24.09.2024
Розваги
eye 293

Новини музики за тиждень. 23 вересня 2024

Новини музики за тиждень. 23 вересня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Гвен Стефані анонсувала перший за 7 років альбом «Bouquet»

Гвен Стефані оголосила про вихід альбому Bouquet, першого за сім років. Реліз відбудеться 15 листопада, у треклісті буде десять пісень – включаючи дует із кантрі-музикантом Блейком Шелтоном, чоловіком Стефані.

Bouquet стане п'ятою сольною роботою в дискографії Гвен Стефані. Її попередній альбом You Make It Feel Like Christmas вийшов у 2017-му і був присвячений Різдву. Для нього співачка записала як кавери відомих хітів на кшталт "Last Christmas" Джорджа Майкла, так і оригінальні треки власного написання.

Даміано Давід із Maneskin анонсував сольний проект та поділився тизером треку «Silverlines»

25-річний фронтмен Maneskin Даміано Давід опублікував тизер сольного треку Silverlines. Тепер співак пробує себе як окремий артист: він хоче показати «особистіший і відвертіший» бік своєї особистості, чого йому не вдавалося зробити в групі Maneskin.
Трек Silverlines Даміано Давід записав разом із британським музикантом Labrinth, автором саундтреку до серіалу «Ейфорія» (2019 – н.в.). Прем'єра пісні відбудеться незабаром, 27 вересня.

Про сольний проект Давід заявив ще 11 вересня на церемонії MTV VMA 2024. Музикант повідомив, що він «давно-давно» працює над власним матеріалом і збирається його представити 27 вересня. А 13 вересня Давид опублікував у соцмережах такий пост:

«Мене звуть Даміано Давід. Я народився 1999 року в Римі, в Італії. Я люблю музику, мистецтво та жінок. Мені подобається носити гарний одяг і відчувати запах добрих парфумів. За своє життя я побув злодієм, брехуном, коханцем та перевертнем. Я мандрував світом, щоб знайти власний голос – але просто опинився в точці, де все почалося. Мене звуть Даміано Давід, і сьогодні перший день мого життя».

Кайлі Міноуг випустить сиквел альбому "Tension" - "Tension II"

Кайлі Міноуг анонсувала альбом "Tension II" - сіквел "Tension" (2023). Він вийде дуже скоро, 18 жовтня, а 27 вересня очікується сингл "Lights Camera Action".
Співачка також опублікувала у соцмережах тизер «Tension II».

У треклісті буде 13 пісень, включаючи вже відомі "Dance Alone" та "My Oh My". Першу Міноуг записала разом із Сією, другу – з Туве Лу та Бібі Рексою. Однак жоден із цих треків не вказаний як сингл з альбому. Крім вищезгаданих артистів, у записі «Tension II» брали участь The Blessed Madonna та Diplo.

Неллі Фуртадо повернулася із першим за 7 років альбомом «7»

Неллі Фуртадо представила альбом «7»: це сьома робота у дискографії співачки та перша за сім років – попередня платівка «The Ride» вийшла 2017-го. У прес-релізі "7" називають "чотирма роками творчих відкриттів": саме стільки часу йшов запис альбому.
Працюючи над новим матеріалом, Фуртадо записала близько 400–500 пісень та відібрала з них 14 найкращих для трекліста. Вона порівняла «7» із «випадковими мушлями, які можуть бути схожі одна на одну, але не всі однакові». Вона хоче, щоб альбом «надав [слухачам] кілька порталів, щоб вони могли вирушити у подорож, звільнитися та втекти».

На підтримку «7» вийшли два сингли: танцювальний «Love Bites», записаний зі шведкою Туве Лу та англійцем SG Lewis, та латино-трек «Corazon» за участю колумбійського гурту Bomba Estéreo. У записі альбому також брали участь південноафриканський репер Blxckie, канадська R&B-співачка Шарлотт Дей Вілсон та канадська джазова співачка Табора Джонсон. Здебільшого «7» – електронна та танцювальна музика, але є й інші впливи. Наприклад, "All Comes Back" - R&B-номер, а "Save Your Breath" натхненний блюзом.

Мати Честера Беннінгтона не схвалила нову вокалістку Linkin Park

Сьюзен Юбенкс, мати Честера Беннінгтона, розкритикувала новий склад Linkin Park – зокрема нову вокалістку Емілі Армстронг. Юбенкс відчуває, ніби її зрадили і ніби музиканти намагаються стерти минуле.
Своєю думкою Сьюзен Юбенкс поділилася в есеї, опублікованому в журналі Rolling Stone.

«Я почуваюся так, ніби мене зрадили. Вони казали мені, що якщо збираються щось зробити, то дадуть мені знати про це. Вони нічого мені не сказали – мабуть, розуміли, що мене це не потішить. Я дуже засмучена».

Сьюзен Юбенкс зізналася, що їй боляче слухати старі пісні Linkin Park у виконанні Емілі Армстронг. Про заміну вокаліста не знав і Дрейвен Беннінгтон, син Честера Беннінгтона, і Саманта Беннінгтон, перша дружина музиканта. Інший син співака, Джеймі Беннінгтон, заявив, що Linkin Park «зрадили довіру фанатів».

The Cure опублікували уривок нової пісні «Alone»

The Cure поділилися 33-секундним сніпетом нового треку Alone. У цьому драматичному уривку фронтмен Роберт Сміт співає під гітарний ембієнт:  «This is the end of every song we sing» (Це кінець кожної пісні, яку ми виконуємо).
По звучанню Alone нагадує ранню дискографію The Cure. Рядок із треку музиканти розіслали по секретному чату WhatsApp, про який було оголошено 17 вересня. Тоді ж фан-спільнотами The Cure поширився імовірний трекліст нового альбому "Songs of a Lost World" - і в ньому пісня "Alone" йде першою. Вона вже звучала на деяких концертах The Cure – наприклад, на виступах у Ризі 6 жовтня 2022-го та на шоу в американському місті Грінвуд-Віллідж, що відбулося 6 червня 2023 року.

The Cure не випускали платівок вже 16 років – їхній останній на сьогодні альбом «4:13 Dream» вийшов у жовтні 2008-го. А розмови про новий реліз точаться з 2018-го, але досі The Cure не представили жодного повноцінного синглу на його підтримку. З натяжкою таким можна назвати недавній 12-дюймовий вініл з концертними записами двох нових пісень: And Nothing is Forever і I Can Never Say Goodbye. Але, схоже, зараз The Cure серйозно повертаються. 9 вересня вони змінили оформлення у соцмережах. А вже за кілька днів фанати отримали друковані листівки з написом «Songs of a Lost World» та датою 1 листопада 2024 року, записаною римськими цифрами. Офіційно The Cure не оголошували дату релізу, проте причин сумніватися у 1 листопада немає. Гурт також відкрив сайт Songsofalost.world, присвячений альбому – і на ньому теж стоїть цей день, причому теж записаний римськими цифрами.

"Океан Ельзи" зненацька випустили новий альбом. Це перша платівка за 8 років!

"Океан Ельзи" випустили новий альбом "Той день", який став десятим студійником у спадщині культової рок-команди. У платівку увійшли 12 нових композицій, у тому числі презентований днями сингл "Мукачево".

За словами фронтмена гурту, цей альбом асоціюється у нього із пробудженням та з поверненням до себе після тривалих пошуків.

Читати також


up