25.08.2024
Розваги
eye 865

Новини музики за тиждень. 24 серпня 2024

Новини музики за тиждень. 24 серпня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Сабріна Карпентер випустила довгоочікуваний альбом "Short n' Sweet" з хітами "Espresso" та "Please Please Please"

Сабріна Карпентер випустила альбом "Short n' Sweet", вже шостий за рахунком. До нього увійшли 12 пісень, включаючи хіти Espresso і Please Please Please, які досі тримаються в топ-10 Billboard Hot 100.
25-річна Карпентер давно співає та записує музику: її дебютний альбом «Eyes Wide Open» побачив світ дев'ять років тому, 2015-го. Однак саме 2024-го вона стала по-справжньому відомою. Цьому посприяли виступи на розігріві Тейлор Свіфт і зліт хіта «Espresso». Багато хто вже пророкує Карпентер кар'єру великої поп-зірки, тому «Short N' Sweet» для неї – вирішальний реліз.

Критики прийняли "Short n'Sweet" швидше тепло. Видання ClashMusic назвало альбом «милою спокусливою поп-заявою» та зазначило, що співачка не боїться ризикувати. Оглядач The Independent похвалила Карпентер за різноманітне звучання – на альбомі є і вплив року, і R&B 1990-х, і навіть кантрі. У Billboard теж виділили якісні аранжування, а заразом – «впевнені» тексти пісень. Однак дехто не надто вразився: на думку Evening Standard, альбом вийшов яскравим і свіжим, але недостатньо сміливим. У слухацьких відгуках теж багато подібних коментарів: Карпентер не те щоб лають, але називають роботу передбачуваною. Дехто вважає, що співачці не слід співпрацювати з продюсером Джеком Антоноффом – останнім часом його часто критикують за банальні аранжування.

Coldplay випустили пісню «We Pray», яку раніше виконували лише на концертах

Coldplay представили трек "We Pray" - це спільна робота одразу з чотирма запрошеними артистами. У його записі взяли участь британська реперша Little Simz, нігерійський музикант Burna Boy, чилійсько-палестинська співачка Еліанна та аргентинська виконавиця Tini.
Пісню We Pray раніше можна було почути на виступі Coldplay на фестивалі Glastonbury-2024, що відбувся 29 червня. Тоді трек не мав офіційного імені: Variety і NME взагалі написали, що він називатиметься не «We Pray», а «Supernova». Втім, деякі видання, як Vulture, вказали правильну назву.

У списку авторів We Pray значиться репер Jay-Z, хоча за стилем пісня не надто схожа на його творчість. Чутки про його причетність до треку ходили ще 10 серпня, до того ж Coldplay виступали з Jay-Z на одній сцені – так що участь репера не повинна дивувати. Продюсером пісні виступив Макс Мартін, який уже працював з Coldplay над альбомом Music of the Spheres (2021), їх останнім на сьогодні релізом.

"We Pray" з'явиться на новому альбомі Coldplay "Moon Music", реліз якого відбудеться 4 жовтня. Загалом у треклісті буде десять пісень – окрім «We Pray», до нього увійде червневий сингл «Feelslikeimfallinginlove». Moon Music стане першою роботою Coldplay за три роки і продовженням вищезгаданого альбому Music of the Spheres.

Чонґук із BTS показує своє життя в трейлері документалки «I Am Still»

Чонґук з BTS анонсував документальний фільм I Am Still і випустив трейлер. У ньому музикант показує тур США, кадри зі студії та знімальних майданчиків кліпів.
«I Am Still» має вийти 18 вересня у різних кінотеатрах світу. Подивитися розклад можна на офіційному сайті документалки.

Крім матеріалів з гастролей і студії, в «I Am Still» увійдуть інтерв'ю, що раніше не видавалися. Вперше про документалку Чонґук розповів у листопаді 2023-го, коли він був гостем подкасту Suchwita – цей подкаст веде Шуга, його колега з BTS. Тоді музикант не уточнив назву проекту, але фанати припускають, що Чонґук мав на увазі саме I Am Still.

Зараз Чонґук знаходиться в південнокорейській армії, як і всі учасники BTS, за винятком Джина, який повернувся в червні. Співак має повернутися зі служби у червні 2025 року, тоді ж планується возз'єднання групи. 2023-го Чонґук голосно заявив про себе як про сольного виконавця. Його хіт «Seven» очолив світовий чарт Billboard Global 200 та приніс музикантові нагороди Billboard Music Awards та MTV VMA. У листопаді 2023-го Чонґук представив сольний альбом «Golden», який очолив корейський чарт і зайняв друге місце в Billboard 200. За підсумковими даними за 2023-й, «Golden» розійшовся тиражем у 2,7 млн ​​екземплярів і посів 14-е місце у підсумковому річному чарті IFPI (Міжнародна федерація виробників фонограм).

З Imagine Dragons пішов барабанщик Деніель Платцман

Деніель Платцман, барабанщик Imagine Dragons, офіційно залишив гурт. У березні 2023-го він взяв перерву, щоб зосередитись на своєму здоров'ї, а тепер остаточно пішов із групи.
Ось що Деніель Платцман написав у соцмережах:

«Після неймовірного шляху, який тривав понад десять років, я йду із чудової групи Imagine Dragons. Хотів би висловити шанувальникам глибоку подяку за те, що ви підтримували мене і насолоджувалися музикою разом зі мною».

У своєму повідомленні Плацман також написав, що він готує нові проекти, над якими працював кілька місяців. Він не уточнив, про які саме проекти йдеться, але натякнув, що вони якось пов'язані із саундтреками до фільмів і що незабаром подробиці будуть відомі. Плацман вивчав кіномузику в коледжі Берклі та написав саундтреки до документалки «Africa Investigates» (2014) та комедійного трилера «Т(о)вариші на віки» (2017), а також до короткометражки «Eagles are Turning People Into Horses» (2009).

Деніель Плацман приєднався до Imagine Dragons у 2011 році – таким чином він пробув у групі 12 років.

A$AP Rocky показав стильний чорно-білий кліп «Highjack»

A$AP Rocky поділився кліпом на пісню «Highjack», спільну роботу з інді-фолк-співачкою Джесікою Претт. У пісні репер кидає диси на Дрейка, на це натякає римування «Like That» наприкінці різних рядків. «Like That» – назва дис-треку Кендріка Ламара на Дрейка.
Режисером Highjack виступили сам A$AP Rocky і Тібо Греве, який знімав рекламу Louis Vuitton і Nike. У ролику репер виступає у стильних чорно-білих декораціях та спілкується з друзями з команди A$AP Mob.

Прем'єра Highjack відбулася 2 серпня. При записі пісні A$AP Rocky надихався альтернативною музикою та порівняв трек із Portishead та Стіві Нікс. Окрім Джессіки Претт, у створенні «Highjack» брав участь R&B-музикант Джон Батіст – лауреат п'яти «Греммі», також відомий співпрацею з Ланою Дель Рей.

Тейлор Свіфт у кліпі "I Can Do It With A Broken Heart" показала закулісся гучного туру The Eras

Тейлор Свіфт опублікувала кліп I Can Do It With A Broken Heart. У ньому співачка показує кадри із лаштунків свого туру The Eras: вона репетирує, танцює, спілкується з командою і навіть «вирушає» на сцену в ящику зі швабрами.
Тейлор Свіфт сама виступила режисером "I Can Do It With A Broken Heart", а також стала продюсером ролика. Співачка часто знімає власні кліпи, раніше вона працювала над відео "Me!", "Christmas Tree Farm", "Cardigan", "Willow", "Lavender Haze" та "Fortnight".

Пісня I Can Do It With A Broken Heart увійшла до 11-го альбому Тейлор Свіфт The Tortured Poets Department, реліз якого відбувся 19 квітня. Співавтором та співпродюсером треку виступив Джек Антонофф, постійний соратник співачки. Незважаючи на те, що кліп вийшов тільки зараз, "I Can Do It With A Broken Heart" вже непогано виступила в чартах - пісня посіла третє місце в Billboard Hot 100 і восьму сходинку в британському хіт-параді. Також цікаво, що це лише другий сингл з альбому – після вищезгаданого «Fortnight», дуету з Post Malone. І якщо саму платівку критики сильно лаяли, то I Can Do It With A Broken Heart удостоїлася безлічі позитивних відгуків. Її називали одним із найкращих номерів у треклісті.

Читати також


up