04.08.2024
Розваги
eye 1685

Новини кіно за тиждень. 4 серпня 2024

Новини кіно за тиждень. 4 серпня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

За «Зловісними мерцями» знімуть мультсеріал

Зірка і продюсер франшизи «Зловісні мерці» Брюс Кемпбелл оголосив, що по демонічному всесвіту Сема Реймі знімуть мультсеріал. Актор озвучить свого персонажа Еша Вільямса.
Подробицями про анімаційних «Зловісних мерців» 66-річний Брюс Кемпбелл поділився в інтерв'ю Entertainment Weekly з нагоди виходу свого нового серіалу «Hysteria» від Peacock. Проект очікується у 2024 році – у ньому Кемпбелл зіграє поліцейського маленького містечка, де мешкають сатаністи. Кемпбелл сказав, що мультфільм вже розробляють. Головним героєм стане Еш:

«Ми розробляємо анімаційну версію, це буде серіал. Я попрацюю над ним. Озвучуватиму Еша, тому що голосом я постарів не так сильно, як зовні».

Спойлерувати сюжет Кемпбелл не став. Однак він пообіцяв, що у мультсеріалі будуть звичні розбірки з демонами, які люблять фанати:

«Сему не потрібно режисувати, мені не потрібно зніматися у ролі Еша. Хитрість у тому, щоб показати все те, що подобається глядачам. Тобто мають бути безневинні люди, яких катує злісна істота. І ці люди – без жодних навичок – повинні зупинити нечисть».

Перші «Зловісні мерці» вийшли 1981 року. Хорор заробив у світовому прокаті 2,6 млн доларів за скромного бюджету в 350 тисяч. Фільм отримав два продовження (1987, 1992). 2013-го випустили перезапуск «Зловісні мерці» Федеріко Альвареса, 2023-го побачила світ ще одна частина «Повстання зловісних мерців» від Лі Кроніна. З 2015-го до 2018-го йшов серіал «Еш проти Зловісних мерців». Наразі триває розробка ще двох фільмів франшизи.

«Людина-павук 4» може вийти у 2026 році

Marvel Studios у лютому 2026 року випустить новий фільм, подробиці про який поки що тримають у секреті. У Мережу потрапила чутка, що це буде «Людина-павук 4».
Як пише Variety, Disney представила оновлений графік майбутніх релізів. У ньому вказали, що «Громовержці» вийдуть 2 травня 2025 року, «Фантастична четвірка: Перші кроки» – 25 липня 2025-го, «Блейд» – 7 листопада 2025-го, «Месники: Судний день» – 1 травня 2026-го., а «Месники: Таємні війни» – 7 травня 2027 року.

Запланований на 24 липня 2026 року безіменний кінокомікс Marvel видалили з розкладу. Натомість у Marvel заплановано чотири таємничі фільми на 13 лютого 2026-го, 6 листопада 2026-го, 11 травня 2027-го та 23 липня 2027-го.

HolyField News написав у соцмережах, що намічений на лютий 2026 року фільм – це «Людина-павук 4» з Томом Голландом у ролі Пітера Паркера. Нібито проект анонсують уже у серпні 2024-го. Ось тільки зазвичай про фільми франшизи «Людина-павук» повідомляє Sony Pictures. Хоча студія Marvel враховує основну серію про Людину-павука у своїй хронології, оскільки персонаж є частиною кіновсвіту. Раніше ходили чутки, що нового «Людину-павука» покажуть 2025-го. Проте фільм ще навіть не затвердили. Відомо лише те, що у Sony та Marvel у планах нова трилогія.

У фіналі фільму «Людина-павук: Додому шляху нема» (2021) весь світ забув, що Пітер Паркер – це Людина-павук. Тому в наступному розділі супергерой боротиметься зі злочинністю поодинці. Також наприкінці «Додому шляху нема» симбіот Вена (Том Гарді) залишив у світі Павука шматочок себе. У такому разі Пітер може зіткнутися з новим Веном.

Світову прем'єру фільму «Веном: Останній Танець» заплановано на 25 жовтня. 13 грудня вийде фільм «Крейвен-мисливець» – теж за «Людиною-павуком».

Розпочалася робота над бойовиком "Бордерлендз 2"

Lionsgate запустила у розробку фантастичний бойовик "Бордерлендз 2". У планах творців цілий кіновсесвіт за іграми Borderlands від Gearbox Software.

Подробицями про майбутнє кінофраншизи поділився засновник та генеральний директор Gearbox Ренді Пітчфорд. У розмові з Games Radar він сказав, що у разі успіху першого "Бордерлендза" обов'язково вийде ще як мінімум один фільм. Схоже, сіквел можуть затвердити вже 2024 року. Автори поки що обговорюють ідеї для сюжету:

«Думаю, логічно припустити, що ми почнемо говорити про наступний фільм Borderlands прямо зараз. Можливо, до кінця року. Або навіть раніше. Але ми вже старанно працюємо. У мене найбільша та найкраща команда. І ми знаємо, що це [нові фільми] саме те, чого від нас хочуть наші фанати. Я дуже схвильований, мені не терпиться обговорити це».

Творці Borderlands придумали величезний світ із дивовижними локаціями та яскравими персонажами. За іграми справді можна побудувати кіновсесвіт з сиквелами і спін-офами. Проте фанати скептично ставляться до першого фільму. Багато хто не оцінив, що він отримав «підлітковий» рейтинг PG-13. Тобто адаптація не передасть духу ігор, у яких через хардкорний екшен рейтинг M («18+»). У коментарях до трейлера проект навіть назвали фанатським фільмом із косплеєрами.

За сюжетом "Бордерлендза" мисливець за головами Ліліт (Бланшетт, "Тор: Раґнарок") вирушає на небезпечну планету Пандору. Там вона має знайти зниклу дочку впливового злочинця Атласа (Едгар Рамірес, Ультиматум Борна). Її напарниками в місії стають колишній військовий Роланд (Гарт, «Джуманджі: Поклик джунглів»), вчена Танніс (Кертіс, «Гелловін»), підривник Крихітка Тіна (Аріана Грінблатт, «Месники: Війна нескінченності»), громила Крігя (Фло "Шан-Чі та легенда Десяти кілець") і робот Железяка (в оригіналі озвучив Джек Блек, "Школа року").

Режисером виступає Елай Рот («Будинок з годинником у стінах», «Хостел»).

Завершилися зйомки серіалу «Ласкаво просимо до Деррі» за «Воно»

HBO завершив зйомки серіалу «Ласкаво просимо до Деррі». Це приквел хоррор-дилогії «Воно» (2017, 2019) про минуле Пеннівайза. До ролі демонічного клоуна повернеться Білл Скарсгард.
Про закінчення виробництва «Ласкаво просимо до Деррі» повідомив у себе в соцмережах шоураннер Джейсон Фукс («Диво-жінка»). Він написав, що фанатів жахів Стівена Кінга чекає шалене видовище:

«Минуло 237 днів зйомок... Робота над сезоном "Ласкаво просимо до Деррі" завершена. Вийшло сюрреалістично. Ось ця пригода. Не можу дочекатися, коли ви це побачите».

Дія жахів розгорнеться в 1960-х роках. У першому фільмі був 1989-й, а у другому – 2016-го. За сюжетом за таємничих обставин зникне дитина. Четверо друзів зниклого намагатимуться його знайти. Швидше за все, бідолаху викраде Пеннівайз. За сюжетом клоун раз на 27 років прокидається і вирушає на полювання за людьми.

У «Ласкаво просимо до Деррі» обіцяють розповісти передісторію Пеннівайза. Тобто ми дізнаємось, як він потрапив на Землю та оселився в Деррі. Напевно, в серіалі розкриють ті моменти про лиходія з роману «Воно» Стівена Кінга, які не увійшли до фільмів.

У «Ласкаво просимо до Деррі» ще з'являться Джеймс Ремар («Декстер»), Кріс Чок («Перрі Мейсон»), Медлін Стоу («Реванш»), Тейлор Пейдж («Анатомія Грей») Джован Адепо («Вавілон»). З Фуксом над серіалом працював автор фільмів Андрес Мускетті. Барбара Мускетті – сестра Андреса – продюсує проект.

Прем'єра серіалу «Ласкаво просимо до Деррі» намічена на 2025 рік. У 1 сезоні буде 9 серій.

Том Круз може зіграти Залізну людину у фільмі «Месники: Таємні війни»

Том Круз може стати частиною кінновсесвіту Marvel. З'явилася чутка, що актора збираються запросити на роль Залізної людини у фільмах «Месники: Судний день» та «Месники: Таємні війни».

Вже давно ходять чутки, що глава Marvel Studios Кевін Файгі хоче покликати Тома Круза до свого кіновсесвіту. Була навіть інформація, що актор має намір зіграти альтернативну версію Тоні Старка. Зірка франшизи «Місія нездійсненна» якраз розглядалася на роль у першій «Залізній людині» (2008). Тепер портал MCU Film News написав, що в Marvel все ще сподіваються побачити Круза в нових «Месниках»:

«Повідомляється, що Marvel Studios знову намагається отримати Тома Круза у фільми про Месників, щоб він зіграв варіант Залізної людини».

У двох наступних частинах кросоверної серії «Месники» покажуть мультивселенські розбирання. Тому камео альтернативних версій культових персонажів можливі. До того ж, такі сюрпризи вже були у Marvel. У фільмі «Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля» (2022) з'явився альтернативний Містер Фантастік у виконанні Джона Красінскі, якого шанувальники хотіли побачити у ролі лідера Фантастичної Четвірки. Крім того, у «Дедпулі і Росомасі» (2024) показали багато фансервісних камео (початок спойлера). Наприклад, Генрі Кавіл зіграв одного з Росомах (кінець спойлера).

У попередніх фільмах Marvel Тоні Старка грав Роберт Дауні-молодший. Персонаж героїчно загинув у фільмі «Месники: Завершення» (2019). Однак Дауні-молодший виконає роль лиходія Доктора Дума в «Судному дні» та «Таємні війнах». Шанувальники сподіваються побачити зіткнення Дума з іншою Залізною людиною, якою стане Том Круз.

«Месники: Судний день» вийде у світовий прокат 1 травня 2026 року, а «Месники: Таємні війни» – 7 травня 2027-го. Світова прем'єра фільму "Фантастична Четвірка: Перші кроки" відбудеться 25 липня 2025 року.

Веслі Снайпс побив супергеройський рекорд Г'ю Джекмана після фільму «Дедпул і Росомаха»

Веслі Снайпс своєю появою у фільмі «Дедпул і Росомаха» побив супергеройський рекорд Г'ю Джекмана. Зірка трилогії «Блейд» (1998, 2002, 2004) став актором із найтривалішою кар'єрою у франшизі Marvel.
У «Дедпулі і Росомасі» було багато дивовижних камео (далі в тексті спойлери). Засвітилися, наприклад, Людина-Смолоскип (Кріс Еванс) і альтернативний Росомаха у виконанні Генрі Кавілла. У Пустоті Дедпул і Росомаха (Раян Рейнольдс і Г'ю Джекман) зустрілися із супротивниками, які протистояли лиходійці Кассандрі Нові (Емма Коррін). У команду увійшли Блейд (Веслі Снайпс), Лора Кінні (Дафні Кін), Електра (Дженніфер Гарнер) та Гамбіт (Ченнінг Татум) зі скасованого фільму про мутанта (кінець спойлерів).

Веслі Снайпс дебютував у ролі Блейда у 1998 році. Тобто він грає мисливця на вампірів упродовж 26 років! Якщо бути точніше, то після першої супергеройської пригоди минуло 25 років і 340 днів. Завдяки своєму камео в «Дедпулі і Росомасі» Снайпс потрапив до «Книги рекордів Гіннесса» як актор, який найдовше своїх колег закріплений за роллю Marvel.

Трилер «Западня» М. Найта Ш'ямалана отримав змішані відгуки

Западня

З'явилися перші рецензії на трилер «Западня» М. Найта Ш'ямалана з Джошем Гартнеттом у ролі серійного вбивці. Критики не в захваті від фільму – пишуть, його рятують лише цікава концепція та гра Гартнетта.

На Rotten Tomatoes у «Западні» на момент написання матеріалу 47% рейтингу (32 рецензії) від критиків та 68% від глядачів, на Metacritic – 61% (10 рецензій), а на IMDb – 6,2. На думку Fish Jelly Films, Ш'ямалан зняв безглузде кіно, яке важко сприймати всерйоз. Журналіст похвалив лише гру акторів та цікаву ідею у сюжеті. Variety вважає «Западню» образою для тих глядачів, які чекали від Ш'ямалана вдумливе кіно із захоплюючою історією:

«Просити глядачів прийняти щось настільки надумане – це майже образа. Це навіть не смішно».

Collider здивований, що в новому фільмі Шьямалан не зміг застосувати власні фішки, які одного разу зробили його успішним режисером. Punch Drunk Critics назвав трилер незграбним:

"Якщо не вважати іскрометної гри Гартнетта і жахливого фіналу, фільм здається занадто розрізненим і незграбним, щоб відповідати високим стандартам Ш'ямалана".

The Wrap зазначив, що Ш'ямалан зняв найкращий трилер у своїй кар'єрі. Однак фільму не вистачає глибини та оригінальності його минулих робіт:

«У ньому немає глибини найяскравіших фільмів Ш'ямалана або театральності його найдивовижніших дивних експериментів. Але це один із його найкращих трилерів».

Проте є й позитивні відгуки. The Film Stage назвав фільм одним із найсильніших у фільмографії режисера «Спліта» (2007) та «Шостого відчуття» (1999):

«Це, мабуть, найкраща робота М. Найта Ш'ямалана з часів "Таємничого лісу" [2004] і, можливо, його найбільш розважальне кіно».

Screen Crush зазначив, що Ш'ямалан зняв напружений і закручений трилер у найкращих традиціях Альфреда Гічкока:

«Найгічкоківський фільм, який колись знімав Ш'ямалан».

За сюжетом фільму маніяк Купер (Гартнетт) на прізвисько М'ясник вирушає зі своєю дочкою на концерт улюбленої співачки дівчинки. Проте захід виявляється пасткою, влаштованою поліцією для затримання М'ясника. Будівлю оточили поліцейські, а всіх відвідувачів перевіряють. Купер повинен якось втекти і повернутися додому, де він залишив заручника.

"Западня" вийшла в американський прокат 2 серпня.

Про Росомаху і Галка можуть зняти фільм

На просторах соцмереж з'явилася чутка, що Marvel Studios збирається зняти фільм про Росомаху і Галка. У ньому культові супергерої можуть стати ворогами.
Інсайдер MyTimeToShineHello написав, що кросовер "Росомаха проти Галка" вже запустили в розробку. Судячи з назви, Логан та Брюс Беннер хоча б частину фільму протистоятимуть один одному. Якщо кросовер затвердять, то Г'ю Джекман та Марк Руффало напевно повернуться до ролей Росомахи та Галка відповідно.

Багато фанатів кілька місяців тому могли б скептично поставитися до чутки про фільм про Росомаху та Галка (початок спойлерів фільму «Дедпул і Росомаха»). Однак наприкінці липня у світовий прокат вийшов фільм «Дедпул і Росомаха», в якому натякнули, що кросовер можливий. На початку картини Дедпул (Раян Рейнольдс) вирушив у подорож різними світами, щоб знайти Росомаху, який може допомогти йому врятувати мультивсесвіт від нової загрози. В одній із реальностей Дедпул застав розбирання Росомахи та Галка. Логану, звичайно, було не до Балакучого найманця. У результаті Дедпул поєднався з іншим Росомахою (кінець спойлерів).

У Мережі циркулюють інші цікаві чутки про майбутнє Marvel. Так, кажуть, що Кріс Еванс має намір повернутися до ролі Капітана Америки у фільмі «Месники: Тамні війни». У кросовері очікуються мультивселенські пригоди, тож це може бути альтернативний Стів Роджерс.

Також стало відомо, що Емма Стоун нібито планує зіграти супергероїню в одному з майбутніх проектів Marvel. Раніше актриса виконала роль Гвен Стейсі у дилогії «Нова Людина-павук» (2012, 2014). За чутками, Стоун могла стати Невидимою Леді у фільмі "Фантастична Четвірка: Перші кроки". Однак вона запросила занадто великий гонорар, і роль дісталася Ванессі Кірбі (франшиза «Місія нездійсненна»).

«Фантастична Четвірка: Перші кроки» вийде у світовий прокат 25 липня 2025 року, «Месники: Судний день» – 1 травня 2026-го, а «Месники: Таємні війни» – 7 травня 2027-го.

У тизері 2 сезону «Гра в кальмара» розкрили дату прем'єри, 3 сезон стане останнім

Netflix опублікував новий тизер 2-го сезону південнокорейського серіалу «Гра в кальмара» з датою прем'єри. Водночас стримінг анонсував 3 сезон і оголосив, що він стане останнім.
Гра в кальмара повернеться з новими серіями 26 грудня. Фінальний 3 сезон вийде 2025 року. Над серіалом продовжує працювати автор Хван Дон Хьок. 1 сезон побачив світ ще 2021 року – три роки тому. Трилер про ігри на виживання виявився великим хітом. Він очолив рейтинг найпопулярніших неангломовних серіалів Netflix. Тож йому затвердили продовження.

У 1 сезоні Сон Гі Хун (Лі Чон Че) – гравець №456 – став учасником турніру, в якому потрібно виконувати завдання у дусі дитячих ігор. Чоловік вважав, що це невинне реаліті-шоу. Незабаром стало ясно, що ті, хто програв у кожному турі, гинуть. Залишитися живим і забрати великий грошовий приз може лише один. Гі-Хун переміг і зібрався відлетіти в Америку до дочки. Однак він вирішив залишитися в Кореї, щоб дістатися організаторів гри та змусити їх закрити проект.

Дія 2 сезону розгорнеться через три роки після подій першого розділу. Гі-Хун витратить частину призу на пошуки людей, які стоять за грою. Йому вдасться знайти таємничого вербувальника (Кон Ю), з яким у 1 сезоні познайомився у метро. Ось тільки для знищення організації недостатньо зв'язатися з вербувальником. Гі-Хуну доведеться знову зіграти в гру на виживання, щоб покінчити з кривавим спортом раз і назавжди.

Світ «Гри в кальмара», швидше за все, продовжить розширюватись і після закриття серіалу. Netflix вже анонсував 2 сезон реаліті-шоу "Гра в кальмара: Виклик" (2023-н.в.). У планах у стримінгу цілий телевсесвіт зі спін-офами, де можуть показати ігри в інших країнах.

Netflix показав перший трейлер аніме-серіалу "Термінатор: Зеро"

Netflix поділився першим трейлером аніме-серіалу "Термінатор: Зеро". У новій частині франшизи Джеймса Кемерона не буде культових Сари Коннор та її сина Джона. Злий робот вирушить у минуле, щоб убити вченого, який може знищити «Скайнет» і запобігти апокаліпсісу.
Дія аніме розгорнеться у Японії 1997 року. За сюжетом доктор наук Малкольм Лі (в оригіналі озвучує Андре Голланд, «Американська історія жаху») розробить новий штучний інтелект (ШІ), здатний конкурувати зі «Скайнетом». У фільмах саме через «Скайнет» 29 серпня того ж 1997-го настав Судний день. ШІ захопив владу у світі та влаштував повстання машин.

2022 року «Скайнет» відправить одного з термінаторів у 1997-му, щоб той убив Малкольма та його дітей, які можуть продовжити справу батька. За нещадним убивцею піде учасниця опору Ейко (Соноя Мідзуно, «Дім дракона»). Дівчині потрібно захистити сім'ю Лі від металевого монстра, щоб у людства з'явився шанс на порятунок.

Шоураннер нового «Термінатора» Маттсон Томлін («Бетмен 2» 2026-го, «Проект Power» Netflix) заявив, що у «Зеро» не варто чекати на персонажів із фільмів. Він хотів розповісти нову історію з іншими героями. Однак можливі посилання. Режисером виступає Масасі Кудо («Бліч: Тисячолітня кривава війна»).

Прем'єра аніме "Термінатор: Зеро" намічена на 29 серпня. Цього дня випустять усі 8 серій сезону.

Джеймс Кемерон тим часом працює над новим фільмом з «Термінатора». Після касового провалу останньої частини «Термінатор: Фатум» (2019) він вирішив перезапустити франшизу та розповісти історію про ШІ. «Термінатор: Фатум» заробили 261 млн. доларів при бюджеті в 185 млн. доларів.

Читати також


up