25.08.2024
Розваги
eye 1128

Новини кіно за тиждень. 24 серпня 2024

Новини кіно за тиждень. 24 серпня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Netflix показав вибухові перші 6 хвилин аніме-серіалу "Термінатор Зеро"

Netflix опублікував перші 6 хвилин нового аніме-серіалу "Термінатор Зеро" з культової франшизи Джеймса Кемерона.
За сюжетом аніме у 2022 році штучний інтелект (ШІ) «Скайнет» відправить у 1997-му робота-вбивцю, щоб той ліквідував доктора наук Малкольма Лі (в оригіналі озвучує Андре Голланд, «Американська історія жаху») та його родину. Вчений може створити новий ШІ, здатний знищити «Скайнет» і тим самим запобігти апокаліпсісу. У фільмах 29 серпня 1997-го «Скайнет» захопив контроль над ядерною зброєю у всьому світі та влаштував повстання машин.

Учасниця опору Ейко (Соноя Мідзуно, «Дім дракона») піде за металевим найманцем у минуле, щоб захистити Лі та його рідних. У ролику показали якраз Ейко 2022-го. Дівчина на початку аніме зіткнеться із озброєним до зубів термінатором. Вона переможе його за допомогою особливого пристрою, який дозволяє вирубати машину. Штуковина явно їй знадобиться у битві з ворогом 1997-го.

У вступі зовсім немає діалогів. Відсутність розмов шоураннер Маттсон Томлін (Бетмен 2 2026-го, Проект Power Netflix) пояснив в інтерв'ю Tudum так:

«Перші хвилини серіалу мають стати заявою про те, що чекає на глядачів. Я хотів створити сцену без діалогів, яка покаже, що в анімі багато насильства, мороку та екшену. Буде жахливо, але водночас захоплююче».

Прем'єру аніме-серіалу "Термінатор Зеро" намічено на 29 серпня. Цього дня випустять усі 8 епізодів сезону.

Вийшов перший трейлер аніме «Володар перснів: Війна Рогіримів» з бойовими слонами та великими орлами

Warner Bros. випустила трейлер повнометражного аніме «Володар перснів: Війна Рогіримів» за книгами Дж. Р. Р. Толкіна. У захоплюючому ролику показали епічні битви, гігантських орлів та бойових слонів.
Дія розгорнеться в Третій епосі Середзем'я - за 261 рік до подій, описаних у книгах Дж. Р. Р. Толкіна і показаних у трилогії "Володар перснів" (2001, 2002, 2003) Пітера Джексона. Сюжет заснований на історії про Гельма Молоторукого – легендарного короля Рогану – з додатків до основного книжкового циклу «Володар перснів». Саме на честь Гельма Молоторукого було названо долину Гельмова Падь. У центрі уваги опиниться масштабна битва армії Гельма Молоторукого та дунландців, яка стала поворотною подією для всього Середзем'я.

Гельма в оригіналі озвучив Браян Кокс («Спадкоємці»). В анімі покажуть, як правитель Рогана захищав свої землі від загарбників. Також з'явиться добре знайома фанатам Еовіна – онука роганського короля Тенгеля. Вона говоритиме голосом Міранди Отто, яка зіграла героїню і у фільмах Пітера Джексона.

Режисером виступає Кендзі Каміяма («Привид у латах: Синдром одинака», «Зоряні війни: Видіння»). Автор трилогії «Володар перснів» Філіпа Бойєнс продюсує проект. Над сценарієм працював Вілл Метьюз («Темний кристал: Доба спротиву»).

Світова прем'єра аніме «Володар перснів: Війна Рогіримів» намічена на 13 грудня.

Критики розгромили нового «Ворона»

З'явилися перші відгуки про перезапуск «Ворона». Критикам він зовсім не сподобався. До оригіналу 1994 року із Брендоном Лі новий фільм не дотягує.
На Rotten Tomatoes у "Ворона" на момент написання матеріалу 22% рейтингу, на Metacritic - 29%, на IMDb - 5,2 балів, а на "Кінопошуку" - 6,1. Для порівняння: у «Ворона» 1994-го на Rotten Tomatoes 86% від критиків та 90% від глядачів. Культовий фільм став останнім у кар'єрі Брендона Лі – актор загинув на зйомках через нещасний випадок.

The Wrap вважає, що режисер перезапуску Руперт Сандерс («Підстава») не зміг передати емоційну сторону оригінального «Ворона» та коміксів Джеймса О'Барра. Також критик лає безглуздий сюжет:

«Коли ви пригнічуєте емоційну легкість такої історії, щоб наголосити на сюжеті, оповідання має мати сенс. А цього нема. У фільмі заплутані правила та розпливчаста хронологія. Здається, що в ньому все не має значення».

На думку Mashable, краще б «Ворона» не перезапускали:

«Потворний, безладний та цинічний. "Ворон" змушує згадати мудрі слова з іншого фільму жахів про запеклих повсталих мерців: "Іноді смерть - не найгірше" [відсилання до хорору "Кладовище домашніх тварин" за Стівеном Кінгом]».

The Hollywood Reporter назвав фільм млявим, а Indie Wire – неживим:

"Ворон" - не просто марна трата часу. Гірше. Він бовтається на екрані, такий самий мертвий, як і сам Ерік».

Wall Street Journal зазначив, що навіть круті Білл Скарсгард та FKA Twigs не рятують цей тьмяний фільм:

«Незважаючи на те, що містер Скарсгард надзвичайно харизматичний, а FKA Twigs грає неймовірно зворушливо, похмуре, гнітюче сире бачення містера Сандерса перетворює "Ворона" на фарс».

Втім, є й позитивні відгуки. Nerdist написав, що при всіх своїх недоліках «Ворон» здатний зворушити:

«У фільму є недоліки, але йому вдається розповісти зворушливу історію з шокуючим екшеном. Все здається досить щирим».

За сюжетом небезпечні бандити вбивають музиканта Еріка Дрейвена (Білл Скарсгард) та його наречену Шеллі Вебстер (FKA Twigs). Проте містичний ворон воскрешає Еріка і дарує йому безсмертя. Ерік вирушає мстити вбивцям і намагається повернути до життя Шеллі.

Світова прем'єра відбулася 23 числа.

Джек Блек та Пол Радд знімуться у новій «Анаконді»

Columbia Pictures зніме перезапуск культового хорору "Анаконда" 1997 року. Головні ролі збираються виконати Джек Блек та Пол Радд.
Нову «Анаконду» анонсували ще 2020 року. Сценарій багато разів переписували, оскільки в студії довго не могли визначитися із сюжетом та загальним настроєм картини. Через чотири роки з'явилися перші великі подробиці. Як повідомляє The Hollywood Reporter, з Джеком Блеком («Джуманджі: Поклик джунглів») та Полом Раддом («Людина-мураха») вже ведуть переговори. Це буде не перший спільний проект акторів. Раніше вони з'явилися у комедійному мюзиклі «Злети і падіння: Історія Дьюї Кокса» (2007).

Режисером перезапуску "Анаконди" виступить Том Гормікен ("Цей незручний момент"). Сценарій напише сам Гормікен – у співавторстві з Кевіном Еттеном («Клініка», «Відчайдушні домогосподарки», «Поліцейський із Беверлі-Гіллз: Аксель Ф.»). Разом вони працювали над комедійним бойовиком «Нестерпний тягар величезного таланту» (2022) з Ніколасом Кейджем у ролі вигаданої версії себе. Їхня «Анаконда» частково буде комедією.

У центрі сюжету нової «Анаконди» опиниться група друзів, які переживають кризу середнього віку. Вони вирушать у тропічний ліс знімати ремейк свого улюбленого фільму молодості. Напевно, про оригінальну «Анаконду». У джунглях команда зіткнеться з гігантською змією, стихійними лихами та небезпечними злочинцями. Зйомки перетворяться на справжню гру на виживання. Тобто це буде мета-комедія на кшталт «Нестерпного тягаря величезного таланту». Блек зіграє режисера, якому останні роки довіряють знімати лише весілля. Радді дістанеться роль маловідомої зірки поліцейського серіалу. Дати прем'єри поки що немає.

Оригінальна «Анаконда» заробила у світовому прокаті 136 млн. доларів при бюджеті в 45 млн. У ній з'явилися Дженніфер Лопес, Айс Кьюб і Джон Войт. На тлі такого успіху запустили франшизу та зняли ще п'ять частин.

У новому тизері мультсеріалу «Сутінки богів» Зака ​​Снайдера показали хардкорні битви вікінгів

Netflix поділився свіжим тизером мультсеріалу "Сутінки богів" Зака ​​Снайдера. У ролику показали хардкорні битви вікінгів із богами та монстрами.
"Сутінки богів" вийдуть з "дорослим" рейтингом TV-MA. Це телевізійний аналог рейтингу R у фільмів. Свіже промо послужило наочним поясненням, чому це серіал тільки для дорослої аудиторії. У ньому багато кривавих битв, відвертих сцен сексуального характеру та нецензурної лексики.

За сюжетом мультика дочка велетнів Зігрід (в оригіналі озвучила Сільвія Гукс, «Той, що біжить по лезу 2049») і король Лейф (Стюарт Мартін, «Бунтівний місяць») закохуються один в одного і вирішують одружитися. Однак просто під час весілля бог грому Тор (Пілу Асбек, «Гра престолів») нападає на село молодят. Зігрід вирішує помститися синові Одіна (Джон Нобл, трилогія «Володар перснів»). У результаті вона очолює загін вікінгів у війні з нещадними богами.

«Сутінки богів» натхненні скандинавською міфологією. Зак Снайдер («Ліга Справедливості», «300 спартанців») у 2023 році розповів, що буде дуже суворе видовище. При цьому Зігрід виявиться скандинавською холоднокровною, але в той же час пристрасною героїнею.

«Сутінки богів» вийдуть 19 вересня. Цього дня покажуть усі 8 серій сезону.

Вийшов трейлер Lego-короткометражок за мультфільмами Pixar

Pixar опублікувала трейлер анімаційної антології "LEGO Pixar: Bricktoons". Це збірка з п'яти Lego-короткометражок з мультфільмів студії.
У «LEGO Pixar: Bricktoons» буде п'ять епізодів з п'яти різних мультиків від Pixar та Disney. З'являться лего-версії персонажів із картин «Тачки» (2006), «Суперсімейка» (2004), «У пошуках Немо» (2003), «Відважна» (2012) та «Коко» (2017). Disney вже випускала спецепізоди з «Зоряних війн» та Marvel. Тепер фанатів вирішили порадувати масштабним проектом з Pixar. У Disney+ пообіцяли захоплюючі та веселі пригоди:

«Приєднуйтесь до улюблених персонажів Pixar у їхніх пригодах у світі Lego! У кожній із п'яти історій "BrickToon" ви побачите знайомі обличчя та місця – з душею, гумором та фірмовим стилем Lego. Заспівайте разом з Мігелем у Світі Мертвих ["Коко"], допоможіть Меріді та її братам-трійнятам розібратися з їхньою "ведмежою" ситуацією ["Відважна"], вирушайте на епічну екскурсію з Немо, Марліном і Дорі ["У пошуках Немo "], подивіться, як сім'я Парр рятуватиме свій район від Сіндрому ["Суперсімейка"], і допоможіть Метру підготувати Блискавку Макквіна в новій великій гонці ["Тачки"]!»

Pixar і Disney мають великі плани на розвиток своїх популярних франшиз. Так, «Історія іграшок 5» вийде у світовий прокат 19 червня 2026 року, «Зоотрополіс 2» – 26 листопада 2025-го, а «Холодне серце 3» – 25 листопада 2026-го. Також будуть «Холодне серце 4» та «Суперсімейка 3». У 2025 році Disney+ покаже мультсеріал "Студія сновидінь" з "Головоломки" (2015, 2024) Pixar.

Прем'єра мультсеріалу "LEGO Pixar: Bricktoons" намічена на 4 вересня.

Читати також


up