдер поділився в інтерв'ю Comic Book з нагоди прем'єри свого нового мультсеріалу «Сутінки богів», який вийшов на Netflix 19 вересня:

«Ми готуємося поринути у роботу над проектом. Має бути дуже весело, я люблю цей світ. На перших зустрічах ми обговорювали, що може статися. Було круто усвідомлювати, наскільки це багатий матеріал».

Подробиці сюжету «300 спартанців» тримають у секреті. Відомо лише те, що в ньому можуть розповісти, як Леонід став тим великим царем, яким ми його бачили у першому фільмі.

Вийшов тизер-трейлер «Громовержців» Marvel

Marvel Studios поділилася дебютним трейлером кінокоміксу «Громовержці». Проект із Флоренс П'ю у головній ролі стартує у кіно 2 травня 2025 року.

Проект є своєрідною відповіддю студії «Загін самогубців» DC. Сюжет розповість про команду марвелівських суперлиходіїв: Олену Бєлову (П'ю), Бакі Барнсе, Червоного Стража, Таскмайстра та ін.

В акторському складі також заявлені Себастіан Стен, Девід Гарбор, Ольга Куриленко, Вайатт Расселл, Льюїс Пуллман, Джеральдін Вісванатан та ін. Режисером виступив Джейк Шрейєр («Гризня»).

"Гладіатор ІІ" отримав новий трейлер

Paramount Pictures опублікувала в Мережі другий офіційний трейлер "Гладіатора 2". Сіквел виходить у міжнародний прокат 15 листопада.

За сюжетом, син Максимуса (Рассел Кроу) на ім'я Люцій Верус (Пол Мескал) живе у Північній Африці з дружиною та дитиною. Якось герой стає бранцем Римської армії — щоб вижити, йому необхідно стати учасником гладіаторських битв.

На режисерську посаду повернувся автор першої частини Рідлі Скотт. У продовженні зіграли Педро Паскаль, Дензел Вашингтон, Конні Нільсен, Джозеф Квін та ін. Авторами сценарію виступили Девід Скарпа («Усі гроші світу») та Пітер Крейг («Найкращий стрілець: Маверік»). Бюджет «Гладіатора 2», за різними підрахунками, становив понад 300 млн. доларів.

Дженніфер Еністон пояснила відмову зніматися в ситкомах після «Друзів»

Актриса Дженніфер Еністон назвала причину, через яку вона більше не збирається зніматися в комедійних серіалах.

У розмові на підкасті SmartLess Еністон зазначила, що її головним досвідом зйомок у сіткомах назавжди залишаться «Друзі». Проект виходив із 1994 по 2004 рік; у ньому також знімалися Меттью Перрі, Кортні Кокс, Девід Швіммер, Ліза Кудроу та Метт Леблан.

«Якби я знала, що це буде такий же досвід, як із тими хлопцями, то можливо, але я сумніваюся, що це колись станеться… І графік [зйомок] найкращий у світі», — каже Еністон.

Актриса продовжує зніматися у четвертому сезоні «Ранкового шоу» на Apple TV+. Реліз відбудеться 2025 року.

Вийшов новий тизер другого сезону «Гри у кальмара»

Netflix презентував новий тизер продовження «Гра в кальмара». Нові серії вийдуть на стримінг 26 грудня.

До головної ролі Сон Гі-Хуна (гравця 456) повернувся лауреат «Еммі» Лі Чон-Че. Сюжет розповість про новий турнір на виживання та спроби героя покласти край грі.

«Гра в кальмара» дебютувала в 2021 році і стала шоу, що найбільше переглядається за всю історію Netflix. Серіал завершиться на третьому сезоні 2025-го.

Тім Бертон може зняти фільм «Бітлджюс 3»

У фіналі другої частини якраз натякнули, що Бітлджюс продовжить переслідувати сім'ю Лідії Дітц.

Продюсер комедії «Бітлджюс Бітлджюс » Томмі Гарпер натякнув, що Тім Бертон може зняти третій фільм про Бітлджюса. Другий саме отримав відкриту кінцівку з натяком на повернення біоекзорциста в життя Лідії Дітц та її родини.
Подробицями про майбутнє примарної франшизи Томмі Гарпер поділився в інтерв'ю Deadline. За його словами, у світі Бітлджюса є ще багато історій:

«Я думаю, що двері відчинені [для продовження] – особливо з урахуванням того, як Тім любить цю історію та персонажів. Але побачимо, як усе складеться».

«Бітлджюс» вийшов у світовий прокат 6 вересня. До 23 числа він заробив аж 329 млн. доларів при бюджеті в 100 млн. На Rotten Tomatoes у фільму 77% рейтингу від критиків і 81% від глядачів, на IMDb - 7,1 балів.

Критики розгромили хорор «Квартира 7А» за «Дитиною Розмарі»

З'явилися перші відгуки на хорор «Квартира 7А» за «Дитиною Розмарі» 1968-го Романа Поланскиго про минуле Террі Гіонофріо – сусідки Вудгаусів. Критиків розчарував фільм. У рецензіях пишуть, що рятує цей непотрібний приквел лише Джулія Гарнер («Озарк»), яка зіграла Террі.

На Rotten Tomatoes у "Квартири 7А" 40% рейтингу (на основі 20 рецензій), а на Metacritic - 52% (10 рецензій). Судячи з коментарів Screen Rant, приквел нічим новим історію не доповнив:

«Історія може бути трохи нелогічною. Ключового персонажа Джима Стерджесса не розкрили, незважаючи на перспективний початок. Фільм більше намагається скопіювати "Дитину Розмарі", ніж доповнити її. Зміни у відомих за оригіналом фактах та сценах відволікають».

Slashfilm зазначив, що фільм дуже нудний:

«Приквел "Дитини Розмарі" настільки нудний, що стає страшно. [...] Все у фільмі здається тьмяним і неживим».

La Estatuilla написав, що фільм варто подивитися лише заради гри Джулії Гарнер. Хоча фінал теж вразив рецензента:

«Недоліки фільму компенсуються потужною грою Джулії Гарнер, яка відображає у своїх очах спрагу переваги та відчай від неможливості досягти успіху. Як ми бачили в "Асистентці" [2019], Гарнер здатна сказати багато одними швидкоплинними рухами. [...] У "Квартирі 7А" немає великих сюрпризів, у ній мало страшних моментів, і в плані психологічного боку історії він не є новим. Однак фільм радує щодо розваг, фантастичної гри акторів і приголомшливого фіналу».

На думку Vague Visages, режисер Наталі Еріка Джеймс («Реліквія») не змогла передати напружену атмосферу «Дитини Розмарі»:

«Наталі Еріка Джеймс змогла повторити структуру оповідання "Дитини Розмарі". Однак зберегти те ж відчуття небезпеки їй не вдалося. [...] Це лише ностальгічна "приманка" для глядачів».

Проте Variety написав, що загалом це непогане розважальне кіно. Tales from the Paulside додав, що знятий приквел добре. Хоча критик не вважає його за необхідне:

"Квартира 7А" - симпатичний і гідно виконаний приквел. Але, схоже, навіть творці фільму знають, що він не потребен».

За сюжетом танцівниця Террі Гіонофріо під час виступу зазнає серйозної травми, через що їй доводиться зробити перерву в роботі. Дівчина переїжджає в ту саму квартиру, де в оригіналі жили Вудгауси, і знайомиться з сусідами - Мінні (Даянн Віст, Десяте королівство) і її чоловіком Романом (Кевін Мак-Неллі, Пірати Карибського моря: На дивних берегах). Незабаром через дивних старих у житті Террі починають відбуватися страшні події.

"Квартира 7А" вийде на Paramount+ 27 вересня.

Рідлі Скотт збирається зняти «Гладіатора 3»

Рідлі Скотт заявив, що він збирається зняти фільм "Гладіатор 3". Наприкінці другої частини режисер залишить натяк на продовження. Пол Мескал («Нормальні люди») має повернутися до ролі Люція – сина Люцили (Конні Нільсен) та племінника Коммода (Хоакін Фенікс).
Подробицями про майбутнє франшизи Рідлі Скотт поділився в інтерв'ю Premiere. За його словами, триквел ще не затверджений, але він запущений у розробку. «Гладіатора 2» Скотт порівняв із кримінальною драмою «Хрещений батько» (1972) Френсіса Форда Копполи, фінал якої проклав основу для другої частини (1974):

«Я вже обмірковую ідею для "Гладіатора 3". Ні, серйозно! Я запалив ґнот. Кінцівка "Гладіатора 2" нагадує "Хрещеного батька". Майкл Корлеоне [Аль Пачіно] отримує роботу, яку він не хотів, і запитує: "Батьку, що ж мені робити?" Так що наступний фільм буде про людину, яка не хоче бути там, де вона опинилась».

За сюжетом «Гладіатора 2» Люцилла з якихось причин відправить свого сина Люція на північне узбережжя Африки, у регіон Нумідія. Там він проведе своє дитинство, подорослішає та заведе сім'ю. Через близько 20 років на новий будинок Люція нападе римська армія на чолі з генералом Акакієм (Педро Паскаль, «Останні з нас»). Цей генерал тренувався під керівництвом Максимуса (Рассел Кроу), який загинув у першій частині (2000). Зрештою Люція привезуть до Рима як раба, і він стане гладіатором у Колізеї.

Якщо "Гладіатор 2" виявиться успішним, то Paramount Pictures напевно затвердить ще одну частину. «Гладіатор» заробив у світовому прокаті 460 млн. доларів при бюджеті в 103 млн. Сіквел має значно перевершити оригінал, адже у виробництво вклали 300 млн. доларів.

"Гладіатор 2" вийде у світовий прокат 22 листопада.

У 7 сезоні «Чорного дзеркала» знімуться Емма Коррін, Аквафіна та Пітер Капальді

Netflix виклав тизер із акторським складом 7 сезону серіалу «Чорне дзеркало» – у ньому вказали аж 19 імен. У нових серіях антології Чарлі Брукера знімуться Емма Коррін («Дедпул і Росомаха»), Аквафіна («Шан-Чі та легенда десяти кілець») та Пітер Капальді («Доктор Хто»).
У 7 сезоні «Чорного дзеркала» ще з'являться Петсі Ферран («Білий птах: Нове диво»), Пол Джаматті («Залишенці»), Льюїс Гриббен («Володарі повітря»), Рашида Джонс («Соціальна мережа») та Сієна Келлі ( «Ярмарок марнославства» 2018-го). Також у справі Кріс О'Дауд («Велика гра»), Розі Макьюен («Алієніст»), Ісса Рей («Барбі»), Трейсі Елліс Росс («C.S.I. Місце злочину») та Гаррієт Волтер («Корона»).

Ще стало відомо, що в 5 сезоні повернуться до своїх ролей Крістін Міліоті, Біллі Магнуссен, Джиммі Сімпсон, Міланка Брукс, Озі Ікхайл та Пол Дж. Реймонд. Вони знялися в 1 епізоді 4 сезону USS Каллістер, який вийшов у 2017 році. Серія стала комедійною пародією на "Стартрек". У 5 сезоні буде продовження історії членів екіпажу зорельоту. За сюжетом USS Каллістер програміст Роберт Дейлі (Джессі Племонс) створив у віртуальному світі команду пригодників, до якої увійшли цифрові клони його колег.

Вийшов трейлер австралійського «Офісу» із жінкою-босом

Amazon Prime Video опублікував перший трейлер австралійського серіалу "Офіс: Австралія". В австралійському ремейку культового ситкому керуватиме компанією вперше в історії франшизи жінка. Місце Майкла Скотта (Стів Карелл) з американського «Офісу» (2005-2013) займе дивовижна Ганна Говард у виконанні Фелісіті Ворд («Божевілля у Вейкфілді»).
Ганна Говард – директор сіднейської пакувальної компанії Flinley Craddick. В оригіналі Майкл Скотт керував філією компанії з постачання паперу "Дандер Міффлін" у Скрентоні. За сюжетом Ганна дізнається від головного офісу, що її філію мають намір закрити, а всіх співробітників відправити на віддалення.

Ганна хоче довести керівництву, що нічого міняти у її філії не потрібно. Вона розробляє хитрий план зберегти свою «сім'ю». Ганна намагається завоювати прихильність співробітників, сподіваючись, що ті допоможуть їй врятувати філію. Однак у неї все йде не за планом.

Над рімейком працювали сценаристи Джулі Де Фіна («Післясмак») та Джекі ван Бік («Агентство розлучень»). Разом із Фелісіті Ворд у ньому знялися Шері Себбенс («Тор: Раґнарок»), Паллаві Шарда («Лев»), Едіт Пур («Володар перснів: Персні влади»), Джош Томсон («Молода Скеля»), Джонатан Бруг («Що ми робимо у тінях»), Сьюзен Лін Юн («24 години на життя») та Стін Раскопулос («Як добре...»).

Роберт Паттінсон у трейлері «Міккі 17» помирає і воскресає у крижаному світі

Науково-фантастичний трилер зняв режисер "Паразитів" Пон Джунхо.

Вийшов трейлер науково-фантастичного трилера «Міккі 17» із Робертом Паттінсоном у головній ролі. Герой Паттінсона, Міккі Барнс, вирушає в небезпечну експедицію на крижану планету Нільфхейм. Він вмирає і воскресає багато разів – свідомість переноситься у копію його тіла.
За сюжетом, 17-та версія Міккі Барнса виживає і стикається з 18-ою, через що ситуація починає виходити з-під контролю.

Читати також


up